Reacties

5 x Schuursponsjes versus... schuursponsjes! — 19 reacties

  1. Ik vind een schuursponsje gewoon onmisbaar in de keuken. Ik gebruik niet de gekleurde omdat die te snel slijten. Ik gebruik deze die iets hoger zijn met de gleuf aan de zijkanten. Ik heb het gevoel dat ik er iets langer mee doe. Mijn sponsjes gooi ik regelmatig in de wasmachine samen met de poetsdoeken.

  2. Ik heb plantaardige gekocht samen met de cuploze waxinelichtjes en stalen herbruikbare houders bij Washbear. Juist vanwege de microplastics. Omdat ze best groot zijn en ook duurder knip ik ze ook in stukken zodat ik er langer mee doe want je gebruikt ze nooit helemaal. De randen zijn vaak nog prima terwijl het midden versleten is.

    Om ze hygiënisch te houden gaan ze in een bakje en gevuld met water in de magnetron en daar dan 2 minuten op vol vermogen in.

  3. Sinds een tijdje maak ik zelf schuursponsjes! Gehaakt met touw (tomaten-opbindtouw). Ik kwam ze vorig jaar een keer tegen in een winkeltje met ouderwetse en milieuvriendelijke spulletjes. Ze werken heel goed. Ik gebruik ze ook om aardappels en knollen af te boenen, als ik die met schil en al kook.

  4. Ik kende ze alleen maar in de gele versie met groene 'schuurkant'. Maar er zijn er dus veel meer. Ik vind het prettige dingen, maar tegelijkertijd ben ik -net als jij dus af en toe- altijd bang voor krassen. Blijft toch een risico, vind ik.

  5. Ik moet bekennen ik kan niet zonder een schuursponsje in de keuken. Laatst had ik de Action sponsjes maar die werden in no time slap, dat doe ik dus niet meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder