Reacties

Goedkoop boodschappen doen in Duitsland — 11 reacties

 1. Ik ben ook fan van de DM spullen. Verder las ik ook dat in Duitsland bv. niet de Bonus-aanbiedingen bestaan zoals hier, en dat als je slim inkoopt "hier" en goed op de aanbiedingen let, je hier minimaal zo goedkoop uit bent. Een vriezer op opslagruimte is daarbij wel handig :)

 2. Voor mij 'loont' het niet om boodschappen over de grens te doen. Zou me een tank benzine kosten;). Maar als ik bij de grens zou wonen, zou ik zeker weten over de grens gaan tanken en wie weet ook naar de supermarkt gaan.

 3. En toch koop ik liever in Nederlant terwijl ik ook maar 7 km van de grens woon. Vroeger ging ik er vaker tanken. Haar sinds ik Elektrisch rij is ook dat niet meer van toepassing.

 4. Af en toe winkelen wij ook in Duitsland. Niet zozeer voor de prijs, vooral voor het uitgebreide assortiment en voor een zitje er na om er een klein uitje van te maken.

 5. Ik houd wekelijks de folders in de gaten van meest bekende supermarkten in het Duitse Tuddern. Dat is voor mij twintig minuten rijden. Toch kom ik er weinig. Af en toe voor rookwaren waar ik een jaar mee vooruit kom. Vorige week was de Duitse tarwebloem type 405 in de aanbieding. Voor dertig kilo was ik € 28,- kwijt. In Nederland zou me dat € 48,- kosten. En aangezien ik zelf mijn brood bak was dat lonend om even naar Duitsland te rijden. Meestal neem ik ook een voorraad roomboter mee als de prijs onder de € 1,50 per pakje ligt. De dagelijkse boodschappen valt niet veel eer aan te behalen en koop ik dan ook in Nederland. Sterke drank, bier en frisdrank is er aanzienlijk goedkoper. Zelf drink ik niet maar voor de liefhebbers zeker interessant. Omdat ik er toch was heb ik ook even getankt. Niet echt de moeite waard, was slechts een dubbeltje goedkoper dan in Nederland.
  Aan de andere kant van mijn woonplaats ligt België op 15 minuten rijden. Daar is alles erg duur geworden de laatste jaren. Vandaar dat veel Belgische grensbewoners even doorrijden naar Duitsland om hun boodschappen te halen.
  Gistermiddag ben ik er ook even geweest om een voorraad slakkenkorrels te halen. In Nederland zijn deze met een bepaalde werkzame stof inmiddels verboden en binnenkort geldt hetzelfde voor België. De benzineprijs was er overigens € 0,25 goedkoper dan in Nederland.

 6. Ik had een buurman die ging een keer per maand naar Duitsland om zijn drank in te kopen.
  Die zoop hij dan op en maakte dan weer een ritje.
  Gelukkig heb ik daar geen last van en heb geen rijbewijs meer.
  Maar ik heb me nooit laten verleiden tot dat soort onzin. Hans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>