Netflix documentaire: Amanda Knox - een review

netflix documentaire

Ik heb veel gehoord over Netflix documentaires, dus ik besloot er eens eentje te proberen. Dat werd de Netflix documentaire Amanda Knox.

Netflix documentaire Amanda Knox

De Netflix documentaire Amanda Knox kwam uit in 2016 en gaat over... Amanda Knox. Amanda Knox is een Amerikaanse studente, die een tijdje in Italië ging wonen. Haar huisgenootje, de Engelse Meredith Kercher werd op gruwelijke wijze vermoord, en Amanda en haar vriendje kregen de schuld.

Allebei belandden ze in de gevangenis. Amanda werd maar liefst 2 keer schuldig bevonden aan de moord op Meredith en zat 4 jaar in een Italiaanse gevangenis. Maar in 2015 werd ze voorgoed vrijgesproken, en kon ze naar huis.

Bovenstaande is het verhaal van de Netflix documentaire over Amanda Knox in een notendop.

De opzet van de Netflix documentaire over Amanda Knox

Deze Netflix documentaire is een combinatie van monologen van:

  • Amanda Knox
  • De journalist Nick Pisa
  • De politieagent die het onderzoek leidde, Giuliano Mignini,
  • Het vriendje van Amanda: Sollecito

Deze monologen worden afgewisseld met beelden van het politieonderzoek, de rechtszaak etc.

Wat valt er te leren van deze documentaire?

Naarmate de Netflix documentaire vordert, wordt steeds duidelijk hoezeer de politie een theorie in hun hoofd had, en daar vervolgens overal bewijs voor zag. Met andere woorden: het komt op mij over dat de politie behoorlijk vooringenomen en incompetent was en enorm heeft geblunderd met het bewijsmateriaal.

Het gedrag van de politie deed me erg denken aan de Netflix serie Unbelievable. Daarin wordt een slachtoffer van karakter door de politie zo onder druk gezet, dat ze uiteindelijk zegt dat ze het verzonnen heeft. Echt unbelievable!

In de hele documentaire houdt Giuliano Mignini nog steeds vol dat Amanda schuldig is.

Eng idee

Aan het begin van de Netflix documentaire zegt Amanda Knox:

'If I’m guilty, it means I am the ultimate figure to fear. On the other hand, if I’m innocent, it means everyone’s vulnerable. And it’s everyone’s nightmare.'

Inderdaad! Het zal je maar gebeuren: onschuldig zijn, en toch schuldig bevonden worden aan moord door incompetentie politie. Je moet er niet aan denken.

Trailer documentaire Amanda Knox

Hieronder de trailer van de documentaire over Amanda Knox

Mijn conclusie over Netflix documentaire Amanda Knox

Ik vond de documentaire Amanda Knox 'best aardig,' maar niet geweldig. Het was een aardig tussendoortje, maar ik vond het niet opzienbarend verder. Het is makkelijk kijkvoer, ook al is het onderwerp verontrustend.

Wel is het zo dat ik aan het eind van de documentaire denk dat Amanda Knox inderdaad onschuldig is. Van te voren wist ik het eigenlijk niet.

Praktische informatie

Je vindt deze documentaire op... Netflix! Zie ook Bob Ross op Netflix!

Een Nederlandse documentaire die de moeite is, is de Het zaad van Karbaat documentaire.

Wat is jouw favoriete Netflix documentaire? Kun je er eentje aanraden?

Similar Posts

22 Comments

  1. Deze film is best goed om te kijken. Heel spannend verhaalt zit erin. Kan zo zien op deze filmpje. Maar ik heb ze nog niet gezien. Komt later wel.

  2. Dank voor de tip. Ik ga zeker eens kijken. Laatst heb ik naar "Meath the truth" gekeken op Netflix. Vond ik een aanrader.

  3. Goede tips! Ben altijd al benieuwd geweest naar de details van deze zaak, dus ga hem zeker bekijken!

  4. Ja, ik had net als jij zoiets van 'goede docu maar niet geweldig'. Ik trok alleen een andere conclusie, denk dat ze schuldig is maar dat dacht ik ook al voor de docu haha

    1. Oh wauw, denk je inderdaad dat ze schuldig is? Dat dacht ik voor ik ging kijken ook wel, maar vervolgens heb ik me laten overtuigen door de documentaire...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.