Hema punten: daar gaan we weer…

In mijn mailbox verscheen een bericht van de Hema met de onheilspellende titel:

‘Nicole, je ‘meer HEMA’ punten zijn nog 5 weken geldig!’

Elk jaar overvalt de teloorgang van de Hema punten mij opnieuw.

Met het idee: ‘Het is toch zonde als ze ongebruikt verlopen,’ toog ik naar de www.hema.nl op zoek naar voordeeltjes en kortingen.

Wil je korting? Dan moet je eerst geld uitgeven

Maar weet je wat het is?

Met uitzondering van 1 Hema voucher voor een gratis kopje koffie, moet ik voor alle zogenaamd leuke voordeeltjes eerst geld uitgeven. Zo moet ik bijvoorbeeld 15,- uitgeven om 2,50 korting te krijgen. Er is ook een voucher voor 5,- korting, maar dan moet ik een bedrag van 25,- besteden!

Wat is het Hema spaartpunten systeem toch snert en nodeloos ingewikkeld. En afgezien daarvan zet het dus aan tot consumeren.

En dat voor ‘de normaalste zaak van de wereld’.

Ik denk dat ik de voucher voor de gratis kop koffie ga inwisselen, en de rest laat ik dan maar zitten.

hema punten
Kijk, deze Hema voucher is wél leuk!

Similar Posts

35 Comments

 1. Ik heb toch net vijf onderbroeken gehaald bij de Hema met een voucher van 25 euro. Ten eerste heb ik ze toch nodig en ten tweede waren ze in de aanbieding. Maar je hebt gelijk, het is een rot systeem.

 2. Ja ik hou het ook op een kopje koffie. En balen dat als je met twee bent, je er toch nog 1 moet betalen. Want je kunt maar 1 voucher tegelijkertijd activeren. De volgende pas weer na gebruik van de eerste keer.

  1. Dat doe ik dus gewoon bij de kassa. Gaat heel snel. En ik heb dat domme systeem niet bedacht, maar wil daar wel met mijn dochter even zitten. Dan hadden ze het maar anders moeten maken.

 3. je kunt ook een Nijntje boek schenken aan kinderen, zie het voucheraanbod…:-)
  Daar worden meer mensen blij van!

 4. In een woord waardeloos. Ik koop niet veel bij de Hema, zelfs de kwaliteit van het ondergoed is niet meer zoals het vroeger was. Ook de heerlijke worst is niet meer wat het geweest is.

 5. Ik heb de laatste keer een zak chips en een doos liga koekjes gekocht van mijn punten, maar ik blijf het raar vinden dat ze verlopen.

 6. Mijn Opa zei altijd Hier Eet Men Afval. Maar tegenwoordig geldt deze uitspraak voor de marketingafdeling. Stom systeem. Nergens anders zo’n stom systeem meegemaakt. Echt HEMA.

 7. Heel frustrerend. Ik heb de mail trouwens (nog) niet gehad. Vorig jaar kon je ook doneren voor kinderboeken o.i.d. Daar heb ik ze toen maar aan opgemaakt.

  1. Nu zijn er gratis producten (net zoals 3 maanden geleden) of een boekje doneren voor kinderen die het niet breed hebben.

 8. Doorgaans zijn al die spaarsystemen daar op gebaseerd, ze worden er zelf rijker van en vind dat je een verstandige keuze heb gemaakt!

 9. Ik schreef het volgens mij al eerder.

  Ik ga pas naar de vouchers kijken wanneer ik met iets in mijn handen in de rij bij de kassa sta. Dat is het moment waarop ik zeker weet dat ik iets nodig heb, en dat ik dus niets koop om de korting te krijgen.

  Ik vermoed dat ik het restant van mijn punten weer aan de voedselbank doneer.

 10. Prima idee, zoiets moet je niet stimuleren. Ik vind de hema sinds ze kapot gingen en een doorstart maakte vooral naar goedkoop plastic ruiken. Maar in die stank ligt ook eten. En chocola trekt veel aan en ligt er maanden. Naar idee.

 11. De theedoek kun je wel gratis krijgen met punten.
  Dan denk ik dat ik die maar ga halen met een kopje koffie.
  Sowieso best een leuk idee, nog even ontbijten met de kinderen daar als afsluiting van de vakantie!

  1. Zonde want er waren 3 maanden terug weer een heleboel gratis artikelen en nu ook een leuke drinkfles of theedoek.

 12. Precies dit soort bizarre beredenaties als in dit artikel zorgen dat zoveel winkels failliet gaan. Waarom denk je dat een winkel een spaarsysteem heeft? Natuurlijk is dat bedoeld om consumenten aan te zetten iets te kopen. En ik zal je nog eens een geheimpje verklappen, wanneer jij je gratis kopje koffie drinkt hopen ze natuurlijk ook dat je iets gaat kopen. Het is tenslotte een winkel die ook moet blijven bestaan. Misschien kun je daar je volgende artikel over schrijven dat een kopje koffie mensen probeert iets te laten kopen?

  Dat je daar nu pas achter komt zegt misschien ook iets over jezelf? Je krijgt wat korting wanneer je iets koopt, niemand die je verplicht om het op te maken. Ik snap ook het nut van dit artikel niet echt…

  1. Dank voor je bericht Randy. Ik snap zeker dat winkels als doel hebben om geld te verdienen, en daarom aanzetten tot consumeren. Maar als ik het Hema spaarsysteem vergelijk met andere winkels dan vind ik het onpraktisch en nodeloos ingewikkeld.

 13. Misschien nog een interessant iets voor een nieuw artikel… ik kwam er dus laatst achter dat de Albert Heijn een spaaractie heeft voor een 2e gratis drie gangen diner. Wat denk je? Moet je dus eerst geld uitgeven bij de Albert Heijn om zo’n zegel te krijgen. Heb je dat uiteindelijk bij elkaar en je gaat reserveren bij een restaurant mag je mooi nog de rest zelf gaan betalen van het 2e diner. Ik was daar dus ook bijna ingetrapt…

 14. Hoelang spaar je al punten? Een maand of drie geleden kon je namelijk kiezen voor een gratis hotdog, gratis squezie, gratis gebaksbrordjes, gratis make-up. Momenteel kun je ook kiezen voor gratis drinkfles (Als je door had gespaard en 200 punten zou hebben) en een gratis theedoek met rookworst motief. Je kunt ook een Nijntje boek schenken voor kinderen die het niet zo breed hebben en regelmatig kun je ook goede doelen steunen of 10% korting op een artikel naar keuze, ja dan moet je wat kopen als klant best gek eigenlijk bij eeb KLANTENkaart he?

  Kortom keuze zat dus verdiep je goed en als je dat gedaan hebt vertel dan de gehele waarheid want ik spaar met plezier met de HEMA app (die gratis te downloaden is op Wi-Fi, anders kost internet geld namelijk).

  1. Eigenlijk spaar ik al het hele jaar. De Hema app kan ik niet gebruiken in de winkels, want ik heb geen internet op mijn smartphone.

   Fijn dat jij de Hema spaarkaart wel prettig vindt.

 15. Ik denk dat hier in België geen punten gespaard kunnen worden.
  Maar ik kom er eigenlijk niet vaak. De kleding is me toch te groot want veelal begint het maar bij maat small.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.