Reacties

10 Voordelen van een gezonde levensstijl — 33 reacties

  • Ja, fijn is dat hè? Het is fijn om je goed en fit te voelen. Dat werkt door in alles wat je doet vind ik. Andersom ook: als je je niet prettig voelt dan werkt dit ook door....

 1. Ik doe daar ook mijn best voor. Het scheelt dat ik heel veel snaaidingen niet kan eten. Er blijft nog genoeg over. Ik heb gemerkt dat het makkelijker is om in de supermarkt al de juiste keuzes te maken. Als ik teveel lekkers in huis heb, vind ik het lastig om ervan af te blijven. Net wat je schrijft. Het is heel even leuk en daarna voel je je niet lekker.
  Ik kan absoluut niet tegen alcohol, ik word daar meteen misselijk van. Volgens mij is dat een handige eigenschap om op gewicht te blijven. Ik eet nl best veel en ik heb er de calorien van een lekker glas wijn dus niet nog extra bij.

  • Ik heb precies hetzelfde: als ik het in huis heb kan ik er niet afblijven. Dan moet ik er steeds aan denken, net zo lang tot ik het pak en opvreet. Zoals een zakje M&M's. Het beste is om ze gewoonweg niet te kopen.

   Alchohol is best calorierijk inderdaad. Ik heb dan liever een Big Mac : )

 2. Ik wissel het op gezonde wijze af ;-). Niet elke dag chips en patat maar als ik er trek in heb dan eet ik het wel gewoon. Ben onlangs 30 kilo afgevallen en zit lekkerder dan ooit in mijn vel.

 3. Ik ben er niet zo mee bezig. Ik eet gezond, dus verse groentes en zonder pakjes en potjes, beweeg voldoende, ben regelmatig buiten maar hou ook van een glaasje wijn en van een frietje mét mayonaise op z'n tijd.

 4. Weet je wat lekkere vervanger voor patat is, gefrituurde knolselderijreepjes. Gewoon, snijden, wassen, 5 minuten koken(en dan invriezen) en afbakken zoals patat. Heerlijk.
  En verder, als je gezond leeft, kan af en toe een uitspatting wel hoor.

  • Vet is niet erg, het is zelfs goed voor je, roomboter,vet, reuzel zelfs, niks mis mee (dat inzicht begint steeds meer door te dringen)
   Koolhydraten in de patat/aardappel zijn wel erg ongezond. Dus inderdaad knolselderijfriet is niet erg. :)

   Wil je meer weten over LCHF(low carbo-high fat) en Grip op Koolhydraten dan kan je "Hoe word ik 100" eens kijken/volgen...daar komen veel van die goede vervangers aan bod en wat het doet voor mensen die al heel lang diabetes hebben, en hoe ze ervan afvallen ook nog.

  • Ja, dat is ook precies de reden dat ik mezelf elke ochtend het huis uit krijg om te gaan hardlopen: de wetenschap dat als ik het niet doe ik me niet prettig voel. En die 45 minuten belonen me de rest van de dag!

 5. Klopt. Waarbij ik wel wil opmerken dat een gezonde leefstijl geen garantie is dat ziekte uitblijft.
  Ik ken toch wel een aantal mensen die altijd hebben gesport en heel gezond eten en toch flink ziek werden.

 6. Ik herken me er helemaal in. Zelf eet ik eigenlijk alleen maar gezonde dingen en ik merk dat ik me daar heel prettig bij voel. Ook sporten geeft me altijd een goed gevoel!

 7. Mooi overzicht, maar wat is een gezonde leefstijl?
  Veel mensen denken dat ze bv gezond eten en vraag je na wat en hoe ze eten schrik ik.
  Ik eet zoveel mogelijk puur en onbewerkt, heb ruim voldoende beweging, doch dat frietje neem ik eens in de 2/3 weken!
  Dan mijn slaappatroon is niet om over te juichen en ik zou wat aan stressreductie moeten doen, ook dat hoort mi bij een gezonde leefstijl.
  Toch bewustwording , dan ben je al op de goede weg vind ik...

 8. Alle voordelen die je opsomt zijn zeker waar! Alleen vind ik het wel belangrijk om af en toe toch ook eens te zondigen. Al merk ik wel dat wanneer ik mag "zondigen" ik eigenlijk nog steeds best gezond eet. Ik heb nu amper nog zin in een bak patat maar maak bijvoorbeeld wel nog graag zelf een pizza met behoorlijk gezonde dingen (zeker geen vettige pizza zoals bij pizza hut of dergelijke). Voelt aan als een "cheat-meal" terwijl het eigenlijk nog steeds gezond is en bovenal suuuperlekker! :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder