Kuieren

Ik loop meestal nogal in een snel tempo. Mijn dochters mopperen daar vaak over. Zelf vind ik eigenlijk ook dat ik te snel loop. Ik zou graag wat relaxter zijn. En in plaats van voort te benen, te kuieren.

En laat er nou vorige week een egeltje langskomen die even voordeed hoe je dat doet, dat kuieren! Het was net een oud opa-tje dat op een zondagochtendje even lekker ging kuieren. Normaliter maak ik me altijd zorgen om dieren die kuieren in onze tuin, vanwege onze kat. Laatst lag er nog weer een aangevreten roodborstje bij ons in de keuken… : (

Maar om het egeltje maakte ik me geen zorgen, want die kan zich snel oprollen.

Zwaar geïnspireerd keek ik toe hoe hij kuierde, en zette hem snel op de foto.

kuieren

Het voordeel van een beest dat kuiert is dat je er makkelijk dichtbij kunt komen. En van dichtbij vond ik het ineens net een enge rat.

Toen heb ik snel de kuierlatten genomen.

Hoe is jouw looptempo? Loop je relaxed? Of been je, net als ik, door het leven?

Similar Posts

47 Comments

 1. Dat hangt er helemaal vanaf, als ik met doel fotografie op pad ben, kuier ik, ik moet immers opletten wat ik mooi vind, en doorbenen heeft dan weinig nut, zo kan ik lang ook op 1 plek blijven staan of zitten of mijn ogen de kost te geven.

  Winkelen ben ik vrij snel in, al wil ik rustig aan, in een winkel doe ik dat ook wel als ik het er fijn vind, maar als het niks is, dan been ik op een tempootje door, hahahaha en kan mij irriteren dan aan hen die langzaam kuierend al die winkels bekijken en midden op het pad stil blijven staan, loop er dan naar toe denk ik dan.

  X

 2. Ik loop graag door en vind het enorm vervelend als ik langzaam moet lopen, bedoel als ik van a naar b ga dan heb ik een doel om te lopen. Toch loop ik niet te snel, ik ben bewust van mijn omgeving.

  1. Ik vind langzaam lopen ook drie keer niks. Maar als ik met mijn dochters naar de stad ga, zeggen ze steeds: ‘Ga eens wat langzamer mama!’

   Mijn twee oudste zonen daarentegen stiefelen in mijn tempo mee.

 3. (Kuieren is bij ons, op z’n Twents, kletsen/praten. “Ik kom even kuieren”)

  Ik liep altijd best snel. Maar sinds mijn lief chronisch rugpatient is en met een stok loopt ben ik veel langzamer gaan lopen. Ik liep veel harder dan hem en was zo weer een paar meter voor hem uit. Nu betrap ik me er op dat ik het vlugge lopen ook een beetje heb afgeleerd…

 4. Ik vind het verschrikkelijk als iemand in een snel tempo loopt als ik er bij ben. Voor mij betekent dat namelijk echt dat ik op een gegeven moment echt moet hollen om het bij te kunnen houden. Ik ben 1,50 meter en ik houd een snel tempo van een langer iemand (lees: de rest van Nederland) echt niet bij. Heel irritant en ik vertik het ook. Dus ik krijg het wel voor elkaar dat men zich aanpast aan mijn tempo. Een normaal tempo voor mij en misschien een rustiger tempo voor de ander.

  Goh, misschien moet je dus eens met mij een rondje gaan lopen :)

 5. Ik hou ook niet van kuieren, maar met de kinderen kan het niet anders, die korte beentjes gaan nou eenmaal niet zo snel :). Wat een schatje, dat egeltje…

 6. Eigenlijk loop ik altijd snel, maar heb dat zelf geen eens door. Tenzij ik met anderen loop want dan zeggen ze er wat van. Kan niet zo goed kuieren of slenteren. Dus ga op zaterdagmiddag ook nooit de stad in..

 7. Kan ook niet zachtjes lopen. Alleen als ik met manlief ga lopen, beginnen we op tempo en al pratend gaat het soms langzamer. Maar alleen ga ik snel. Eerder vroegen ze me wel eens of ik de trein moest halen. Welnee, maar wat heb ik eraan om zo sloom te gaan. Kinderen brommen weleens als we gaan lopen:waarom zo hard!

 8. Leuk geschreven! Ik houd er zelf van om wel redelijk door te lopen, maar ik kijk ondertussen meestal nog wel om mij heen. Als er voor mij mensen heel langzaam lopen, kan ik mij daar stiekem ook wel een beetje aan irriteren haha!

 9. Net als Morgaine hangt het er een beetje van af. Als ik met mijn camera op pad ben, loop ik langzamer, op zoek naar hét kiekje. Maar in het doorgaans leven loop ik altijd wel redelijk snel. Soms heb ik daar geen zin in en doe ik lekker rustig aan. Wat een mooi egeltje zeg!

 10. Ik moest wel even lachen om die kuierlatten. Egels vind ik wel schattig, al moet ik toegeven dat zijn poten wat minder zijn. Zelf loop ik niet bepaald langzaam, maar omdat ik niet al te lang ben en mijn vriend wel, vindt hij bijvoorbeeld wél dat ik langzaam loop. In verhouding dan misschien ja :’)

 11. Hahaha ach wat een liefje. Ik loop ook enorm snel. Mijn kids klagen ook vaak :) Toen we naar Frankrijk waren verhuisd merkte ik dat ik na een aantal weken onbewust stukke langzamer ging lopen of eh kuieren

 12. Ik heb altijd haast, maar zorg voor oponthoud wanneer er weer eens foto’s gemaakt moeten worden.
  Een paar weken geleden was er een egel in onze tuin, maar het enthousiaste welkomstcomité deed hem/haar heel hard wegrennen. Ik wist niet dat ze zo hard konden gaan.

 13. Ik woonde een tijd in Zuid-Afrika en daar werd me verteld hoe de Nederlander wordt herkend.
  Je ziet iemand met een rugzak lopen, beetje naar voren gebogen en het tempo is hard. Yep, ik werd ook herkend als Nederlander.

 14. Wat een lief egeltje. Ik loop ook altijd hard, en krijg ook vaak opmerkingen :-). Na een tijdje wordt het minder, als ik moe wordt ;-).

 15. Schattig beestje! Ik probeer er een naar mijn tuin te lokken. Ik leg afgewaaide takken in hoopjes tussen de bomen. Hopelijk komt er eentje op af.
  Ik sprint er van door. Als ik met mijn zus en mama winkel moet ik op mijn tanden bijten om zo traag te stappen. Ik moet echt soms gewoon stil staan. Vreselijk :)

  Grtjs,
  Camilla

  Tips om egels te lokken zijn welkom!

 16. Onze vorige hond kon de egels gewoon in haar bek nemen… helaas niet altijd met goede afloop. Ik loop ook meestal flink door, maar kan ook heerlijk niksnuttend rondkeutelen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.