Reacties

Wanneer heb je écht een nieuwe smartphone nodig? 11 signalen! — 40 reacties

  1. Wij doen er een jaar of 4, 5 mee. Maar dan moet die niet kapot gaan. Ruim anderhalf jaar geleden viel de mijne met de bovenkant op de pedalen van het orgel, en dat kon die niet hebben, en mijn man kreeg hem niet meer aan de praat. De volgende dag heb ik een nieuwe gekocht, een gewone samsung, makkelijk in gebruik.

  2. Hiervoor had ik altijd een Samsung en dan was na 1,5 jaar de batterij 'op'. Nu heb ik een Huawei en die gaat al ruim 5 jaar mee. Ik ben gelukkig niet gevoelig voor nieuwe modellen, maar vind het wel belangrijk dat alle apps goed werken. Ik merk wel dat die van mij ouder wordt, maar tot nu toe gaat het allemaal nog prima, dus voor mij nog geen nieuwe.

  3. De batterij van mijn oude smartphone was zo snel leeg dat ik ten einde raad een nieuwe kocht. Weer een kleine want die grotere modellen kan ik niet met één hand vasthouden.
    Deze nieuwe iPhone bevalt niet omdat:
    1. De knopjes aan de zijkant zo ongelukkig tegenover elkaar zitten dat ik al honderden screenshots heb gemaakt terwijl ik alleen de iPhone uit wilde zetten;
    2. Ik kan geen koptelefoon gebruiken zonder extra hulpstuk ( een klein friemeltje dat ik steeds kwijt raak)
    3. Ik kan geen koptelefoon gebruiken terwijl de iPhone oplaadt, want dat haat via hetzelfde gaatje.
    Kortom: spijt spijt spijt, dat is drie keer spijt van deze aankoop.

  4. Ik heb een Samsung.
    De vorige was ruim drie jaar oud, kreeg geen updates meer en dat vond ik wel een dingetje.
    Nu weer een nieuwe Samsung, erg blij mee.
    Updates t\m 2028
    Dat ga ik wel redden denk ik.
    Hoeft van mij niet allemaal high tech te zijn.

  5. Mijn huidige mobieltje is een Motorola, heet tegenwoordig Lenovo, en is mijn 3de mobieltje in 21 jaar tijd! Hij is al ruim 6,5 jaar oud en er mankeert nog niets aan! Ook qua opladen niet. Alle apps, ook van 6,5 jaar oud kan ik nog steeds gebruiken! En hij wordt intensief gebruikt! Hiervoor had ik ook een Motorola. Die heb ik 7 jaar gebruikt.
    Als de huidige de geest geeft ga ik met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wederom voor Motorola/Lenovo.

  6. Mijn Huawei uit 2017 voldeed nog prima aan mijn bescheiden wensen. Bereikbaar zijn en een sms versturen. Ik doe niet aan WhatsApp.
    Maar de Huawei kon mijn gehoortoestel niet ontvangen en dus kwam er een Samsung die hopelijk weer een tijdje dienst kan doen.

  7. Heb de mijne Samsung al heel wat jaren en slechts de batterij heb ik eens vervangen. Maar ik heb deze slechts om te bellen of om gebeld te worden. Nooit niks mee gehad verder nog. En ook die van mijn man heb ik nog dus mocht er toch eens wat gebeuren dan neem ik die dan wel weer.

  8. 3 jaar geleden kocht ik voor het eerst een mobiele telefoon en dat werd een smartphone M31 van Samsung. Reden was dat mijn digitale Nikkon cameraatje het begeven had. In deze smartphone zit een redelijk goede camera. Verder Oled met grorillaglas (nog geen krasje op te bekennen en een accuduur van nog altijd ruim 1 week. De prijs van 250 euro stond me aan. Hij is begonnen als Android 10 en is inmiddels verhoogt naar 12. Verder zal ie niet gaan. Hij is nog net zo snel als in het begin. Kan ik met mijn wensen nog zeker 3 of meer jaren mee vooruit. Nu ligt de kritische grens bij Android 8. Lager geeft app-problemen.

    Je kan gewoon de letters groter zetten als je kippiger wordt.

  9. De accu van mijn Huawei loopt steeds sneller leeg. Hij is binnen 1,5 dagen leeg. Dat is nog te doen. Maar in september loopt mijn contract af. Ik ben nu aan het puzzelen wat voordeliger is.

  10. Mijn eerst werkende smartphone heb ik pas een maand. De vorige, nieuwe Huawei heeft na veel ergernissen bij het installeren 5 jaar onaangeroerd in de kast gelegen en was inmiddels verouderd. Geen updates meer beschikbaar.
    Ik heb al die tijd gebruik gemaakt van een simpele telefoon van 20 Euro. Helaas werd het G3 systeem afgeschaft en heb toen een Samsung A34 gekocht die de winkel gebruiksklaar afleverde. Ik gebruik hem hoofdzakelijk als telefoon. Al het overige doe ik op mijn PC. Als ik ver van huis moet neem ik de telefoon mee. De rest van de tijd ligt hij in de kamer op tafel.

  11. Jup hier ook toe aan een nieuwe; geen updates meer, geen ruimte, loopt steeds vaker vast. Nu eerst even sparen en dan is dat het eerste wat ik koop!

  12. Haha wat een leuk artikel! Die Zombies app klinkt ook geweldig!
    Ik heb nu sinds een paar maanden een Google Pixel 6 en dit is voor mij echt een mega miskoop. Dagelijks heb ik enorme spijt. Mijn vorige telefoon was en LG G7 (fijnste telefoon ooit!) maar helaas na dik 4 jaar gebruik werden sommige standaard apps (als Google maps) niet meer goed ondersteund. Ik mis mijn LG nog dagelijks.

  13. Vier jaar meestal en dan gaat hij naar Y deze keer, vorige keer ging hij naar S en die heeft er nog twee jaar bij geplakt.

    Love As Always
    Dimario

  14. Nou, ik ben zeker toe aan een nieuwe haha. Zowel de voor als achterkant zijn gebarsten!

    Vind het altijd jammer dat Apple producten na mate van updates steeds trager worden.

  15. Ik doe altijd een paar jaar met een telefoon. Ik koop pas een nieuwe als hij te langzaam wordt of dat de batterij te snel leegraakt. Mijn huidige telefoon heb ik in de eerste lockdown gekocht

  16. Meestal heb ik mijn mobiel zo'n jaartje of vijf voordat dingen niet meer zo optimaal werken en dan probeer ik dat nog minimaal een jaartje te rekken want ik vind die nieuwe toestellen wel erg aan de prijs geworden.

  17. Hele goede tips! Ik merk het inderdaad altijd aan mijn foto's die ik maak. Die zijn dan minder scherp. Maar dat een mobieltje maar 2,5 jaar mee kan bij mensen vind ik heftig. Ik doe er gemiddeld ruim 4 jaar mee en ik gebruik 'm heel intensief

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder