Reacties

Zuinig met water 10 tips — 12 reacties

 1. Dat heb je vast gelezen, ik ben me er heel bewust van en probeer dus al het water wat nog bruikbaar is te hergebruiken voor het toilet, wasmachine, Planten en in de tuin.

  • 'Opgevangen water' kun je met een emmer in het bakje van je wasmachine gieten ipv de machine 'water te laten nemen'. Ik doe dit soms met het badwater want dat is eigenlijk niet vuil en is al opgewarmd zodat de wasmachine het water niet vanaf koud water moet opwarmen.

 2. Wat dat betreft zou ik nog wel wat zuinigeraan kunnen doen. Ik vang wel het water op van de kraan voordat het warm is voor de plantjes en de hond maar voor het toilet en zo niet, mss ooit in de toekomst. Heb wel een regenton met aftapper zodat ik regenwater kan gebruiken voor de tuin en zo.

  douchen doen wij thuis niet (grapje) wij letten wel op dat het niet te lang is. Hoewel manlief nog wel eens wat langer eronder wil maar dan gaat gewoon de kraan aan dat ie koud water heeft heb gezegd dat dan de boiler leeg is hahahahaha, zelf douche ik met koel water en dochterlief gaat mee samen in bad met mij vinden we gezellig

  • Douchen is voor mij een luxe die ik me permitteer. Vooral als ik bezweet thuis kom van het hardlopen, vind ik dat ik een douche verdiend heb. Ik let dan niet echt op hoe lang ik douche, moet ik bekennen...

 3. Ik voel me op slag schuldig. Denk niet zo aan water. Mijn man moet altijd de druppende kraan uitzetten, als hij naar bed gaat. ik hoor de drup niet eens ;-0

 4. Wij gieten heel vaak regenwater met een emmer door het toilet ipv te spoelen. Voordeel : kost niets, regenwater is zacht water dus minder kalkvorming in de wc pot en bijgevolg minder gebruik van ontkalkende producten nodig, minder verbruik van leidingwater dus ook minder heffing te betalen op de waterzuivering....

 5. Als er buiten een bak vol is geregend,gewbruik ik het.Maar we hebben een eigen wel,dus het kost me geen cent.Enne,ik sta graag lang onder de douche en ook andere gezinsleden wel,of het bad nog eens een keer extra warm water.
  Groet, Wilma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>