Kom makkelijk aan 250 gram groente per dag

ah verse pastasaus

Kom jij aan 250 gram groentes per dag?

In de nieuwe schijf van vijf wordt immers geadviseerd om dagelijks 2,5 ons groente te eten. Maar in de praktijk blijkt dat voor veel mensen lastig te zijn. Met als gevolg dat velen van ons eigenlijk onvoldoende groentes binnen krijgen op een dag.

Hoeveel groentes eet ik eigenlijk per dag?

Als ik op maandagochtend de weekboodschappen doe, koop ik ook meteen groentes voor de hele week. Maar is dat genoeg? Laat ik het eens nader onderzoeken!

Voorbeeld uit de praktijk

Ik kook nog wel eens winterpenen. Daarvoor koop ik een zak van 1 kilo winterpenen. Daarbij gooi ik, als ze vrijwel gaar zijn, 660 gram doperwten uit een pot. Als ik deze maaltijd kook eten er 4 mensen van. Dat betekent dat iedereen 415 gram groentes binnenkrijgt : ) Helemaal goed dus.

Maar op dagen dat ik bijvoorbeeld tomatensoep maak halen we de ‘groentenorm’ niet.

Het wisselt dus, of we bij ons thuis voldoende groentes eten.

Zo kom je makkelijker aan je 250 gram groente per dag!

Albert Heijn introduceert verse pastasauzen en curry’s die zijn gemaakt van enkel groenten en kruiden. En er zitten geen suikers en kunstmatige geur- en smaakstoffen in!

Deze verse sauzen en curry’s hebben 4 voordelen

 1. Je vult gemakkelijk jouw dagelijkse portie groentes aan en komt makkelijker tot 250 gram.
 2. Ze zijn snel klaar.
 3. Er zijn geen suikers of andere stoffen aan toegevoegd.
 4. Je kunt op een makkelijke manier eens wat anders proberen.

Hiermee spelen ze dus goed in op het verlangen van mensen om te koken zonder pakjes en zakjes en met verse natuurlijke ingrediënten.

Hier onder zie je alle smaken pasta sauzen en curry’s:

ah pasta sauzen

Ik mocht 2 variaties testen!

Ik mocht van de Albert Heijn 2 variaties testen:

 • Verse pastasaus pompoen, chili
 • Verse curry spinazie, courgette

Ik ben geen avontuurlijk eter, dus deze variaties dwingen me echt iets nieuws uit te proberen en mijn grenzen te verleggen.

Het feit dat het gezond is helpt daarbij goed.

AH verse pastasaus pompoen, chili

In een bakje zit 475 gram saus. Iedere variant van de AH verse pastasauzen is genoeg voor 4 personen.

Pastasaus apart opwarmen of bij de groentes voegen

Je kunt de pastasaus bij de groentes doen, en hem vervolgens op warmen. Maar ik koos er voor om de saus in een apart pannetje op te warmen om de simpele reden dat mijn kinderen heel irritant kunnen doen over groentes in hun saus. De saus apart serveren scheelt gezeur en gedoe.

Bovendien kan ik op deze manier makkelijk een portie apart houden voor mijn man. Hij neemt namelijk altijd de maaltijd van die dag, de volgende dag mee naar zijn werk, en warmt hem daar op in de magnetron. Door de saus apart te houden, voorkom ik dat hij een tweede keer wordt opgewarmd.

De pastasaus

De pastasaus is dikker dan ik had verwacht. Hij ruikt zoet en pittig tegelijk. Ongetwijfeld door de combinatie van pompoen en chili. De smaak is ook zowel zoetig als pittig. Eerst proef je vooral de pompoen en daarna komt het effect van de chili, die de saus een ‘kick’ geeft.

Hier onder een foto van het bakje met de ingrediënten:

AH pastasauzen

Zoals gezegd: geen E-nummer te bekennen : )

Zo aten wij de Albert Heijn pastasaus Pompoen en chili!

Ik combineerde de pastasaus met champignons, 3 paprika’s, een ui en worst van het varken van mijn neef Henk : ) En ik serveerde hem met spaghetti.

Omdat ik de pastasaus goed wilde proeven, en omdat ik vervelende kinderen heb als het om groente in sauzen gaat, heb ik de groentes apart geserveerd.

Een andere combinatie die me lekker lijkt is de pastasaus in combinatie met vlindermacaroni en daarbij een frisse salade.

Mijn conclusie over de verse Albert Heijn pastasaus Pompoen en chili

De pastasaus Pompoen en chili heeft een bijzondere smaak: zoetig en pittig tegelijk. Een bakje verse pastasaus van de AH bevat 475 gram en is geschikt voor 4 personen.

Dat betekent dus dat je per persoon ruim 100 gram binnenkrijgt, alleen al met deze saus. Je zit dus al bijna op de helft van de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente per dag. Combineert de pastasaus met een lekkere salade of andere groentes en je bent gegarandeerd gezond bezig.

De voordelen van de nieuwe verse pastasauzen en curry’s van Albert Heijn op een rijtje:

 • Het is makkelijk klaar te maken.
 • Het is gezond.
 • Het helpt je om voldoende groentes binnen te krijgen.
 • Je kunt kiezen uit 8 smaken, dus voor elk wat wils.
 • Het is ook geschikt voor vegetariërs én veganisten. (Zelfs mijn veganistische dochter was bereid hiervan te eten).

Binnenkort: Mijn ervaringen met de Verse curry spinazie, courgette.

P.S.  Ik maakte inmiddels ook een keer lasagne van courgette! Dat werkt ook goed om aan je 250 groente te komen. De Lidl verspil me niet sauzen zijn ook een goede manier om aan je 250 gram groente per dag te komen.

Leestip

Mac and Cheese

Welke smaak zou jij graag eens proberen?

Ik schreef deze post in samenwerking met de Albert Heijn.

33 Comments

 1. Wilma
 2. VeggieMo
 3. Adriana van de Vrie
 4. Ineke
 5. Alex
 6. Liesbeth

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh