|

Serie Sprung 9 afleveringen plezier

serie sprung

De serie Sprung is één van de leukere series die ik de laatste tijd heb gezien!

Sprung is origineel, humoristisch en laat prachtig de tijdsgeest van de laatste paar jaren zien. Volgens Wikipedia valt de serie in het genre ‘crime comedy’.

Serie Sprung: waar gaat het over?

In de serie Sprung is de corona epidemie net begonnen. En vanwege covid worden allerlei gevangenen ‘losgelaten’. Zo ook Jack, Rooster en Gloria. Jack zat in de gevangenis omdat hij als jongeman betrapt werd met weed en de rechter wilde een voorbeeld van hem maken. Rooster is een nogal dommig maar goeiig type dat om de haverklap in de gevangenis beland, en Gloria is een scherpzinnige oplichtster. Na hun plotselinge vrijlating hebben Jack en Gloria geen plek om naartoe te gaan, ook vanwege covid, en dus gaan ze mee met Rooster en zijn moeder Barb.

Rooster en zijn moeder gaan allebei nogal eh… creatief om met de wet. Om bij haar te mogen blijven wonen wil Barb dat Jack en Gloria bijdragen aan het huishouden in de vorm van enigszins criminele activiteiten. Jack is een brave borst die dat eigenlijk niet wil, maar vanwege covid ziet hij geen andere optie.

Wat is er zo leuk aan de serie Sprung?

Het verhaaltje van Sprung is eigenlijk vrij simpel: een man wordt na 30 jaar vrijgelaten uit de gevangenis terwijl er net een epidemie is uitgebroken. Wat Sprung zo leuk maakt is dat je als kijker inmiddels meer weet over corona en de gevolgen. Het is een feest van herkenning en tegelijkertijd roept het een glimlach op. Zo haalt een baliemedewerkster van een motel even de foto van haar man uit de lijst, en gebruikt ze het lege frame met glas als een soort mondmasker. Het is ook de tijd dat Trump nog president was, en de meest maffe dingen zei. Verdek laat Sprung onze naïvitiveit en onwetendheid in die eerste dagen van de corona epidemie zien.

Trailer van Sprung

Mijn conclusie over Sprung

Ik vind de serie Sprung echt een aanrader. Het is een fijne serie om te kijken, met sympathieke en herkenbare karakters en het is humoristisch en laat je met een knipoog kijken naar het menselijk gedrag toen de corona epidemie net uitbrak. Denk bijvoorbeeld aan het hamsteren van wc rollen.

Op IMDb krijgt de serie een 8,3 maar ik vind het wel een 8,7 waard.

Sprung kijken?

Je kunt de serie Sprung kijken via Amazon Freevee. Maar je kunt de serie ook kijken via moviesjoy.com.  Er zijn 9 afleveringen die wisselen wat betreft de duur. Sommige duren een dik half uur, anderen een uur.

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.