Reacties

Welke factor zonnebrand? Factor 30 of 50? — 18 reacties

  1. Ik begin met niks, denk één keer aan de vijftig en ga verder met niks (tenzij ik het water opga).
    Vooral vanwege de vitamine D (en op advies van de huisarts. Ik heb altijd een tekort, zelfs in de zomer, dus ik slik bij, maar minder is beter. Pilletjes dan. Niet vitamine D.

  2. Voor mij is het factor 0. Ik blijf gewoon uit de zon als de zonkracht te hoog (4 of meer) is. Dwz vandaag voor 11 en na 18 uur prima. Een stukje in de zon op andere tijden mag ook, maar liever niet teveel. Bakken hou ik hoedanook niet van. Ik kom voldoende buiten voor vitamine D. In maanden als April en eerder zoek ik daar zelfs de zon voor op. In de komende maanden is dat echt niet nodig als je maar voldoende buiten komt. Met dat smeren vraag ik me af of mensen dat ook in hun haar doen. Mijn haar is dun en daar is de kwans op verbranden veel hoger. Pet of parasol met UV-filter doet ook wonderen.

  3. Ik smeer ook factor 50. Aan het einde van de zomer smeer ik vaak factor 30, doordat ik dan iets minder bescherming wel aandurf op mijn gebruinde huid. Ik ga overigens nooit zonnebaden, wel buiten fietsen of wandelen. Maar nooit zitten in de volle zon.

  4. Ik dacht dat het enige verschil tussen factor 30 en factor 50 is, dat je met 50 langer in de zon kunt blijven zonder te verbranden. Hoewel ik in een land woon waar de zomers heel warm zijn gebruik ik meestal 30. Probeer zo veel mogelijk in de schaduw te blijven . Maar krijg toch wel een kleurtje.

  5. Afwisselend 30, 20 en 15....vrees dat ik van de zijn houd en van een kleurtje, ik verbrand niet. In hoogzomer en op het water óók 50 ja. En ik slik vit D maar ik eet geen vlees/zuivel.

  6. Ik smeer ook met 50, hoor. Ik ben zo'n bleke roodharige. Ik heb de hoop om ooit bruin te worden al heel lang geleden opgegeven. Mijn enige doel is niet verbranden (want auw!)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>