Reacties

Fotoschuwe kinderen — 19 reacties

 1. Onze kinderen gaan ook niet meer zo graag op de foto. Het hoort ook een beetje bij hun leeftijd. Ze weten zich niet zo heel goed een houding te geven. Wat het plaatsen van foto's op het internet betreft ben ik heel erg terughoudend. Je weet maar nooit waar het allemaal terecht komt. Ik blijf mijn tieners daar ook voortdurend op wijzen dat ze zelf ook niet alles op bijv. Facebook zetten.

 2. Haha, heerlijk pubergedrag...
  Hier gaan ze nog graag op de foto! Als de één op de foto gezet wordt staat de andere al te stuiteren "Ik ook!!!".
  Maar dat zal wel gaan veranderen over een jaartje of 10 :).

 3. Zelfs zoon van 6 begon net - nadat alle kinderen in de klas door hun ouders op de foto waren gezet: "Ik wil NIET op de foto, hoor mama".
  Toch kan mama heel goed foto's maken, vanachter de rug van een dikke vader, via de spiegel, onder die hand door, etc. Ik wacht nog even met aan hem laten zien tot hij de puberteit voorbij is.

 4. Mijn kinderen ( 32, 29 en 26 ) zijn al jaren uit huis , dus nog weing kans op foto's ...
  Maar als we als gezin , met inmiddels aanhang en kleindochter , iets leuks gaan doen kan ik het toch niet laten om foto's te maken en eigenlijk weten ze niet beter want dat heb ik hun hele leven als gedaan !
  1 x per jaar , meestal met kerst , maken we een gezinsportret met behulp van het statief en de zelfontspanner en werkt iedereen mee :-)
  Nu nog mijn kleindochter( 3,5) zo gek krijgen dat ze gaat poseren, maar ze lijkt er , tot nu toe , weinig zin in te hebben !

 5. Mijn dochter heeft het voor elkaar gekregen op alle schoolfoto's niet zichtbaar te zijn. Of ze bukte net, of ze draaide zich net om, of ze had haar handen of lange haar voor haar gezicht. Zij had erge fotovrees. Tenminste...ze staat liefst achter de lens want ze is een fantastisch fotografe. Toen ze dertig was heeft ze zich voor het eerst laten portretteren door iemand die haar erg op haar gemak kon stellen. Mijn eerste gewone foto's van dochter, ik ben er supertrots op.

  Groet, Greet

 6. Hahaha! Leuk artikel. Inderdaad een goeie discussie. Ik heb nog geen idee wat ik ga doen. Mijn eerste komt binnenkort. Maar die kan zelf nu nog niet beslissen over wat hij van zichzelf laat zien. Dus ik denk dat ik daar wel voorzichtig mee word. Maar dat zeg ik nu. Als ik straks een hele trotse moeder ben, denk ik er misschien weer anders over ;)

 7. Er zijn maar heel weinig foto's van mijn kinderen online. De foto's die online staan, staan op mijn blog. Dan kun je ze alleen aan de achterkan zien. Geen herkenbare dingen op internet waar andere ze in kunnen herkennen behalve familie of bekende dan. Ook op school heb ik een formulier onder tekent dat ik absoluut niet wil dat mijn kinderen online komen of in de media verschijnen. Tv opnames op. School ivm overlijden van een leraar? Heel jammer maar mijn kinderen zijn daar dan niet bij, een stukje bescherming wat ik ze mee wil en kan geven op deze manier, misschien klinkt dit wat overbezorgd maar alles heeft een gegronde reden.

  Wij hebben dan ook geen baby foto's online gezet. Mensen vroegen daar wel eens om, of ik dan geen. Feestboek aan kon maken zodat ze een foto konden zien van mijn kinderen. Ze kregen steevast te horen als je de kleine graag wilt zien kom gezellig langs. De mensen die echt interesse hebben komen gezellig op de koffie. Misschien iets meer moeite maar echt contant is veel fijner.

 8. Slimme kids!
  Maar begin toch maar eens een gesprek over foto's, leeftijdgenoten en wat voor foto's je beter niet kan maken of doorsturen. Beter dat je het aankaart, en dat het niet nodig blijkt, dan dat er ergens een foto rondzweeft die wel meer toont dat je lief is.

  Maar als ik het zo inschat, is de kans daarop niet zo heel groot! Slimme kids!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder