Mijn mooiste puzzelmoment

puzzelen

Tsjonge dat puzzelen valt nog helemaal niet mee. Ik heb al diverse keren een wanhoopsmoment gehad: ‘Dit lukt me nóóit!’ en diepe zingevingsproblemen: ‘Waarom doe ik dit in vredesnaam?! Wat een zinloze bezigheid is dit…’

Maar er was ook een mooi moment.

Mijn mooiste puzzelmoment

Ik zat te puzzelen en ging door diepe dalen, toen mijn 16-jarige zoon kwam binnendrentelen in de woonkamer. Hij wierp een blik op mijn puzzel en merkte behulpzaam op: ‘Je schiet niet erg op hè?’ Vervolgens ging hij achter me staan, en legde hupsakee zo een stuk puzzel op de juiste plek. Ik durfde niet te bewegen, om hem niet te hinderen in zijn plotselinge behulpzaamheid.

Na een tijdje liep hij ineens de woonkamer uit, en ik tuurde teleurgesteld naar mijn puzzel. Maar toen hoorde ik het geluid van een keukenstoel die werd opgetild en kwam hij met de stoel naast me zitten.

Dat was mijn mooiste puzzelmoment : )

Zie ook mijn post over mijn Anton Pieck puzzel.

Wist je dat je ook een puzzel cadeau kunt doen via de post? Moet je kijken hoe leuk:

BloomPost Bloemen boeket Puzzel cadeau brievenbus post in hand 1000 stukjes verpakking 1000 stukjes2800
11,95 bij Bloomon

 

Similar Posts

27 Comments

 1. Leuke zoon. Ik bewonder je om je geduld, hoor. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar het glazuur sprong van mijn kiezen van het knarsen. Ik werd er heel erg stressig van. Tja, wat is zinvol? Heel weinig eigenlijk. Het gaat er maar om dat je je amuseert en dat je in ieder geval geen oude dametjes loopt te beroven. ;-)

 2. Ik begrijp je helemaal, je snapt het wel als je morgen mijn verhaal leest en ik je hier vertel dat ze belde met wie wil er mee met mij…

 3. Wat een mooi moment! Even lekker onthaasten en samen met je zoon puzzelen. Ik ben er door geraakt.
  Nu ik dit lees moet ik ineens weer denken aan een man – hij is inmiddels overleden – die dol was op legpuzzels. Het bijzondere aan zijn hobby was voor hem, dat hij blind was. De buitenrand van de puzzelrand werd voor hem gelegd. Daarna kon hij ondanks zijn blindheid de puzzel helemaal af maken. Ik heb dat altijd heel bijzonder gevonden en ik heb geen idee hoe hij het voor elkaar kreeg.

  Geniet van deze mooie momentjes met je zoon!

  1. Dankje voor het delen van je mooie herinnering Jo. Wat knap van je man dat hij ondanks zijn blindheid toch een puzzel in elkaar kon zetten zeg! Heel bijzonder.

  1. Huisjes in de bergen, ik heb deze doos tweedehands dus ik hoop dat ze nog compleet zijn ;-) en ik heb er nog één van de Aldi van Van Gogh met een terras.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.