Reacties

10 Irritante woorden oftewel jeukwoorden — 53 reacties

 1. Ik probeer me iets te bedenken, maar ik kan eigenlijk geen woorden verzinnen die ik irritant vind. Het is meer degene die het gebruikt of de context waarin iets gebruikt wordt dat ik een woord irritant kan vinden.

 2. Eigenlijk en super zijn volgens mij toch vrij normale woorden. Het is meer de samenstelling en hoe woorden/zinnen gebruikt worden die het tenenkrommend maken. Er word tegenwoordig veel uit het engels gehaald of gesproken alsof we baby's zijn (papa & mama dag)waar ik niet altijd zo goed tegen kan.

 3. Ik vind heel veel woorden die ons management gebruikt irritant. Bijvoorbeeld woorden die verhullen dat er mensen worden ontslagen of dat er wordt bezuinigd. Genderneutraal vind ik niet irritant maar maatschappelijk relevant.

 4. Mensen die om de haverklap 'zeg maar' zeggen, daar erger ik me aan. De nummers 1, 2 en 8 van jouw lijstje en ook ' in je kracht staan'. Die laatste uitdrukking begrijp ik niet eens. Is dat zelfverzekerd zijn ?

 5. Ik erger me enorm aan de uitdrukking "je ding doen"..... Je hoort die uitdrukking heel vaak op TV tijdens interviews. Ik stoor me ook aan de enorm grote hoeveelheid Engelse woorden die gebruikt worden ondanks er wel degelijk Nederlandse woorden bestaan.

 6. Wat een leuk stuk...

  Ik erger me aan "geniet ervan, je hebt het verdiend". Hoezo genieten en waarom het je het verdiend? Voor wat? Omdat je ademt...

  en ook:

  Ga "lekker" zitten, doen, etc etc.

  of:

  We hebben "een zware periode achter de rug". Wie niet????

 7. Mijn broer zegt echt heel vaak een soort van, bleh en ook zeg ik heel even.
  Mama en Papa dag vind ik ook vreselijk.
  Waar ik me zelf vaak aan erger/irriteer is een koffietje doen, dat hoor ik zoveel om me heen.
  Inderdaad die verklein woorden, vloggers hebben er nogal een handje van.
  ( outfitje,lipstickje, wijntjes en ga zo maar door)

 8. ...ik erger me ook aan alle woorden van jouw lijstje en ook aan veel woorden van het lijstje van het Inst. van de Nederlandse taal. Een van mijn grootste ergernissen is het gezegde: "wij/zij hebben Nederland opgebouwd" als het gaat om AOW-ers die gekort worden op hun inkomen.

 9. Ik vind “me” ipv “mijn” heel irritant, bv: me fiets staat bij me moeder...
  Ook erger ik me aan “blenden” en “grote gebaren”, wat je tegenwoordig veel in woonprogramma’s hoort...

 10. Wat dacht je van "Dat is ook wel een dingetje"! Grrrr!!

  Of: doen + een werkwoord erachter, bijvoorbeeld: "Dan doe ik de uien bakken en daarna doe ik de champignons toevoegen." Hoezo: "doe"? Je kunt het werkwoord "gaan" in zo'n situatie wel gebruiken, maar "doen" niet! Beter is het om gewoon het werkwoord te vervoegen, dus: "Dan bak ik de uien en daarna voeg ik de champignons toe."

 11. Genderneutraal meest irritante, in je kracht staan hoor ik niet in mijn omgeving...
  Inderdaad gebruik ik ook uit je comfortzone treden of ik moet uit die comfortzone komen en genieten...
  Het woord super daar kan ik me wel aan irriteren, ligt een beetje aan de context. Soms gebruik ik het nl ook, doch niet alles is super!!
  Mamadag..... elke dag is toch mamadag? Wanneer is dat?

 12. Ik krijg jeuk van het 'uit je comfort zone', dat hoor je echt overal zelfs bij mij op het werk (meest conservatieve bedrijf wat er is) en dan denk ik altijd laat mij lekker in mijn comfort zone blijven zitten daar voel ik me namelijk prima bij

 13. Ik ben ook allergisch voor "ik irriteer me" ipv "het irriteert me".... maar het ergste vind ik (rond Utrecht)....
  Hun hebben.....
  Hun zijn.....
  En dan in combinatie met "groter als" en "mij" ipv "ik".
  Op sommige dagen word ik bijna aggressief van "Hun hebben toch niks meer gedaan als mij" en moet ik mijn kiezen op elkaar klemmen.....

 14. Ik erger me ook enorm aan mensen die zich ergens aan irriteren of die zich iets beseffen. Ik heb zelfs altijd de neiging om het te verbeteren als ik het iemand hoor zeggen, maar ik houd me in. Ik las het overigens pas ook in een boek, dat iemand zich ergens aan irriteerde. Grrr...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder