Energietip: niet de verwarming aan, maar…

Energietip

Het was gisteren best frisjes in huis. Op een gegeven moment betrapte ik me zelfs op de gedachte: ‘Ik heb het koud. Zal ik de houtkachel aan doen?’ Maar dat vond ik toch ook te gek, in augustus. Toen realiseerde ik me iets heel logisch:

‘Ik kan me natuurlijk ook gewoon warmer aankleden. Duh!!!’

Dus verruilde ik mijn ballerina’s door mijn Uggs, en trok over mijn t-shirt een groene trui aan. Voortaan is mijn motto: ‘Niet de verwarming aan, maar meer kleren aan!’

Hoe zijn de temperaturen bij jullie? Ik had het vannacht nota bene zelfs koud met het zomerdekbed!

(Niet dat ik klaag overigens, want die 40 graden vond ik erger.)

Similar Posts

26 Comments

 1. Kreeg het gisteravond ook oud, heb een paar sloffen en een lekker warm fleece huispak aangedaan, het is dan wel augustus maar langzaam gaan we toch richting herfst ;-)

 2. In huis is het nog steeds redelijk warm na al die hitte deze zomer en onze achtertuin ligt op het Oosten en de voortuin op het Westen dus nog volop zon. Met het zonnetje zo af en toe is het heerlijk buiten (althans dat is mijn mening).

 3. Kreeg het gisteravond ook koud. Vanavond gaat de haard aan want het is maar 19.7° binnen. Ik hou er niet van om me dik aan te kleden binnenshuis.

 4. Bij mij in huis is het nog steeds 23 graden. De warmte van drie weken geleden is er nog steeds niet helemaal uit. Ik ben ook wel van het principe warmere kleding en dekentjes. In de winter zorg ik dat het 19 graden is. Als er dan bezoek komt, ben ik zo vriendelijk daar 20 van te maken;).

 5. Het is hier nu nog lekker 23.5 graden in huis, maar het wordt wel tijd dat het weer wat warmer gaat worden buiten, want het huis koelt wel af. ;-)

  Love as always
  Di Mario

 6. Als een trui niet meer helpt, gaat de gaskachel op waakvlam. Ongeacht de maand. Want dat rillerige vind ik niets.

 7. Hier een oud huis, dus helemaal miet zo warm geworden toen het heet was buiten, en nu al best fris.
  Prachtige kast met mooi kleurtje trouwens!

 8. Ik vind het echt vreselijk dat het nu al herfst lijkt. Had net een nieuwe bamboe tuinbank gekocht en heb er nog maar 1x op kunnen zitten, bah. Ik heb inderdaad ook mijn zomer dekbed weer omgeruild, had het ook koud.Vooral die constante regen hier in het ZW vind ik zo naar.

 9. Ik woon niet zo ver bij jou vandaan dus dezelfde temperaturen. Ik heb geen apart zomer dekbed en merk dat het idd wat frisser wordt. Ik hou van deze temperaturen alles beter dan die 40 graden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.