Kom makkelijk aan 250 gram groente per dag

ah verse pastasaus

Kom jij aan 250 gram groentes per dag?

In de nieuwe schijf van vijf wordt immers geadviseerd om dagelijks 2,5 ons groente te eten. Maar in de praktijk blijkt dat voor veel mensen lastig te zijn. Met als gevolg dat velen van ons eigenlijk onvoldoende groentes binnen krijgen op een dag.

Hoeveel groentes eet ik eigenlijk per dag?

Als ik op maandagochtend de weekboodschappen doe, koop ik ook meteen groentes voor de hele week. Maar is dat genoeg? Laat ik het eens nader onderzoeken!

Voorbeeld uit de praktijk

Ik kook nog wel eens winterpenen. Daarvoor koop ik een zak van 1 kilo winterpenen. Daarbij gooi ik, als ze vrijwel gaar zijn, 660 gram doperwten uit een pot. Als ik deze maaltijd kook eten er 4 mensen van. Dat betekent dat iedereen 415 gram groentes binnenkrijgt : ) Helemaal goed dus.

Maar op dagen dat ik bijvoorbeeld tomatensoep maak halen we de 'groentenorm' niet.

Het wisselt dus, of we bij ons thuis voldoende groentes eten.

Zo kom je makkelijker aan je 250 gram groente per dag!

Albert Heijn introduceert verse pastasauzen en curry's die zijn gemaakt van enkel groenten en kruiden. En er zitten geen suikers en kunstmatige geur- en smaakstoffen in!

Deze verse sauzen en curry's hebben 4 voordelen

 1. Je vult gemakkelijk jouw dagelijkse portie groentes aan en komt makkelijker tot 250 gram.
 2. Ze zijn snel klaar.
 3. Er zijn geen suikers of andere stoffen aan toegevoegd.
 4. Je kunt op een makkelijke manier eens wat anders proberen.

Hiermee spelen ze dus goed in op het verlangen van mensen om te koken zonder pakjes en zakjes en met verse natuurlijke ingrediënten.

Hier onder zie je alle smaken pasta sauzen en curry's:

ah pasta sauzen

Ik mocht 2 variaties testen!

Ik mocht van de Albert Heijn 2 variaties testen:

 • Verse pastasaus pompoen, chili
 • Verse curry spinazie, courgette

Ik ben geen avontuurlijk eter, dus deze variaties dwingen me echt iets nieuws uit te proberen en mijn grenzen te verleggen.

Het feit dat het gezond is helpt daarbij goed.

AH verse pastasaus pompoen, chili

In een bakje zit 475 gram saus. Iedere variant van de AH verse pastasauzen is genoeg voor 4 personen.

Pastasaus apart opwarmen of bij de groentes voegen

Je kunt de pastasaus bij de groentes doen, en hem vervolgens op warmen. Maar ik koos er voor om de saus in een apart pannetje op te warmen om de simpele reden dat mijn kinderen heel irritant kunnen doen over groentes in hun saus. De saus apart serveren scheelt gezeur en gedoe.

Bovendien kan ik op deze manier makkelijk een portie apart houden voor mijn man. Hij neemt namelijk altijd de maaltijd van die dag, de volgende dag mee naar zijn werk, en warmt hem daar op in de magnetron. Door de saus apart te houden, voorkom ik dat hij een tweede keer wordt opgewarmd.

De pastasaus

De pastasaus is dikker dan ik had verwacht. Hij ruikt zoet en pittig tegelijk. Ongetwijfeld door de combinatie van pompoen en chili. De smaak is ook zowel zoetig als pittig. Eerst proef je vooral de pompoen en daarna komt het effect van de chili, die de saus een 'kick' geeft.

Hier onder een foto van het bakje met de ingrediënten:

AH pastasauzen

Zoals gezegd: geen E-nummer te bekennen : )

Zo aten wij de Albert Heijn pastasaus Pompoen en chili!

Ik combineerde de pastasaus met champignons, 3 paprika's, een ui en worst van het varken van mijn neef Henk : ) En ik serveerde hem met spaghetti.

Omdat ik de pastasaus goed wilde proeven, en omdat ik vervelende kinderen heb als het om groente in sauzen gaat, heb ik de groentes apart geserveerd.

Een andere combinatie die me lekker lijkt is de pastasaus in combinatie met vlindermacaroni en daarbij een frisse salade.

Mijn conclusie over de verse Albert Heijn pastasaus Pompoen en chili

De pastasaus Pompoen en chili heeft een bijzondere smaak: zoetig en pittig tegelijk. Een bakje verse pastasaus van de AH bevat 475 gram en is geschikt voor 4 personen.

Dat betekent dus dat je per persoon ruim 100 gram binnenkrijgt, alleen al met deze saus. Je zit dus al bijna op de helft van de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente per dag. Combineert de pastasaus met een lekkere salade of andere groentes en je bent gegarandeerd gezond bezig.

De voordelen van de nieuwe verse pastasauzen en curry's van Albert Heijn op een rijtje:

 • Het is makkelijk klaar te maken.
 • Het is gezond.
 • Het helpt je om voldoende groentes binnen te krijgen.
 • Je kunt kiezen uit 8 smaken, dus voor elk wat wils.
 • Het is ook geschikt voor vegetariërs én veganisten. (Zelfs mijn veganistische dochter was bereid hiervan te eten).

Binnenkort: Mijn ervaringen met de Verse curry spinazie, courgette.

P.S.  Ik maakte inmiddels ook een keer lasagne van courgette! Dat werkt ook goed om aan je 250 groente te komen. De Lidl verspil me niet sauzen zijn ook een goede manier om aan je 250 gram groente per dag te komen.

