3 nieuwe kippen

legkippen
Zoals je ziet is de kip helemaal rechts weer ontsnapt…. Die zit aan de verkeerde kant van het gaas.

Onze laatste kip heeft eindelijk weer gezelschap.

Gisteren kocht mijn man 3 nieuwe legkippen voor 8,50 per stuk.

Kippenhok met gaten…

De dames vinden het allemaal erg eng, en zijn al meermaals ontsnapt… Dus mijn man is er druk mee om ze uit de struiken en weilanden te vissen. Dat komt omdat zijn zelfgemaakte kippenhok zo lek is als een mandje. Mij geloofde hij niet, maar misschien dat hij het nu wel aanneemt van de kippen!

De witte kip die we nog hadden lijkt het gelukkig allemaal wel prima te vinden. Ik was van te voren een beetje bang dat ze weer gepest zou gaan worden. Maar tot dusver gaat het goed.

Ik ben benieuwd wanneer de dames eieren gaan leggen.

Leestips

Similar Posts

16 Comments

  1. Ieieie, daar zeg je wat zeg. Ik mag hopen van niet. Maar er lopen hier sowieso veel andere enge beesten rond. Dus ik hoop maar dat de constructie van mijn man veilig genoeg is voor de kippen.

  2. Hoop het ook van niet. Op Maarten’s moestuin zorgde de haan voor terreur, zodra een rat mee wilde eten van het voer. Daar plaatsten ze een camera er bij.

 1. Kippen houden er van nature van om liever tussen de struiken rond te scharrelen. Ja, kippen zijn herl nieuwsgierig. Als het even kan gaan ze er vandoor. Fijn dat het goed lijkt te gaan samen met de andere kip. Eigenwijze mannen :D

 2. Leuk, wij hadden vroeger ook altijd kippen, mijn ouders hebben ze nog steeds. Zelf hebben we er de ruimte niet voor, maar ik zou ooit wel weer kippen willen.

 3. wat gezellig…
  ik begrijp… eerst zien en dan geloven!!
  volgende is wanneer eigen eitjes… altijd fijn

 4. Wat heerlijk voor die witte kip. Alleen is maar alleen. In ons kippenhok zijn regelmatig ratten op bezoek. Al dekken we al het voer af, blijft dat toch interessant kennelijk. De kippen lijken daar echter geen last van te hebben.
  Kippen zijn zo gezellig! Bij ons mogen ze part time los. Dan plukken ze het mos uit de grasmat èn ze leggen lekkere eitjes. Wat wil een mens nog meer!?

 5. Oh wat gezellig! Wij kregen vorige week helaas bezoek van een sluwe vos. Ik had nooit gedacht dat zij ook bij ons in de buurt actief zijn. Wij gaan binnenkort op zoek naar nieuwe kippetjes en doen voortaan ‘s avonds het deurtje dicht.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.