Reacties

Mini zonnebrand: waarom ik alleen nog maar mini's koop — 34 reacties

 1. Ook altijd kleine flesjes want zo'n grote moet je alsnog na een jaar weggooien. Ik koop ze meestal als wij in Duitsland inkopen gaan doen bij de DM. Ze hebben daar heeeeeeeeel veel mini verpakkingen veel meer dan in NL en (niet geheel onbelangrijk) veel goedkoper.

 2. Wij gebruiken factor 30 en soms 50 in een tussenin maat fles. Waar ik er dan minstens 2 van heb (1 in mijn rugzak, 1 in de strandtas, en eventueel 1 op de plank voor de man die die andere 2 nooit kan vinden).

  Als ik op stap ga heb gaat er meestal een gevolg aan kinderen mee. En dan moet je toch af en toe smeren. Zo'n flesje gaat dan best hard.

 3. Eh...kleine bekentenis: Ik gebruik nooit zonnebrand. Alleen als ik een dagje aan het strand ga bakken, smeer ik me in. Dat is voor mij dus de reden dat ik ook graag kleine verpakkingen heb. Ze gaan toch ongebruikt de prullenbak in;).

 4. Ik gebruik het liefst droge olie die ik niet moet uitwrijven. Spray, spray en klaar. Die heb ik van SPF 2 tot SPF 30. Zo gaan er toch al gauw een paar flacons op in een jaar. Mensen die denken dat ze alleen moeten smeren als ze liggen te bakken, die zijn flink verkeerd. Ook bij wandelen, fietsen, enz. moet je smeren.

 5. Omdat ik veel buiten ben, wandelen, fietsen, in de tuin werken, eten en lezen op het terras (in de schaduw) koop ik altijd een normale flacon van een goed merk, factor 30 en soms red ik het daar maar net mee.
  Huidkanker komt steeds meer voor en ook bij steeds jongere mensen daarom is regelmatig smeren erg belangrijk!

  • Zonnebrandcrème werkt het best als je het een tijdje laat intrekken voor je de zon in gaat, dus ik smeer me meestal ‘s ochtends gelijk na het douchen in, zodat ik er daarna niet meer aan hoef te denken. Werkt dan gelijk als bodylotion, haha. Met mijn bleke huidje moet ik het wel echt elke paar uur opnieuw aanbrengen, maar dan gebruik ik een stuk minder. Als ik ‘s ochtends met een dikke laag begin, kan ik de rest van de dag kleinere beetjes gebruiken.

 6. Ja ik gebruik ook een kleintje. Echt dagelijks sinds de huidarts mij overtuigde van de noodzaak. Ik gebruik factor 50 van Ambre Solaire. Er zijn bij mij net twee plekjes zonneschade weggehaald

 7. Grote flessen hier. Met ons gezin van drie volwassenen en een dametje van 14 op zonvakantie gaan die makkelijk op.
  Overigens kreeg mijn oom huidkanker terwijl hij nooit gaat zonnen. Wel tuinieren. En nooit gesmeerd. Niet levens bedreigend gelukkig.

 8. Gezien hoeveel zonnebrand een gezin ongeveer nodig zou hebben van mei tm september om veilig te zonnen, zou je met gemak grote flessen op moeten kunnen krijgen. Wij gebruiken factor 30, zodat de huid goed beschermd is, maar zichzelf ook kan leren beschermen. Bij factor 50 doet de huid zelf niet zoveel meer, dat lijkt me geen goede ontwikkeling.
  Ik heb allerlei verschillende soorten die gedurende het jaar op gaan en volgend jaar komt er weer een nieuwe collectie. Wat ik dit jaar in juli kocht, kan ik volgend jaar in het voorjaar dus ook nog opmaken.

 9. Ik gebruik medicijnen waarmee ik niet in de zon mag. Dat is een bijna onmogelijke opgave en ik heb van de dermatoloog geleerd dat ik me heel erg goed en vaak moet insmeren. Er gaat bij mij dan ook heel erg veel zonnebrandcrème doorheen. Ik gebruik normale flessen Ambre Solaire van factor 50 en Lidl Sport van factor 30.

  Het is trouwens een fabel dat je niet hoeft te smeren als je nooit verbrandt. Ook als je niet verbrandt hebben de Uv-stralen een negatief effect op je huid.

  • Ja, dat laatste heb ik ook ondertussen begrepen, daardoor doe ik nu ook meer mijn best om me goed in te smeren. Hoe bevalt de Lidl sport versie je? Die ken ik niet.

  • Ja, zonde is dat hè. Ik had dus ook altijd van die oude flessen die niet op waren gegaan, maar sinds ik dus weet dat de effectiviteit minder wordt, heb ik ze weggedaan.

 10. Ik gebruik ook mini’s. Ze gaan toch nooit op en inderdaad; je stopt ze zo in je handtas. Dit jaar had ik die van de Hema. Ik neem een zo hoog mogelijke factor. Dit jaar was het 30. Ben niet verbrand. :-)

 11. Handige tips! Ik heb er nooit bij stilgestaan dat het effect van de zonnebrand minder wordt. Op zich logisch natuurlijk ;) Misschien toch wel handig om kleinere flesjes te kopen (vooral omdat ik vaak reis) ;)

  Groetjes Melissa

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>