Huren is het nieuwe hebben: over de voordelen van huren

huren.nl

Wie zijn of haar huis zorgvuldig gemarie-kondood heeft, zal het vervolgens liever niet weer bevolken met allerlei nieuwe spullen. Want dat schiet natuurlijk niet op. In zo’n geval is er een goede oplossing: je koopt niet, maar kiest voor huren!

Spullen huren als handige oplossing

Stel je wilt bijvoorbeeld de kozijnen van je huis schilderen. Daarvoor heb je een veilige ladder nodig. Die ladder heb je zeg maar eens in de zeven jaar nodig, want je bent een goede schilder, en gebruikt goede verf. Dus die kozijnen gaan daarna weer 7 jaar mee. Wil je dan die ladder de overige jaren werkeloos in huis hebben?

Veel mensen niet. Een ladder huren is dan een uitstekende oplossing.

Hetzelfde principe geldt voor een vuilcontainer. Zo’n ding is handig als je net verhuisd bent, of een nieuwe keuken wilt aanleggen. Dan heb je in de regel een boel troep, en komt zo’n container goed van pas. Maar waar laat je de container na gebruik? Decoratief is zo’n ding natuurlijk niet. Ook hier biedt huren uitkomst.

Afgezien van het argument dat je niet allerlei spullen in huis wilt hebben die je weinig gebruikt, zijn er nog veel meer voordelen.

6 voordelen van spullen huren

 1. Spullen huren is duurzaam. Plotseling is het in het belang van de fabrikant dat een product lang mee gaat, want dan kan hij het langer en vaker verhuren. Zo draag je dus bij aan het milieu.
 2. Het is doorgaans goedkoper dan iets zelf kopen.
 3. Het scheelt ruimte in huis. Na gebruik breng je het object weer terug. Om diezelfde reden houd ik zo van de bibliotheek! Alle boeken die ik lees hoef ik echt niet te houden.
 4. Het kan leiden tot leuke ontmoetingen met anderen. Zo ben ik lid van het platform Peerby, en krijg regelmatig berichten als: ‘Henk zoekt een betonboor. Heb jij die?’
 5. Iemand anders blijft eigenaar van het product. Dat kan een boel kopzorgen schelen.
 6. Als je niet zeker weet of een product iets voor je is, kun je het op deze manier rustig eerst uitproberen. Je zit er niet meteen aan vast.

Wie verhuurt wat? En wie biedt de beste prijs? Een voorbeeld!

Stel ik wil iets huren. Bijvoorbeeld een eBike! Dan kan ik eindelijk ook eens ervaren hoe het is om altijd met de wind in de rug te fietsen. Op huren.nl klikte ik op fietsen en vervolgens op eBikes. Dat leverde mij maar liefst 10 resultaten op van bedrijven die eBikes verhuren. De goedkoopste huurprijs blijkt 20 voor 1 dag, en de duurste optie is 30,- per dag.

Wat kun je allemaal huren?

De lijst met dingen die je kunt huren in plaats van kopen is eindeloos! Maar hieronder een greep uit de de vele mogelijkheden:

 • Auto
 • eBike (lees ook mijn post over de Makita fiets!)
 • Steiger om de buitenboel te verven
 • Crosstrainer
 • Luchtkussen
 • Boerderijdieren! Ja, je verzint het niet, maar ook die kun je huren. Ik kwam ze tegen op huren.nl: huren boerderijdieren
 • Carnavalskleding
 • Een kroonluchter!
 • Een bevalbadhuren
 • Een scootmobiel

En zo zijn er nog veel meer dingen die je kunt huren. Ik raad je beslist een bezoekje aan huren.nl aan, want je kijkt je ogen uit!

Filmpje over huren.nl!

In onderstaand filmpje liggen ze in nog geen 50 seconden uit hoe het werkt, en wat er zoal te huren valt.

Samenvattend

Er wordt wel eens gezegd: huren is het nieuwe hebben. Je hoeft niet alles te hebben wat je gebruikt. Sommige dingen gebruik je maar kort, of je wilt er gewoon de kopzorgen niet over hebben. Bovendien is huren goed voor het milieu: diverse mensen gebruiken hetzelfde ding.

Dus heb je binnenkort een klusje, feestje of wat dan ook, overweeg dan eens om de spullen daarvoor te huren in plaats van te kopen.

Wat huur jij? Ik huur nu vooral boeken in de bibliotheek!

Ik schreef deze post in overleg met huren.nl

Lees ook duurzaam bezig zijn met behulp van je koopgedrag en buitenschrijnwerk.

Similar Posts

70 Comments

 1. Ja boeken en tijdschriften in de bieb, een jurk voor een bruiloft waarbij lang en een kleurenthema de voorwaarde was, ooit lang geleden een wasmachine, krukken (na mijn verrekte enkelbanden), en ik zag laatst dat je zelfs een bank kunt huren.

 2. Haha, ik huur ook vooral boeken bij de bibliotheek;). En dingen als ladders en andere klusbenodigdheden vraag ik altijd aan handige broers. Meestal vraag ik ze dan ook gelijk om het klusje uit te voeren:).

 3. Het ligt eraan wat je nodig hebt en waarvoor.
  Een steiger huur ik, eBike koop ik en carnavalskleding draag ik niet.
  Van de bibliotheek ben ik groothuurder.

 4. We hebben wel eens steigermateriaal gehuurd voor het verven en een trilplaat bij het bestraten. Een grondboor. Verder wel eens een extra auto, omdat het handig uit kwam, en feestkledij voor een verkleedfeest. De bedverhogers en de weegschaal, bij mijn zwangerschappen. En vroeger videos natuurlijk, in de jaren 80! Volgens mij heeft het tankstation nog steeds een DVD verhuur. Maar ze verkopen ook tabakswaren dus zou ik er niet aan denken daar uitgebreid te snuffelen.
  De bieb, daar huur ik boeken sinds mijn kindertijd :-)

 5. het is inderdaad makkelijk om te huren maar wij zijn meer mensen die toch de spullen voor zich zelf hebben en gelijk kunnen pakken als wij iets nodig hebben ervan

 6. Ik huur momenteel inderdaad ook vooral boeken in de bibliotheek. Ik zie verder de voordelen wel, maar vind het vaak toch in verhouding ook nog erg duur. Dan zou ik voor dingen die minder vaak worden gebruikt toch eerder overwegen om het samen met anderen te kopen, zodat de de kosten wel spreidt, maar ze niet elke keer opnieuw terugkomen.

 7. Wij delen. Tuingereedschap, klusgereedschap, boeken, speelgoed, en een wasmachine. De twee wasmachines staan in het washok, en iedereen betaald per was. Door de jaren heen heeft iedereen wel een vast moment gevonden om de was te doen, erg handig want anders sta je regelmatig bij een volle machine en kan je niet wassen.

 8. E-books en papieren boeken, verder momenteel niets. Vorig jaar, na een operatie van mijn partner, huurden we krukken, een hoog/laag bed, douchekruk, bedtafel.

 9. In het algemeen huur ik weinig en heb ik ook meteen een huis gekocht ipv gehuurd. Scheelt me erg veel geld.

  Maar ik heb ook weinig en koop geen meuk die ik niet gebruik. Smartphone huur of koop ik dus niet. In de bieb lees ik de krant, die kijk ik gratis in en huur ik dus niet. Ik huur wel af en toe een plekje in de trein met m’n ov-kaart. Aan een auto ben ik dus nooit begonnen. Die trein hoef ik niet te tanken of te wassen.

  Tuingereedschap zou je het beste met een stuk of 10 buren kunnen kopen. In sommige landen gebeurt dat en is het goedkoper dan huren. In NL heeft ongeveer iederen man z’n eigen bladblazer. Slaat echt nergens op.

  1. Zo’n bladblazer zou je dan inderdaad beter kunnen delen met buren of huren wanneer je hem nodig hebt.

   Ik vind het prachtig gezegd over dat plekje huren in de trein!

 10. De bibliotheek is mijn favoriet. Steeds als ik met een stapel naar huis ga voelt het als cadeautje. Ik vind een nadeel aan machines huren dat je bij een puber van 16 een kopie van je ID achter moet laten. En huren aan de buren is ook alleen gezeik als het niet terug komt of kapot. Ik zou wel eens een hond willen huren, das zo’n beetje het enige.

  1. Een hond huren! Ik vraag me af of dat al kan. Het is waarschijnlijk voor een hond niet zo goed, steeds met iemand anders, maar het zou wel een goede manier zijn om te kijken of een hond bij je past.

 11. Ik had er nog nooit aan gedacht maar spullen huren is super handig inderdaad! Ik kan me nauwelijks herinneren dat ik een boek in de bib heb gehuurd. Moet dringend eens kijke, dank je voor het idee! :-)

 12. Laatste dat ik gehuurd heb was een huis, en dat is 20 geleden ofzo. Nadeel van spullen huren is dat je niet altijd weet in welke staat het is en of het net het type is dat je nodig hebt.

 13. Poeh, ik heb eigenlijk nooit geweten dat je zoveel kunt huren. Ik huur echt amper iets. Als we iets nodig hebben, dan schaf ik het vaak aan (ook al staat het daarna inderdaad zeven jaar in de kast).

 14. Heel goed artikel! Ik heb het gevoel dat het huren van bepaalde zaken voor zo veel mensen niet eens als optie beschouwd wordt, terwijl het maar al te vaak de beste is.

 15. Ik ben vooral fan van het auto-step-fiets-scooter huren dat je tegenwoordig in de stad zo vaak ziet. Oh, en boeken inderdaad. Boerderijdieren iets minder vaak, maar het lijkt me heel tof om een schaapje in mijn huiskamer te hebben =D

 16. Haha ik zou die boerderijdieren wel willen huren ;) Ik vind het idee heel leuk maar huur ook niet meer dan boeken bij de bieb. Leen wel regelmatig spullen van buren en familie.

 17. Huren is zeker erg duurzaam en handig. Wij huren vaak een auto dan hoef je niet veel moeite te doen met het kopen. Het is als zo lastig en duur allemaal tegenwoordig.

 18. Ik ben meer voor lenen. Zo leen ik nu de betonboor van mijn broer. Maar Henk krijgt ‘m niet. Want het is niet mijn boor. Verder huur ik alleen mijn flat.

 19. Grappig! En goed. Dat van de trap kan ik mij zeker goed voorstellen. Bibliotheek is ook heel herkenbaar voor de boeken van ons dochtertje. Een auto lenen zou ik niet zo snel doen. Teveel gedoe met kijken van wie je het leent, borg, check van te voren en achteraf. Al hebben we het met een fly & drive wel regelmatig gedaan.

  1. Een auto huren lijkt mij ideaal als je in een stad woont met goed openbaar vervoer waardoor je amper een auto nodig hebt. Ik dacht dat het met bijvoorbeeld Greenwheels ook niet zo ingewikkeld was.

 20. Ik ben ZZP Hovenier en gebruik bepaald gereedschap weinig of ik heb er geen ruimte voor. Een aanhanger gebruik ik best veel, maar toch huur ik hem. Ik hoef dat ding dan niet meer te stallen en de huurprijs is bij budgetkar lekker laag. Bosmaaiers en bladblazers huur ik ook altijd.

 21. Huren vind ik super handig, tenzij het voor een lange periode duurt. Je hebt dan elke keer dezelfde lasten en dat lijkt me erg vervelend.
  Liefs,
  Elles

 22. Ik huur eigenlijk nooit iets. Alhoewel ja wel eens een verhuiswagen of aanhanger maar de rest heb ik liever gewoon in huis en uiteindelijk ben je vaak goedkoper uit dan het te huren omdat je het vaker kan gebruiken

 23. Vooral reden 6 is voor mij een goeie. Zo overwogen wij een paar jaar geleden om een dakkoffer te kopen. We konden die vakantie eentje lenen van vrienden en daarna heb ik er tweedehands eentje gevonden. Mooie manier om het te proberen.
  Een grote luchtontvochtiger hebben we ook wel eens gehuurd. Dat was echt eenmalig :-)

 24. Ik heb gelukkig een grote familie waardoor ik veel kan lenen. Mocht iets er nier zijn is huren inderdaad een hele goede en duurzame optie!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.