8 Pet peeves: kleine ergernissen van mijn werk

pet peeves

Pet peeves zijn van die kleine ergernissen die bij het leven horen. Een speciale categorie zijn ergernissen die te maken hebben met je werk.

Zo heb ik het idee dat assertieve ouders een ergernis kunnen zijn van leerkrachten, evenals de verplichting alles te rapporteren.

Ik schreef een post over mijn pet peeves als fulltime blogger

Pet peeves

Tijdens het schrijven van die blogpost werd ik trouwens steeds geïrriteerder, merkte ik. Het is dus niet iets dat je te vaak moet doen volgens mij.  Het deed me denken aan de wijsheid:

‘Wat je aandacht geeft groeit.’

In het algemeen geef ik dan toch liever aandacht aan positieve dingen.

Maar soms kan het fijn zijn om je ergernissen te uiten!

P.S. Voor veel mensen is het gebruik van Engelse termen ook een pet peeve ; )

Voor hen zeg ik: ‘Ja ik had ook gewoon kunnen schrijven over ‘kleine ergernissen’ maar de Engelse term heeft toch een andere gevoelswaarde vind ik.’

Leestip

Guilty pleasure

Wat zijn jouw pet peeves op je werk?

Similar Posts

16 Comments

  1. Met ouder worden hoor ik mezelf meer zeggen : ‘Sorry, maar hier ga ik me nu echt niet mee bezig houden’. En dan gaat het meestal over negatieve zaken die eigenlijk andermans zaken zijn. Ik zie nu veel duidelijker een lijn tussen mijn ergernissen en die van anderen en ik waak er over dat ik van de ergernissen van anderen de mijne niet maak.

  2. Er staat: ‘P.S. Voor veel mensen is het gebruik van Engelse termen ook een pet peeve ; )’

    Moet natuurlijk zjn: ‘P.S. Voor veel mensen is het onnodig gebruik van Engelse termen ook een pet peeve ; )’

    De laatste tijd raap ik zwerfvuil met zo’n handig happertje. Komen vaak mensen op me af met ‘Wat doet u een goed werk meneer’ en meteen daarna klagen dat mensen veel zwerfvuil neergoooien. Dat laatste valt hier erg mee. Ik ken steden en dorpen waar het vele malen erger is. Meestal antwoord ik dan dat ik het oprapen juist leuk vind en dat ze van mij wel wat meer zwerfvuil mogen strooien. Dat onregelt lekker. ;-)

  3. Vooral dat met die deadline zou ik zó irritant vinden. Overigens heb ik dankzij deze blog van jou wel even geleerd (met wat doorklikken;)) hoe ik een preview kan maken. Dus tja, jouw ergernissen waren voor mij in dit geval handig.

  4. Die heb ik gelukkig niet veel. Eentje dan: sommigen gemeenten waarvoor wij werken willen elk kwartaal een exceloverzicht van alle klanten die wij begeleiden en in welke fase van het traject ze zitten. Ik maak dus al járen elk kwartaal braaf mijn overzichtje, stuur dat naar de gemeente maar ik hoor nooit iets terug. Da’s irritant. Al dat werk dat ik er aan heb en dan hoor ik niks. De afgelopen twee keer heb ik het overzicht wél gemaakt maar niet verstuurd. Ik was benieuwd of ik iets zou horen. Niet dus…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.