Mariabeeld repareren – update 2022

mariabeeld repareren

Deze post verscheen voor het eerst in 2014 en is net als Maria opgeknapt!

In mijn kantoortje staat een Mariabeeld.

En naast Maria staat Jezus.

Elke vrijdagmiddag maak ik mijn kantoortje schoon. De laatste keer dat ik dat deed maakte Maria een onfortuinlijke val, en verloor haar hoofd! Toen ik haar kocht, ontbraken er al wat stukken uit haar mantel. Dat vond ik niet zo’n punt. Maar een Mariabeeld zonder hoofd, is toch wat anders.

Mariabeeld repareren met Pattex lijm

Dus zocht ik naar een manier om het mariabeeld te repareren. Bij de Action kocht ik voor 1,49 Pattex lijm. ‘Repair Extreme’ stond er met grote letters op. Precies wat ik nodig had. Deze Pattex lijm was geschikt voor:

 • Hout
 • Keramiek
 • Steen
 • Kruk
 • Metaal

pattex lijmBreuklijn blijft zichtbaar

Het mariabeeld is volgens mij van gips, maar dat valt wel onder keramiek lijkt me. Eenmaal thuis verspreidde ik de lijm kwistig op Maria’s romp. Dat ging nog best lastig, want de lijm was vrij stug en weinig vloeibaar. Daarna duwde ik Maria’s hoofd er voorzichtig en stevig op. Een dag later lijkt mijn mariabeeld goed hersteld van haar val. Maar je ziet helaas nog wel de breuklijn lopen.

Maar ik ben blij dat mijn mariebeeld weer uit één stuk bestaat. De Pattex lijm heeft goed gewerkt. Hoewel ik niet weet of door deze lijmsoort de breuklijn zichtbaar is gebleven.

mariabeeld

Het gelijmde Mariabeeld

Update 2022

Goed nieuws! Deze reparatie was heel succesvol, want Maria heeft haar hoofd sindsdien niet meer verloren! Ze staat nog altijd naast mijn computer.

Wat repareer jij allemaal met lijm? En zijn bepaalde lijmsoorten aan te raden?

31 Comments

 1. Mirjam
 2. Leontine
 3. anoniem
 4. Dimario
 5. Linda
  • L.
  • Linda
 6. Josephine
 7. Linda schrijft 't op

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh