Reacties

Regenwater: allemaal verplicht aan de regenton? — 20 reacties

 1. Hier zal het niet zo'n vaart lopen ik hen nl een tuin met voornamelijk borders, gras en een vijver. Dus het regenwater kan op een natuurlijke manier zijn weg vinden.
  Dat in tegenstelling tot al die betegelde tuinen die in life styleprogramma's als eigen huis en tuin worden aangeprezen.
  Geen idee wat ik aan rioolrecht betaal. Volgens mij is er hi er r op het Friese platteland geen eens riolering.

 2. Het water van het dak loopt deels in de regenput en voor de rest in het riool. De tuin is voor de helft gras met struiken. Helaas is de vlier dood. Die zoog in het voorjaar en zomer veel water.

 3. Onze tuin bestaat uit aarde, gras, een een stuk leisteen met aarde ertussen. Dus genoeg kans voor het regenwater om te verdwijnen :)

  Afkoppelen van het riool verplichten vind ik een beetje gek, je betaalt ten slotte voor het gebruik van het riool. Maar het geld zal ergens vandaan moeten komen.
  Een tegeltaks vind ik dan wel wat eerlijker. Wie vervuilt, betaalt, zoiets :-). Dan weet je dat je, als je kiest voor tegels, iets meer kwijt bent voor regenwaterafvoer.

 4. Wij wonen op de buiten en hier is nog veel onbetegeld wij zelf hebben 3 watertonnen staan waarvan een hele grote daar gieten wij de plantenbakken en de serre mee en er zijn grachten in plaats van riool.

 5. Lijkt me toch meer een gevalletje voor de gemeenten zelf. Als er gigantisch veel water valt is een paar tegels minder een soort druppel op een gloeiende plaat.De bodem raakt dan ook snel verzadigd en blijft er veel water staan in de postzegeltuin. De overlast/ schade komt dan bij de particulier en niet bij de gemeente. Lekker makkelijk, schuif het maar af.

 6. Wij hebben een grote regenput met een tremplin naar de riool toe.Het water uit de regenput gebruik ik zelden aangezien dat water geelachtig verkleurt sinds we epdm op het platte dak lieten leggen. Toen er nog roofing op het platte dak lag, gebruikte ik heel vaak regenwater uit de regenput.

  Aan het tuinhuis staan 3 regentonnen waarin we water opvangen. Dat water gebruik ik om de planten in de tuin water te geven, om te kuisen en als het goed weer is en we nog niet verwarmen, neem ik water uit de regenton waarmee ik het toilet doorgiet. Op die manier besparen we in elk geval op ons waterverbruik en op de waterheffing.

  Over de volledige breedte van het huis loopt achteraan een aquadrain die overtollig water kan afvoeren naar de riolering.

  Ik denk niet dat we in Belgie rioolheffing betalen tenzij dat natuurlijk verrekend wordt in de waterfactuur.

  Wijzelf hebben tot nu toe nog geen wateroverlast gehad vooral omdat we een grote tuin en bloemboorden hebben waardoor het water makkelijk in de grond kan dringen. Ons perceel grond ligt een pak hoger of dat van onze buren. Water zoekt altijd het laagste punt dus onze buurman van drie huizen verder die zijn tuin liet afgraven waardoor die veel lager ligt dan de andere tuinen, is 'de waterzak' van het gebuurte.

 7. woon niet in Holland, maar vraag me af als er een overstroming komt door een rivier, kunnen jullie dan ook naar de gemeente omdat ze geen water afvoer hadden? En betalen ze dan ook de schade aan jullie?
  Leuke mensen zeg, buij de gemeente.
  Groet, Wilma

  • Nee, daar gaan de waterschappen over. Volgens mij las ik laatst dat je je nu kunt verzekeren voor een overstroming. Tot nu toe kon dat niet en ik vraag me af of de overheid met geld komt als er een grote dijkdoorbraak is.
   Waar ik woon moesten mensen in de jaren negentig geevacueerd worden vanwege dreigende overstroming van rivieren. De dijken zijn sindsdien verzwaard, zijn ze hier ook nog mee bezig, water krijgt meer ruimte (zoals bv bij Nijmegen). Nederland is op zich best goed bezig qua bescherming tegen water, maar het zal soms duimen blijven. Eigenlijk is Nederland voor een heel groot deel een rivierdelta.

 8. Ik betaal milieuheffing, ik denk dat daar de rioolheffing in zit opgenomen. Ik weet zo even niet meer hoeveel dat is. Wij hebben een achtertuin met gras en planten en hij loopt schuin af naar de brandgang toe, daar zit dan wel weer een gewone gemeente put, dus dat helpt natuurlijk niet om het riool te ontlasten. De voortuin is nu nog betegeld, maar gaan we in 2017 ook beplanten.

 9. Oei, dat doet me er aan denken dat ik straks de regenton moet afkoppelen als het kouder wordt! Anders vriest het kraantje kapot.
  Maar weer eens kijken of ik online instructies kan vinden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder