Waarom ik spijt heb van onze zwart-wit printer

zwart wit printer

Onze inkjet printer deed het niet meer. En hoewel er veel te zeggen is voor een papierloos bestaan, vonden we een werkende printer toch wel handig. Dus moest er een nieuwe komen.

Maar, en ik vervloek mijn vrekkigheid, ik kocht uit zuinigheid overwegingen een zwart-wit laserprinter voor zo’n 89 euro. Een Brother HL-L2350DW A4 laserprinter zwart-wit met wifi om precies te zijn.

En nu baal ik!

Waarom ik spijt heb van onze zwart-wit printer

De belangrijkste reden dat ik baal van onze zwart-wit laserprinter is dat hij niet in kleur print. Nou zou je zeggen:

‘Duh! Hoe dom kun je zijn! Daarom is het een zwart-wit printer!’

Maar het punt is dat ik nu niet meer allerlei mooie afbeeldingen kan printen! Zoals mooie agenda’s en planners. Of sfeervolle herfstbeelden die ik in een lijstje van de Action kan ophangen…

Wat heb ik nu geleerd?

Zuinig zijn is prima, maar soms biedt een product daardoor niet wat je toch wel graag had willen hebben… Dus, voor iedereen die voor de keuze staat, kleur of zwart-wit printer zou ik willen zeggen: ‘Bezint eer ge begint.’

Zeker als je opgroeiende kinderen hebt die dingen moeten printen voor school, of als je graag mooie afbeeldingen print, kan een kleurenprinter de betere optie zijn.

Praktische informatie

 • De Consumentenbond testte zwart-wit printer Brother MFC-L2710DW als Beste Koop vanaf 154,45.
 • De beste kleurenprinter is volgens hen de Epson WorkForce WF-7720DTWF vanaf 224,45.

Heb je geen printer? Lees dan mijn post Waar printen?

Wat voor printer heb jij?

Zie ook mijn post over inktcartridges van de Action.

Similar Posts

25 Comments

 1. Ik heb de Epson WF-7720 DTFW die je noemt. Een fantastische machine die werkelijk alles heeft wat je maar kunt verzinnen: tot A3+ formaat printen EN scannen! Supersnel en een afdrukkwaliteit die nauwelijks van drukwerk te onderscheiden is. Het grote display kun je traploos in diverse hoeken instellen zodat je het altijd goed kunt aflezen. Je kunt bestanden naar de cloud scannen die dan automatisch worden omgezet naar een afbeelding of een jpg-bestand. De printer heeft 2 invoerlades waardoor je tot 500 vel in een keer kunt laden. Verder kan de printer volautomatisch dubbelzijdig scannen en kopiëren, eveneens tot A3+ formaat. Bij VikingDirect is deze printer trouwens al vanaf 197 euro te koop.

  Ik snap inderdaad totaal niets van die overdreven zuinigheid van sommige mensen. Vaak zijn het ook nog de mensen die over een stevige bankrekening beschikken die dit doen. Ik heb een zeer laag inkomen (netto minder dan 1000 euro per maand) maar dit soort gebruiksartikelen die je voor een lange tijd hebt, koop ik altijd van een hoge kwaliteit. Ik ben opgevoed met het idee ‘goedkoop is duurkoop’ en dat komt helaas maar al te vaak uit. Trouwens, waarom zo zuinig zijn? ‘Je neemt niks mee naar de andere kant’ is een uitspraak die ik vaak heb gehoord en waar ik helemaal achter sta.

  1. Dat klinkt goed Jo! De belangrijkste reden dat ik zuinig probeer te zijn is dat we vijf kinderen hebben, waarvan er een aantal nog moeten studeren. En daarnaast ook wel om niet mee te doen aan de consumpatiemaatschappij.

 2. Nog uit schooltijd kinderen: een goedkoop printende laserjet zwart wit én een dure printende inkjet. Eerst alles af in zwart wit, daarna pas in kleur. Ik koop de cartridges altijd in de aanbieding bij 123 inkt. Gaat prima en scheelt hoop geld.
  Ik ben nu zo gewend aan dit systeem, zwart wit als het kan en in kleur als het moet.

 3. Gelukkig wordt ik altijd geholpen door anderen voor dat ene noodzakelijke printje.
  Verder leef ik vooral digitaal en steeds meer zonder papier.

  Natuurvriendelijke groet,

 4. Wij hebben een Brother printer 3 in 1 met kleur. Hij doet het goed, alleen is hij vaak van het padje af wat de papierdoorvoer betreft. Hij denkt veel te vaak dat er een papierstoring is en dat is niet zo. Knap vervelend. Maar voor de rest is hij wel goed.

 5. Het jaargemiddelde van het aantal geprinte A-viertjes komt hier niet boven de 20 stuks uit. Dat is te weinig voor een inktjet printer waardoor de inktkoppen steeds uitdrogen met alle ergernis van dien. Sinds een jaar of vier heb ik een zwart-wit laserprinter van Brother. Die doet het uitstekend, ook als hij een halfjaar niet gebruikt is.

 6. Een Z/W printer is handig als je alleen tekst wil printen.
  Maar als er school in het gezin voorkomt is een kleurenprinter wel zo handig.
  Maar ook op school kan men soms ook wel een stick inleveren.
  Een All-in-One printer inkjetprinter voldoet prima voor normaal gebruik.
  Als je veel moet printen is een Laserprinter interessant. Hans

 7. Juist zo blij met mijn zwart wit. Ik printte nooit genoeg waardoor de kleuren inkt opdroogden. Nu heb ik een zwartwit laserprinter die kan scannen. Als ik moet kleuren printen ga ik naar de Hema.

 8. Zwart-wit laserprinter for the win. 20 jaar oud en nooit gedoe. Kosten 80 euro voor de printer. 10000 a-4tjes en laatst 60 euro voor nieuwe toner.
  In kleur printen doe ik op mijn werk tegen een vergoeding. 20 cent per A4. En dan heb ik geen printer met uitdrogende cartridges nodig. In een geprint werkstuk (jaja nog altijd geprint aanleveren) hooguit 3 pagina’s met een kleurtje, die worden dan los geprint en klaar.

 9. Ik kocht voor 5 euro!!! een Brother laserprinter van mensen die hem gekocht hadden en baalde dat hij geen kleuren print. Ik ben er helemaal zot op. Een Printer van nog geen maand oud, 2 toners er bij :)

 10. Ik heb al jaren geen printer meer.

  De afgelopen drie jaar twee euh.. driemaal nee toch slechts tweemaal een printer nodig gehad.
  De eerste keer heeft een oud collega iets voor mij geprint, de tweede keer heeft vriendin zich opgeofferd omdat Zoon (werkzaam bij een printerfabrikant) de link niet geopend kreeg …

 11. Ik heb ook een Brother. Een leven zonder printer zou ik me toch echt niet voor kunnen stellen. Die van mij print wel in kleur, maar over de kwaliteit ben ik niet echt te spreken. Ach ja, meestal is het toch alleen maar voor tekst en dan maakt het me niet echt uit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.