De maatschappij dat ben jij

indetram

Het leuke van wat oudere kinderen is dat ze soms op de proppen komen met hun eigen herinneringen. Zo liet mijn jongste zoon mij afgelopen week drie filmpjes zien van een oude campagne van Sire.

Wat deze campagne zo briljant maakt is de combinatie van een Nijntje-uiterlijk-en-woordgebruik met zeer kwalijk gedrag.

Dus heb je zin in even wat eenvoudig vermaak met een boodschap? Geniet dan van onderstaande filmpjes.

In de tram

In het park

De plas

Humor is persoonlijk

Ik vind deze filmpjes bijzonder leuk, maar wat de één leuk vindt kan een ander soms totaal niet waarderen. Dat merkte ik bijvoorbeeld met een filmpje van Sinterklaas waarom ik erg moest lachen, maar dat anderen 'flauw' en 'slap' vonden.

Omdat het hier om filmpjes met een belangrijke maatschappelijke boodschap is het te hopen dat een meerderheid ze kan waarderen.

Zouden ze ook werken voor de maatregelen rondom corona?

Vergelijkbare berichten

13 reacties

  1. Ik moest er wel om lachen. Maar ik denk niet dat zoiets gaat helpen. Nederlanders lijken gewoon te eigenwijs om te doen wat er van ze gevraagd wordt. Zo moest ik vreselijk lachen om mensen die hun gegevens niet achter willen bij een restaurant terwijl ze voorheen wel online reserveerden. En maar klagen over hun privacy. Op Facebook, nota bene. Haha!

  2. O, die ken ik nog van 'vroeger'. Wij vonden ze thuis hilarisch, maar ik geloof dat de generatie boven me ze niet zo heel netjes vond;). Geen idee of het zou werken in de strijd tegen corona, maar je weet het maar nooit.

  3. Ik was ze vergeten, die filmpjes. Lag helemaal in een deuk. Ik hou normaal helemaal niet van ideële reclame, het is betuttelend, en volgens mij werkt het ook niet. Maar deze zijn wel grappig, al brengen ze mensen misschien op ideeën. O ja, dat is leuk, ouwe graftak tegen een oma zeggen, en tegen een fiets aan pissen.

  4. Zulke filmpjes werken niet denk ik, jongeren die zich zo gedragen hebben hun hele opvoeding gemist. Daarbij maakt zo'n filmpje dan ook geen verschil meer ben ik bang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.