Leestips

Mac and Cheese

Groentekebab verspakket van de Lidl

Welke smaak zou jij graag eens proberen?

Similar Posts

33 Comments

 1. Handig dat de winkels er zo op ingespelen. Gelukkig zit er hier een lidl anders is de groente hier bijna niet te betalen omdat het allemaal ingevoerd moet worden.

 2. Ik moet zeggen: als de ingredientenlijst echt eerlijk is zit er geen rommel in en kan het een handig en snel alternatief zijn voor zelf gemaakt.
  Nu nog een volkorenpasta gebruiken ipv witte.
  Hoe lang is zo'n pot houdbaar?
  Zelf kom ik aan de benodigde hoeveelheid groente per dag door bij de lunch een schaaltje snoeptomaatjes te eten. Hapt makkelijk weg en is snel 50/60 gram. De rest bij de hoofdmaaltijd.

 3. Ik kook eigenlijk altijd zo. Saus op basis van groente en dan met nog wat extra groenten of sla erbij. Wij eten een paar keer per week een curry daar gaan veel groenten in.
  Ik denk dat deze AH sauzen best lekker zijn maar t zal ook wel wat kosten, is veel goedkoper en verder om t zelf te maken toch?

 4. Ziet er gezond uit aan de ingredientenlijst te zien. Om dagelijks aan 250 gram groenten te komen, moet ik waarschijnlijk twee keer per dag warm eten. Ik ben niet zo'n grote eter en heb aan 300 gram (groenten + pasta + vlees(-vervanger)) genoeg.

  1. Ja dat vind ik ook Mirjam. Ik hecht echt wel waarde aan voldoende groentes op een dag. En met deze sauzen heb je alvast een grote stap in de goede richting.

 5. Ik los de grote hoeveelheid groenten zo op. Ik eet alleen groente! Of ik voeg er een zoete aardappel aan toe. Tomatensoep en Pompoensoep helpt. De zelfgemaakte soepen kan ik verwerken bij pasta, zilvervliesrijst nz.
  Ik wil voor half april de vriezer leeggegeten hebben. Zonder aardappelen gaat het beter. Als er iets overblijft dan gaat dat voor de lunch van de volgende dag.
  Geen vlees eten helpt. Zoete aardappelen in plaats van aardappelen kom je ook een eind mee.

  Spinazie 500 gram is een portie. Ik ben dol op spinazie. een pak peen van een kilo gaat door de helft. Wat vis is goed voor de aanvulling.

  Ik geloof dat mijn dieet niet op gezinnen toepasbaar is. Maar echt zelfgemaakte tomatensoep van de zomer, gegeten in de winter. Je bent zo aan een pond per dag.

 6. Ik werd wel blij van die ingredientenlijst :-) Ik denk dat ik meestal wel aan de hoeveelheid groente kom en er vaak overheen ga. Ik gooi nogal wat rauwkost op mijn broodbeleg en de maaltijden kook ik met veel groente. Verder maak ik graag groentesoep bij de lunch. Soep als avondeten doen we nooit.
  Van die soepen op het plaatje zou ik die met olijven of met paprika willen proeven.

 7. Ik zou zoiets nooit eten, ik vind het er onappetijtelijk uitzien bovendien is een pastasaus of curry zo gemaakt, ik vind het ook nog erg duur en het zit in een plastic bakje, dat is weer meer afval. Vorige week kocht ik een blikje kruiden van Jonnie Boer bij AH , nl. Thai green curry, heel erg makkelijk om snel een curry te maken en heel erg lekker!
  Groet Adriana

 8. Zo gemakkelijk om dit soort dingen zelf te maken en stukken goedkoper. En als je met die saus pas 100 gram groente binnen hebt, moet je dus toch nog zelf dingen erbij maken, en eerlijk gezegd denk ik dat de meeste mensen dat niet zullen doen, want ze zijn immers met deze saus al zo gezond bezig?

  1. Nou het wordt wel echt gezegd dat de saus de basis is, en dat je daar vervolgens zelf je eigen draai aan kunt geven. Ze presenteren het dus echt wel met de boodschap dat je ook zelf groentes moet toevoegen.

 9. Wat goed dat de Appie hierop inspeelt. Wat ik me wel een beetje afvraag, zitten de vitamines en mineralen er ook in? Wanneer ik zelf kook moet ik al uit kijken dat ik de groentes niet te ver doorkook, omdat dan de vitamines eruit raken.

 10. Ik maak eigenlijk altijd zelf mijn pasta sauzen, maar dit is als je een keer haast hebt wel een goede oplossing! Ik heb zelf niet zoveel moeite om aan die 250 gram groente per dag te komen, maar dat komt ook omdat ik elke dag een groene smoothie drink waarin ik dus ook groentes verwerk. Stiekem gezond eten noemen we het hier thuis ook wel aangezien onze dochter het dan niet doorheeft ;)

 11. Ik heb het ook al een keer gebruikt. Het is erg lekker, en de potje zijn weliswaar van plastic, maar zijn luchtdicht afsluitbaar, dus je kan ze goed bewaren om er later bijvoorbeeld zelfgemaakte appelmoes in te bewaren (in de diepvries).

 12. Kritisch vraagje: zit er niet grotendeels water in die pot? Ik zie 21% groente staan op de ingrediëntenlijst. Dat zou dus plm. 100 gram groente per pot zijn (gedeeld door drie of vier personen, dan hou je niet echt veel over).
  Maar het idee is leuk, en makkelijk als je een keer geen zin hebt om te koken.
  Liesbeth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.