Wat zegt het over mij dat...

huisvlijt.com

De afgelopen maanden deelde ik twee keer enthousiast een filmpje met mijn zusjes. Ik kreeg ze van mijn kinderen, en moest er zo hard om lachen dat ik er buikpijn van kreeg.

Maar van het eerste filmpje werd mijn jongste zus 'verdrietig,' en van het tweede filmpje werd mijn middelste zusje 'akelig'. Dat gaf me een enigszins ongemakkelijk gevoel, en ik vroeg me af:

'Wat zegt het dan over mij dat ik die filmpjes zo leuk vind?'

Want toegegeven, het zijn enorm 'foute' filmpjes. Ze zijn absurd en slaan nergens op. Het is de absurditeit van de filmpjes die ze in mijn ogen zo leuk maakt. Ik vind het hele leven vrij absurd, dus die filmpjes sluiten daar goed bij aan.

Maar toch...

Kijk, dit zijn de filmpjes die mij deden schaterlachen, en mijn zusjes verbleken

Intocht Sinterklaas

The Slap 2

Ik kan er niks aan doen, ik moet er ook nu weer om lachen.

Volgens de kinderen heb ik teveel met hen opgetrokken...

Disclaimer: Nee, ik vind het niet oké om anderen te slaan, en al helemaal geen kleine kindjes. Ik keur geweld af. Ook ben ik tegen het dragen van wapens.

Similar Posts

39 Comments

 1. Ja wat zal ik zeggen. Het is humor met een boodschap. Omdat ik de boodschap vrij heftig vind heb ik bijna geen ruimte meer voor de humor 😏 Aan de andere kant... Als iedereen er ,zonder er een gewicht aan te hangen, smakelijk om zou kunnen lachen zou het misschien de absurditeit ons gedrag af kunnen halen en zouden we er als grote mensen over kunnen praten.

 2. Smaken verschillen, ik vind ze allebei maar flauw. Maar ik begrijp niet waarom ze iemand verdrietig of akelig zouden maken.

 3. Sorry net als Myriam vind ik ze een beetje flauw .Maar weet je we hebben allemaal ons eigen gevoel voor humor Ik heb ooit een tegeltje op mijn blog geplaatst met de tekst .Sommige mensen verdienen een bloemetje ,anderen een vaas op hun bakkes .Daar moest ik vreselijk om lachen maar ik werd zelfs ''beschuldigd'' dat ik geweld aanwakkerde .Tja wat kan wel en wat niet ?

  1. Ja ik heb er vreselijk om gelachen en veel mijn volgers ook .Maar ach er zijn altijd mensen die moeten en willen oordelen .Trouwens ik mep niemand met een vaas op zijn of haar gezicht ,ik moet er niet aan denken haha

 4. Walgelijke filmpjes! Spijt dat ik ze heb bekeken!
  Ik denk, helemaal bij het laatste filmpje, dat iemand die huiselijk geweld heeft meegemaakt (ik gelukkig niet) het eerder tot huilen aanzet i.p.v. lachen.
  Humor is dus bij iedereen totaal verschillend.

 5. Die eerste vond ik in eerste instantie grappig, maar toen ik al die geweren zag, ging ik nadenken over de diepere boodschap. Dan is ie inderdaad triest. En tja, ik kan er niks aan doen, maar om die tweede heb ik ook hardop gelachen. Gewoon omdat het zó slecht is dat het grappig is;).

 6. Ik snap wel dat je hierom in de lach schiet. Vooral het absurde van nummer 2. Ook als slachtoffer van huiselijk geweld hoor!

  Tegenwoordig mag je alleen politiek correct lachen lijkt het wel.

 7. Ik voel een beetje hetzelfde als je zussen. Een beetje te harde humor voor mij. Je kinderen hebben vast gelijk: je smaak is door hen beïnvloed.
  Het is gewoon een smaakverschil. Ik kijk ook nooit naar horrorfilms.

 8. ......ik durf het bijna niet te zeggen maar ik vind de filmpjes erg grappig 😂😂
  Voor alle duidelijkheid: ik ben een vredelievend mens!

 9. Ik kan er niet om lachen, maar om nou te zeggen dat ik er tegen ben. Ieder zijn humor en iedereen zal toch wel beseffen dat het met een grote knipoog is.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Ik vind ze niet echt grappig, maar 'k lig er ook niet van wakker hoor.
  En ik word ook beïnvloed door mijn kinderen hoor, die laten mij wel eens filmpjes van "Rundfunk" zien...echt te erg voor woorden en toch moet ik er vaak om lachen ;-)

 11. Ik moet zeggen tweede filmpje doet pijn. Gaat echt te ver. Ik zou deze stuk film niet kijken. Doet vreselijk pijn. Ik hou niet zo van. Heel spijtig.

 12. Ik snap zelfs niet waar de humor in dat tweede filmpje zit? Ik word er ook een beetje akelig onder, net als je zus.
  Het eerste is cynisch. Grappig zou ik het niet direct noemen.

 13. Het tweede filmpje snap ik denk niet helemaal, haha.
  De eerste heb ik ook wel om moeten lachen.
  Heb overigens wel het gevoel dat er tegenwoordig steeds minder 'mag' qua humor en dat er snel mensen zijn die zich er gekwetst door voelen.

 14. Nou ja, het ook niet mijn humor. Smaken verschillen. Dat mag. Maar ik raak er ook niet overstuur van. Ik vind het wel zielig voor die kat.

 15. Ik kan bijna nooit om dit soort filmpjes lachen en klik ze daarom meestal niet aan. Dus deze vind ik niets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.