Reacties

Schoonmaakmiddelen die je niet moet mengen! — 26 reacties

 1. Het was nog niet bij mij opgekomen.
  Wij werden vroeger thuis wel altijd geinstrueerd om niet te plassen op een wc waar chloor in zat. Eerst doortrekken dan plassen. Dit zou ook te maken hebben met het reageen met de zuren en zouten in de urine met het chloor. Of het werkelijk zo is weet ik niet, ik heb het nooit durfen proberen ????

  • Het zal vast niet goed zijn. Maar heb het ook nooit gedaan nee. Laat er zelf dus ook nooit een laagje chloor in liggen. Kan overigens niet eens met mijn toilet

 2. Gisteren per ongeluk azijn en bleekwater gemengd. Ik wilde bleekwater gebruiken om aanrechtspons en doekje te ontbacterieen, maar pakte de verkeerde fles en lette niet op. Daarna nog bleekwater erbij gedaan, maar ik heb niets speciaals geroken.

 3. Ik gebruik alles kant en klaar, dus aan mengen kom ik niet toe. Als het goed is. Ik gebruik die flessen van muscle en voor het sanitair kant en klare doekjes. Dan ben ik zo snel mogelijk klaar. Maar, een gewaarschuwd mens telt voor twee!

 4. Bedankt voor het delen. Ik zou dus best zo een muts kunnen zijn die effe gaat mengen want azijn en chloor zou toch een top schoonmaakmiddel zijn ;-)

  Wel dweil ik altijd de vloer met een mix van chloor en allesreiniger.

 5. Ik durf nooit schoonmaakmiddelen te mengen, vind de meeste van zichzelf al veel te chemisch, laat staan dat je meerdere bij elkaar zou doen!
  is maar goed ook blijkt nu :p

 6. Ik heb dat welis gedaan.las het ergens op internet ofzo. Gooi dit en dat in je gootsteen ruikt het weer lekker fris.

  Kwam een stank uit ik op zoek naar een oplossing enzo.....

  Nu lees ik denk ik ah oh zou het nog in de gootsteen op elkaar reageren ?

  Ik heb erin gedaan, dreft , blue wonder, alles reiniger en zelfs schoonmaak azijn geloof ik :d.

  Maar ja we zijn nu ook weer een jaar verder.

 7. Door het bruisen van natriumbicarbonaat (baking soda) met een zuur ontstaat er weliswaar geen reinigende stof, maar dit wordt vaak gedaan om vuil 'weg te bruisen'. Op bv pinterest zie je ook wel eens recepten voor 'toilet bombs', toiletblokjes die je wc zouden schoonbruisen. Het gaat bij het mengen van deze twee dus vooral om het bruisende effect, niet zozeer om het schoonmaken.

  Mengen ben ik heel voorzichtig mee, maar het enige dat ik wel meng en wat één van mijn 'succesrecepten' is, is afwasmiddel met azijn. Alleen gebruik ik hier liever geen dreft voor, niet omdat het gevaarlijk is, maar dreft mengt gewoon niet zo goed. Met andere merken geen problemen gehad. Ik vul er een spray mee en gebruik het als glasreiniger (half water, half azijn en klein scheutje afwasmiddel) of ik doe in een lege afwasmiddelfles 1/4 tot 1/3 afwasmiddel en de rest azijn. Gewone, geen schoonmaakazijn. Werkt super als toiletreiniger! Ook voor het aanrecht en gootsteen gebruik ik dat regelmatig.

 8. Pff.. mijn glorix o2 (ofzo) was net op..had nog maar een klein beetje.. dus ik nieuwe fles glorix bleek open gemaakt en daar dan wat van bij gedaan... dat gaat dus ook niet helemaal goed.. wat een stank haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder