Als ‘Stop, hou op!’ niet genoeg is

oorlog europa

Arjen Lubach verwoordde het heel treffend in zijn nieuwe avondshow op 23 februari:

‘Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik had me het leven na de pandemie íets rustiger voorgesteld. Ik bedoel: corona is nauwelijks weg, en het is oorlog in Europa.’

En inderdaad! De ene crisis is amper voorbij, of de volgende dient zich alweer aan in de vorm van Poetin die Oekraïne binnenvalt. De Franse president noemt de inval in Oekraïne een ‘keerpunt in de geschiedenis’.

Als ‘Stop, hou op niet genoeg is.’

Onwillekeurig moet ik denken aan de tijd dat mijn kinderen op de basisschool zaten. Het kwam wel eens voor dat ze gepest werden door één of andere pestkop. Volgens het schoolprotocol moesten ze dan netjes zeggen: ‘Stop, hou op!’ tegen de bullenbak.

‘Maar dat helpt helemaal niet mama!’ zeiden ze dan thuis tegen me. ‘Ze gaan gewoon door!’

En inderdaad.

Aan een keurig ‘Stop, hou op!’ hebben pestkoppen doorgaans geen enkele boodschap.

Laten we hopen dat het bij Poetin wel werkt…

Hoe ervaar jij de gebeurtenissen in Oekraïne?

Similar Posts

18 Comments

  1. Verschrikkelijk. Zoals bij alle rampen zijn het de gewone luiden die er het meest onder zullen lijden.
   Volgens mijn buur is het overigens een hoax.

 1. Ehh, corona is nog steeds niet weg. Dat alles coronamaatregelen zijn opgeheven zegt eigenlijk niets. Met meer dan 37.617 (peildatum 25-2-2022) besmettingen is corona overduidelijk aanwezig.
  Laten we wel zijn en weten waarom de maatregelen zijn opgeheven: voorjaarsvakantie, carnaval en de komende verkiezingen. Vooral dat laatste is belangrijk. Met coronamaatregelen kans op slechte resultaten en zonder coronamaatregelen voor de leidende politieke partijen positieve resultaten.
  Oekraine is dieptriest.

  1. De maatregelen waren er niet om besmettingen tegen te gaan.
   De maatregelen gingen om de toegankelijkheid van de zorg te kunnen behouden.
   Het aantal opnamen is nu laat wat het afschepen van de maatregelen rechtvaardige, zeker nu het aantal besmettingen ondanks de versoepelingen toch blijft dalen.

 2. Op school zijn ze er van overtuigd dat het helpt, dus waarom zou het in de grote boze mensenwereld dan niet helpen.

  Love as always
  dimario

 3. Lubach niet gezien, maar wel herkenbaar. Ik roep al twee jaar dat ik hoop dat ik eindelijk eens een keer geen ‘liveblog corona’ zie. Gisteren zag ik ‘m niet. Ik had ‘m liever gezien dan wat ik nu zag. Ik vind de situatie verdrietig en beangstigend.

 4. Corona is er nog steeds maar de gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Tijd voor versoepelingen.
  Over de invasie van Rusland laat ik me niet uit.

 5. Je kunt op je klompen aanvoelen dat dat niet werkt. Niet op school en niet in de grote boze wereld. En da’s heel jammer. Ik word er niet bij van in elk geval. Wat een ellende is het!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.