Reacties

Bakpoeder, soda, baking soda en zuiveringszout: wat is nou wat? — 28 reacties

 1. Als ik het goed begrijp is zuiveringszout dus precies hetzelfde als baking soda? Grappig. Nooit geweten.

  Ik gooi baking soda ook overal op, en doe er eerlijk gezegd langer mee dan een maand. Ook na die maand kun je er nog prima mee poetsen. Bakken doe ik er inderdaad nee mee, dus dat heb ik nog nooit getest.

 2. Ik gebruik altijd de baking soda van arm & hammer! :) door bijvoorbeeld muffins waar ik ook karnemelk en citroensap in gebruik. De reactie die de ingrediënten dan aangaan geeft een super luchtig eindresultaat.

  En verder gebruik ik de baking soda ook wel eens met schoonmaken. Met wat azijn erbij kan je een 'vulkaantje' maken in je afvoerputje om hem vanbinnen goed te reinigen. :D

 3. Bakpoeder (die kleine zakjes) en zelfrijzend bakmeel in huis.
  Bakmoeder om in m'n haverkoek te doen en zelfrijzend bakmeel voor koekjes, wafels, cakes enz...
  Sodakristallen 1x/week voor m'n wasmachine.
  Voor de rest gebruik ik dat eigenlijk niet.

 4. Duidelijke uitleg! Ik gebruik bakpoeder voor bakken, want ik vind de zakjes heel handig. Baksoda voor schoonmake, want ik red het niet om in één maand op te maken met bakken. En soda gebruik ik voor de wasmachine.

 5. Duidelijke uitleg! Ik gebruik bakpoeder voor bakken, want ik vind de zakjes heel handig. Baksoda voor schoonmake, want ik red het niet om in één maand op te maken met bakken. En soda gebruik ik voor de wasmachine.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder