Koffiekransje: modern netwerken

koffiekransjeIk ben geen fan van netwerken.

In ieder geval niet van netwerken in de klassieke vorm: op een bijeenkomst gesprekken aanknopen met anderen in de hoop jezelf (beter) op de kaart te zetten.

Maar netwerken op een natuurlijke manier, dat vind ik wel fijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een koffiekransje! Met collega-moeders of buurvrouwen bijvoorbeeld. Of met andere zzp-ers. Ik vind het uitwisselen van ervaringen van onschatbare waarde. Niet alleen geeft het lucht om te delen, maar je kunt elkaar ook steunen.

Daarom schreef ik op mijn blog over koffie een post over mijn favorieten vorm van netwerken: het koffiekransje.

Wat vind jij van netwerken?

Similar Posts

11 Comments

  1. Netwerken is mijn middlename????. Het hoorde ook bij mijn beroep.
    Maar ik blijf het leuk vinden vooral de niet authentieke manier.
    Maar zoveel mogelijk vanuit jezelf dat geeft ook de beste contacten.

  2. Ik ga nu regelmatig naar blog werk ochtenden, daar zit dan een groepje mensen te werken aan zijn/haar blog. Sommige mensen kletsen meer, anderen werken voornamelijk. Dit vind ik een hele vrijblijvende manier van netwerken, daar hou ik wel van.

  3. Zelf voel ik me ook niet echt aangetrokken tot ‘netwerkbijeenkomsten’. Dat voelt toch een beetje ‘nep’ voor mij. Wanneer je op een ‘natuurlijke’ manier met mensen in contact komt en je wederzijds het contact waardevol genoeg vindt om het te behouden – niet voor wat je eruit kunt halen, maar omdat je de persoon waardeert – vind ik dat veel prettiger.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.