Reacties

Buitenschrijnwerk: aluminium vs. pvc + 4 aandachtspunten — 40 reacties

 1. Nooit geweten dat je dat schrijnwerk noemt. Ook bij mij hout en ook hier is de toestand schrijnend. Als het aan mij had gelegen, had ik al drie jaar geleden een lik verf erop gegooid, maar het ligt helaas niet aan mij, maar aan de Vereniging van Eigenaren. Zucht...

 2. Ons buitenschrijnwerk is allemaal in het hout. Vorige week heb ik de achterdeur en achterpoort een nieuwe laag Sadolin gegeven en wauw wat een verschil zeg. Nu wil ik ook nog de voordeur onder handen nemen. Misschien doe ik dit jaar ook nog de ramen.

 3. Ik heb vorig jaar de buitenboel gedaan, maar ik zag dat er een kozijn niet goed is gegaan, dus die moet ik dit jaar nog een keer doen.

  Love As always
  Dimario

 4. Wij bewonen een huurhuis en hoewel daar veel schrijnende nadelen aan kleven, is het weer een voordeel dat we ons niet hoeven te bekommeren om het buitenschrijnwerk😉

  Groetjes, Alice K.

 5. Mijn huis heeft hardhouten kozijnen. De vorige bewoner had alles grondig van een vieze donkerbruine bijtslaag voorzien. Tien jaar geleden heb ik alles eraf gebrand en in hoogglans tweekleurig afgewerkt in de kleuren rood en creme. In de nazomer als het minder heet is, schilder ik alles opnieuw.

  • Knap is het zeker niet en moeilijk ook niet. Iedereen kan dit vermits je beschikt over de juiste producten en materialen. Als je daarop bezuinigt, wreekt zich dat. Verder is het belangrijk dat je je eerst verdiept in een aantal detailzaken en de juiste weersomstandigheden. Neem verder vooral de tijd en begin nooit met tegenzin want zelfs dat zie je terug in het eindresultaat.

  • Dat is goed advies Joannes, maar beginnen zonder tegenzin vind ik in dit geval best lastig... Ik ga liever bloggen moet ik bekennen. Maar je hebt een goed punt.

 6. Wij moeten ook nodig de kozijnen gaan schilderen, maar ja, het liefst zouden we het uitbesteden, maar vind op korte termijn maar een schilder voor een redelijke prijs, dus ik denk dat we het toch maar zelf moeten gaan doen.

 7. Mijn buitenschrijnwerk (heb ook weer een nieuw woord geleerd zo) ziet er niet zo tip top uit maar dat hoef ik als huurder geloof ik niet te doen...

 8. Ik woon in een huurhuis (appartement) en zij nemen het niet zo nauw met het schilderwerk buiten en de termijn van opkknappsn. En het is ook nog eens houtwerk overal 🤔

 9. Ja, de buitenboel is ook een belangrijk onderdeel van het onderhouden van je huis. Wij huren en ik ben zo niet tevreden op dat gebied. Alles is houtwerk en aan de binnenkant is alles hout. Alhoewel het gezellig oogt allemaal, is het wel snel beschadigd en wordt het rot...ik ben benieuwd wanneer alles een keer vernieuwd wordt hier. Ik kan er nu nog niet over beginnen, want heb net een keuken renovatie voor elkaar kunnen krijgen ;-)

  Mooie blog met lekker veel info weer Nicole, love it!

 10. Ik had nog nooit van het woord buitenschrijnwerk gehoord haha. Wij hebben thuis voornamelijk kunststof kozijnen en een aantal boven nog met hout. Het liefst heb ik alles van duurzaam materiaal.

 11. Nog nooit van gehoord die term! Wij hebben de pech dat ons huis wit is, aan de buitenkant is het 'schrijnwerk' bij de ramen van hout, deels metaal, maar het hele huis is van steen met daaromheen piepschuim dat wit is gespoten. Je raadt het al, dat is ook allemaal wit en moet dus allemaal geschilderd worden. Wat een geld. Eens in de vijf jaar is inderdaad een must.

  • Poeh, dat is inderdaad een flike klus dan. Wat apart dat je huis omgeven is door piepschuim zeg. Ik zie het gewoon helemaal voor me. Maar dat is zeker wel een speciale soort piepschuim? Niet eentje waar je met je vinger een deuk in kan duwen?

 12. Ik dacht eerst: buitenschrijnwerk, wat is dat? Haha, altijd in een appartement gewoond en nooit zo daarmee bezig geweest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder