Reacties

Bruine Bonensoep maken: voor een pittige soep — 43 reacties

 1. Bevat dit nou bonen... ;-) Helaas is er iemand in huis die dat niet lust. Jammer genoeg, want het ziet er heerlijk uit.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Dat is natuurlijk het beste compliment ooit, als je soep lekkerder is dan die van oma! Ik sla deze over. Bruine bonen leveren me gegarandeerd buikpijn op, dus dan maar niet hè...

  • Nee, in Nederland amper meer. Die vrije woensdagmiddag past niet bij allemaal buitenshuis aan het werk. Het stond de vrouwelijke arbeidsparticipatie in de weg An.

 3. Prima compliment als kinderen dat zeggen! :) en klinkt prima, een pakje af en toe maakt toch helemaal niet uit. Ik kook er niet vaak mee, maar af en toe best wel hoor en dit klinkt prima! We eten veel soep hier thuis.

 4. Dat is toevallig, ik heb gisteren bonensoep gemaakt, zonder pakje... maar wel met een geheim ingrediënt erbij, een blikje tomatenpulp. Dat maakt er een echte volle soep van. Give it a try...

 5. ik zou vooral niet te krampachtig doen over wel of geen pakje, als je het in combi met verse dingen doet is er toch niets aan de hand. Complimenten trouwens voor de afbeeldingen op je site, je weet altijd heel treffende afbeeldingen te selecteren.

 6. Toevallig ga ik vandaag voor het eerst sinds jaren bruine bonensoep maken. Veganistisch, met aardappels, gedroogde (geweekte) bonen, uien, rode peper en winterwortelen. Het enige pakje: bouillonblokjes.
  Eerst bonen koken en dan de aardappels en groenten er bij. Ik twijfel nog of ik er veganistische spekjes aan toevoeg.

  • Dat is een goede vraag Helene. Ik doet dat meestal een beetje op gevoel. Het is wel belangrijk om voldoende aardappels te gebruiken, anders wordt het eindresultaat wat waterig.

 7. Ik heb niet zo’n moeite met een pakje. Wel met het afgehakte been van een koe. Lekker hypocriet maar ik eet alleen vlees waaraan je niet kunt zien wat het was. Ik zal dus ook een botje bouillon moeten kopen :-)

 8. Bruinen bonen, you hate it or love it. Mijn moeder is er dol op maar heb die smaakpapillen niet van haar gekregen haha. Zal het recept eens doorgeven, ben benieuwd of ze hem ook lekker zal vinden als hij pittig is :)

 9. Niks mis met een pakje, haha!

  Ik maak tegenwoordig graag Chimichanga’s. Dat zijn wraps met bruine bonen puree. Ik kan er een hele pak wraps mee vullen. Dus doe vaak wat het puree met groente in de diepvries en de overige wraps eet ik op met de lunch

 10. het spijt mij dat ik dit moet zeggen, maar bah, ik vind dit zo vies, mijn moeder maakte dit voeger wel eens en dat zat ik te gruwelen aan tafel. misschien moet ik het gewoon weer eens eten en vind ik het wel lekker, je smaak verandert natuurlijk ook in de loop der jaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>