Reacties

Kom makkelijk aan 250 gram groente per dag — 33 reacties

 1. Ik moet zeggen: als de ingredientenlijst echt eerlijk is zit er geen rommel in en kan het een handig en snel alternatief zijn voor zelf gemaakt.
  Nu nog een volkorenpasta gebruiken ipv witte.
  Hoe lang is zo'n pot houdbaar?
  Zelf kom ik aan de benodigde hoeveelheid groente per dag door bij de lunch een schaaltje snoeptomaatjes te eten. Hapt makkelijk weg en is snel 50/60 gram. De rest bij de hoofdmaaltijd.

  • Ik ontving de sauzen op woensdag 15 maart. De datum op verpakking vertelt me dat ze houdbaar zijn tot 29 maart. Dus ik zou zeggen zo'n 14 dagen.

 2. Ik kook eigenlijk altijd zo. Saus op basis van groente en dan met nog wat extra groenten of sla erbij. Wij eten een paar keer per week een curry daar gaan veel groenten in.
  Ik denk dat deze AH sauzen best lekker zijn maar t zal ook wel wat kosten, is veel goedkoper en verder om t zelf te maken toch?

 3. Ziet er gezond uit aan de ingredientenlijst te zien. Om dagelijks aan 250 gram groenten te komen, moet ik waarschijnlijk twee keer per dag warm eten. Ik ben niet zo'n grote eter en heb aan 300 gram (groenten + pasta + vlees(-vervanger)) genoeg.

  • Ja dat vind ik ook Mirjam. Ik hecht echt wel waarde aan voldoende groentes op een dag. En met deze sauzen heb je alvast een grote stap in de goede richting.

 4. Ik los de grote hoeveelheid groenten zo op. Ik eet alleen groente! Of ik voeg er een zoete aardappel aan toe. Tomatensoep en Pompoensoep helpt. De zelfgemaakte soepen kan ik verwerken bij pasta, zilvervliesrijst nz.
  Ik wil voor half april de vriezer leeggegeten hebben. Zonder aardappelen gaat het beter. Als er iets overblijft dan gaat dat voor de lunch van de volgende dag.
  Geen vlees eten helpt. Zoete aardappelen in plaats van aardappelen kom je ook een eind mee.

  Spinazie 500 gram is een portie. Ik ben dol op spinazie. een pak peen van een kilo gaat door de helft. Wat vis is goed voor de aanvulling.

  Ik geloof dat mijn dieet niet op gezinnen toepasbaar is. Maar echt zelfgemaakte tomatensoep van de zomer, gegeten in de winter. Je bent zo aan een pond per dag.

 5. Ik werd wel blij van die ingredientenlijst :-) Ik denk dat ik meestal wel aan de hoeveelheid groente kom en er vaak overheen ga. Ik gooi nogal wat rauwkost op mijn broodbeleg en de maaltijden kook ik met veel groente. Verder maak ik graag groentesoep bij de lunch. Soep als avondeten doen we nooit.
  Van die soepen op het plaatje zou ik die met olijven of met paprika willen proeven.

 6. Ik zou zoiets nooit eten, ik vind het er onappetijtelijk uitzien bovendien is een pastasaus of curry zo gemaakt, ik vind het ook nog erg duur en het zit in een plastic bakje, dat is weer meer afval. Vorige week kocht ik een blikje kruiden van Jonnie Boer bij AH , nl. Thai green curry, heel erg makkelijk om snel een curry te maken en heel erg lekker!
  Groet Adriana

 7. Zo gemakkelijk om dit soort dingen zelf te maken en stukken goedkoper. En als je met die saus pas 100 gram groente binnen hebt, moet je dus toch nog zelf dingen erbij maken, en eerlijk gezegd denk ik dat de meeste mensen dat niet zullen doen, want ze zijn immers met deze saus al zo gezond bezig?

  • Nou het wordt wel echt gezegd dat de saus de basis is, en dat je daar vervolgens zelf je eigen draai aan kunt geven. Ze presenteren het dus echt wel met de boodschap dat je ook zelf groentes moet toevoegen.

 8. Wat goed dat de Appie hierop inspeelt. Wat ik me wel een beetje afvraag, zitten de vitamines en mineralen er ook in? Wanneer ik zelf kook moet ik al uit kijken dat ik de groentes niet te ver doorkook, omdat dan de vitamines eruit raken.

 9. Ik maak eigenlijk altijd zelf mijn pasta sauzen, maar dit is als je een keer haast hebt wel een goede oplossing! Ik heb zelf niet zoveel moeite om aan die 250 gram groente per dag te komen, maar dat komt ook omdat ik elke dag een groene smoothie drink waarin ik dus ook groentes verwerk. Stiekem gezond eten noemen we het hier thuis ook wel aangezien onze dochter het dan niet doorheeft ;)

 10. Ik heb het ook al een keer gebruikt. Het is erg lekker, en de potje zijn weliswaar van plastic, maar zijn luchtdicht afsluitbaar, dus je kan ze goed bewaren om er later bijvoorbeeld zelfgemaakte appelmoes in te bewaren (in de diepvries).

  • Ik ben heel benieuwd naar dr sauzen. Verse soep is ook handig om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen

 11. Kritisch vraagje: zit er niet grotendeels water in die pot? Ik zie 21% groente staan op de ingrediëntenlijst. Dat zou dus plm. 100 gram groente per pot zijn (gedeeld door drie of vier personen, dan hou je niet echt veel over).
  Maar het idee is leuk, en makkelijk als je een keer geen zin hebt om te koken.
  Liesbeth

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder