Reacties

Kuieren — 47 reacties

 1. Dat hangt er helemaal vanaf, als ik met doel fotografie op pad ben, kuier ik, ik moet immers opletten wat ik mooi vind, en doorbenen heeft dan weinig nut, zo kan ik lang ook op 1 plek blijven staan of zitten of mijn ogen de kost te geven.

  Winkelen ben ik vrij snel in, al wil ik rustig aan, in een winkel doe ik dat ook wel als ik het er fijn vind, maar als het niks is, dan been ik op een tempootje door, hahahaha en kan mij irriteren dan aan hen die langzaam kuierend al die winkels bekijken en midden op het pad stil blijven staan, loop er dan naar toe denk ik dan.

  X

  • Oh ja, mensen die midden in het winkelpad blijven stil staan vind ik ook erg hinderlijk... Prima als je wilt kuieren of stilstaan in de supermarkt maar doe het dan aan de zijkant.

 2. Ik loop graag door en vind het enorm vervelend als ik langzaam moet lopen, bedoel als ik van a naar b ga dan heb ik een doel om te lopen. Toch loop ik niet te snel, ik ben bewust van mijn omgeving.

  • Ik vind langzaam lopen ook drie keer niks. Maar als ik met mijn dochters naar de stad ga, zeggen ze steeds: 'Ga eens wat langzamer mama!'

   Mijn twee oudste zonen daarentegen stiefelen in mijn tempo mee.

 3. (Kuieren is bij ons, op z'n Twents, kletsen/praten. "Ik kom even kuieren")

  Ik liep altijd best snel. Maar sinds mijn lief chronisch rugpatient is en met een stok loopt ben ik veel langzamer gaan lopen. Ik liep veel harder dan hem en was zo weer een paar meter voor hem uit. Nu betrap ik me er op dat ik het vlugge lopen ook een beetje heb afgeleerd...

 4. Ik vind het verschrikkelijk als iemand in een snel tempo loopt als ik er bij ben. Voor mij betekent dat namelijk echt dat ik op een gegeven moment echt moet hollen om het bij te kunnen houden. Ik ben 1,50 meter en ik houd een snel tempo van een langer iemand (lees: de rest van Nederland) echt niet bij. Heel irritant en ik vertik het ook. Dus ik krijg het wel voor elkaar dat men zich aanpast aan mijn tempo. Een normaal tempo voor mij en misschien een rustiger tempo voor de ander.

  Goh, misschien moet je dus eens met mij een rondje gaan lopen :)

  • Een rustige wandelpartner zou me inderdaad wellicht kunnen helpen om rustiger te lopen. Maar lastig vind ik het wel! Want die turbostand krijg je niet zo maar uit...

 5. Eigenlijk loop ik altijd snel, maar heb dat zelf geen eens door. Tenzij ik met anderen loop want dan zeggen ze er wat van. Kan niet zo goed kuieren of slenteren. Dus ga op zaterdagmiddag ook nooit de stad in..

 6. Kan ook niet zachtjes lopen. Alleen als ik met manlief ga lopen, beginnen we op tempo en al pratend gaat het soms langzamer. Maar alleen ga ik snel. Eerder vroegen ze me wel eens of ik de trein moest halen. Welnee, maar wat heb ik eraan om zo sloom te gaan. Kinderen brommen weleens als we gaan lopen:waarom zo hard!

 7. Leuk geschreven! Ik houd er zelf van om wel redelijk door te lopen, maar ik kijk ondertussen meestal nog wel om mij heen. Als er voor mij mensen heel langzaam lopen, kan ik mij daar stiekem ook wel een beetje aan irriteren haha!

  • Mensen die voor mij lopen vind ik ook niet zo prettig. Het liefst haal ik ze dan in. Maar dan heb je altijd weer nieuwe mensen voor je die ook niet doorlopen...

 8. Net als Morgaine hangt het er een beetje van af. Als ik met mijn camera op pad ben, loop ik langzamer, op zoek naar hét kiekje. Maar in het doorgaans leven loop ik altijd wel redelijk snel. Soms heb ik daar geen zin in en doe ik lekker rustig aan. Wat een mooi egeltje zeg!

  • Ja, ik vraag me af waar hij nu is. Ik heb hem inmiddels al een tijdje niet meer gezien. En er worden er op het moment heel veel doodgereden hier in de buurt.

 9. Ik moest wel even lachen om die kuierlatten. Egels vind ik wel schattig, al moet ik toegeven dat zijn poten wat minder zijn. Zelf loop ik niet bepaald langzaam, maar omdat ik niet al te lang ben en mijn vriend wel, vindt hij bijvoorbeeld wél dat ik langzaam loop. In verhouding dan misschien ja :')

 10. Hahaha ach wat een liefje. Ik loop ook enorm snel. Mijn kids klagen ook vaak :) Toen we naar Frankrijk waren verhuisd merkte ik dat ik na een aantal weken onbewust stukke langzamer ging lopen of eh kuieren

 11. Ik heb altijd haast, maar zorg voor oponthoud wanneer er weer eens foto's gemaakt moeten worden.
  Een paar weken geleden was er een egel in onze tuin, maar het enthousiaste welkomstcomité deed hem/haar heel hard wegrennen. Ik wist niet dat ze zo hard konden gaan.

 12. Ik woonde een tijd in Zuid-Afrika en daar werd me verteld hoe de Nederlander wordt herkend.
  Je ziet iemand met een rugzak lopen, beetje naar voren gebogen en het tempo is hard. Yep, ik werd ook herkend als Nederlander.

 13. Schattig beestje! Ik probeer er een naar mijn tuin te lokken. Ik leg afgewaaide takken in hoopjes tussen de bomen. Hopelijk komt er eentje op af.
  Ik sprint er van door. Als ik met mijn zus en mama winkel moet ik op mijn tanden bijten om zo traag te stappen. Ik moet echt soms gewoon stil staan. Vreselijk :)

  Grtjs,
  Camilla

  Tips om egels te lokken zijn welkom!

 14. Onze vorige hond kon de egels gewoon in haar bek nemen... helaas niet altijd met goede afloop. Ik loop ook meestal flink door, maar kan ook heerlijk niksnuttend rondkeutelen...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder