De kracht van een knuffel

miep

In onderstaand filmpje zie je de kracht van een knuffel…

Het filmpje gaat over de 90-jarige Miep.

Ik vond het filmpje ontroerend, maar tegelijkertijd ook hartverscheurend.

Na de uitzending hebben veel mensen lieve berichten naar Miep gestuurd.

Meer mensen zoals Miep

Op de site van Omroep West schrijven ze:

‘We hopen dat alle mensen in eenzaamheid een opstekertje kunnen krijgen in deze tijd. Er zijn namelijk nog veel meer ouderen als Miep. Wie weet heb jij een ‘eigen Miep’ in jouw nabije omgeving, die wat aandacht en een kaartje goed kan gebruiken.’

Vrijwilligers

Bovenstaande is één van de redenen dat ik vrijwilligerswerk doe bij de bibliotheek. Ik breng boeken naar ouderen die zelf niet naar de bibliotheek kunnen. Dit is meer dan even boeken afleveren, zoals ik al had verwacht. Het is ook een mooi moment om een luisterend oor te bieden.

Het is de kunst om vrijwilligerswerk te vinden dat goed bij je past. Voor mij is dit een perfecte vorm: ik ben dol op boeken en de bibliotheek, en het is een mooie manier om aandacht te kunnen geven aan anderen.

Wil je graag iets voor anderen doen, maar weet je niet goed waar en hoe je moet beginnen? Ik vind het zelf bijvoorbeeld best lastig om zomaar bij iemand aan te bellen om te vragen of ik iets voor ze kan doen.

Kijk dan eens op vrijwiligerswerk.nl. Daar vind je vacatures voor vrijwilligers, en kun je zoeken op jouw regio.

Of kijk op de website van je bibliotheek! Of op de website van Humanitas, Zonnebloem of de website van de vrijwilligerscentrale bij jou in de buurt.

Welk vrijwilligerswerk doe jij?

Similar Posts

20 Comments

 1. We kunnen het menselijk contact niet missen. Gelukkig knuffelen onze kinderen ons weer. Die elleboogstoot vond ik maar niks en zeker geen liefdesuiting.

 2. Elke twee weken ga ik samen met een vriend aquaria schoonmaken bij een verzorgingstehuis. Daar staan er een stuk of 7. Soms even een praatje maken met de bewoners. Het kost maar een avondje, dus het stelt niet zo heel veel voor, maar het is wel heel leuk om te doen.

  Love As Always
  Dimario

 3. Dat filmpje raakte me echt, zeker toen ik het voor het eerst zag. Dat iemand zó kan hunkeren naar een knuffel, zegt wat mij betreft heel veel.
  Mooi wat jij doet! De boeken die je komt brengen, vormen vast en zeker ook een mooi aanknopingspunt voor een gesprek.

 4. Ik ben betrokken bij de positieve stad in Heerlen, een organisatie die mensen bij elkaar, brengt waarbij samenwerking en verbinding voorop staan.

 5. 1x per maand organiseer ik een bingo met ouderen.
  Helaas door Corona nu niet mogelijk.
  Ik word nog wel eens gebeld, ze missen het echt.

 6. Wat een leuk vrijwilligerswerk doe jij! Ik bezoek regelmatig mijn seniorenbuurtjes. Maar dat zie ik niet echt als vrijwilligerswerk. Dat is gewoon gezellig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.