Reacties

Leestip: kijkje achter de schermen bij bol.com — 31 reacties

 1. Wij kopen regelmatig bij bol.com. Dat is makkelijker dan de auto pakken naar het centrum te rijden, een parkeerplaats zoeken, artikel afrekenen, parkeren afrekenen, benzine niet te vergeten etc.. Dan ben ik duurder uit en ben ook nog tijd kwijt.

 2. Wow, bizar eigenlijk als je erover nadenkt wat er achter de schermen allemaal gaande is. Ik bestel heel vaak bij bol. Moet wel zeggen dat ik me soms verwend voel, omdat ik dan denk: hup, morgen in huis. Veel dingen kunnen natuurlijk best een dagje wachten en dat zou veel mensen behoorlijk wat stress besparen;).

  • Ja hè? Ik vind het ook fijn dat het de volgende dag al bezorgd wordt... Daarom vond ik het artikel ook zo interessant. Het maakt bewust van wat er aan de andere kant van de schermen dan gedaan wordt om dit te verzorgen : )

 3. Na dit gelezen te hebben weet ik het niet, veel bij Bol besteld maar dit zet me toch aan tot nadenken.. Voel me nu nog schuldiger naar de kleine ondernemer! En al die afgekeurde artikelen ook niet bepaald milieuvriendelijk... Ik ga weer meer kopen bij de plaatselijke ondernemer. Bedankt Nicole voor het delen van dit artikel!

  • Ja, dat las ik zeker ook Hans. Dat iemand het heel prettig vond dat het werk simpel was en hij er niet bij hoefde na te denken. Er was ook een gepensioneerde dit dit werk deed, omdat hij anders thuis maar zat te piekeren.

  • Tja maar ik lees ook dat het veel buitenlandse werknemers zijn en onze middenstanders kunnen amper aan hun zaak open houden... Dan zorgen we eigenlijk toch slecht voor onze plaatselijke middenstander. Ik wist het eigenlijk wel maar dit is toch wel een eye-opener.

 4. Tja maar dit is natuurlijk niet alleen bij Bol.com
  Een ex collega van mij heeft eens een dagje meegedraaid op de retour afdeling van Wehkamp
  Daar kwam een mooi pak terug en dan moeten alle zakken na worden gekeken.
  Wat denk je dat er uit kwam?
  Het trouw boekje
  Dus eerst in dat pak trouwen en een dag later terug sturen
  Asociale heb je dus overal.

 5. Ik bestel er al jaren niet meer door hun fluctuerende prijzen en koop ook niet online waar het 's nachts wordt ingepakt en zo snel ogelijk moet komen. Al die vrachtwagens kosten het milieu en het is gewoon niet goed om 's nachts te werken. Daarbij hun loon is gewoon belachelijk laag, alleen omdat het simpel werk is krijgen ze niet betaald.

 6. Als ik het kan voorkomen dan bestel ik niets bij een grote webwinkel. Dit vooral nadat ik bij mijn dochter in Spanje een documentaire zag over Spanjaarden die in het buitenland werkten. Het ging over mensen die bij Bol werkten en, met hun armzalig loontje, in de winter op een camping woonden (Droomgaard) in N. Brabant: 4 mensen in een smerig huisje met de nodige mankementen. Deze mensen hadden contracten getekend in een taal die ze niet machtig waren, hadden niet begrepen dat volle uren niet gegarandeerd waren en waren soms niet bij machte zowel eten te kopen als de huur te betalen. Denk goed na voordat je de een of andere prul bestelt dat je even goed in een winkel kunt kopen.

  • Ja, Droomgaard! Daar woonde de journalist inderdaad ook toen hij werkte bij bol.com

   Toch sprak de journalist zeker ook mensen van buitenlandse afkomst die wel tevreden waren met het werk bij bol.com.

 7. Het is heel slecht voor het milieu als je altijd online besteld,er moeten heel veel busjes rijden om alsmaar pakketten te bezorgen en dat allemaal omdat we gewoon lui zijn en liever op de bank blijven zitten,en laten we het niet hebben over alle uitstoot van gifstoffen....we moeten milieubewust worden,en die mensen worden vaak uitgebuit die daar werken voor een veels te laag loon,als je leest hoe het bij het grote bedrijf Amazon eraan toe gaat,pure uitbuiting alleen omdat mensen zo lui zijn om naar de winkel te gaan,dat is treurig.

  • De omstandigheden bij Amazon was 1 van de redenen van de journalist om te kijken hoe dit bij bol.com zit. Gelukkig is het bij bol.com echt veel beter dan bij Amazon als het gaat om de arbeidsomstandigheden. En qua loon valt het ook wel mee bij bol.com.

 8. Ik bestel eigenlijk zeldzaam iets online. Alleen als het hier in de buurt echt niet te koop is. Ik ga echt tien keer liever naar de winkel. Praatje erbij en meteen even goed naar de producten kijken.

  Love as Always
  Di mario

  • Het product in het echt zien is fijn, maar ik merk dat veel dingen niet in de winkel liggen. De laatste tijd koop ik best wel eens iets online omdat het hier in de stenen winkels niet te vinden is. Zij willen het dan wel voor me bestellen, maar dat doe ik dan net zo lief zelf.

 9. Dat dus! Ik wil nog steeds de winkel inlopen en met mijn aankoop vertrekken. Maar de stenen winkels hebben sinds minder voorraad waardoor dat steeds lastiger wordt. Vaak zoek ik iets en dan zegt het personeel in de winkel heel blij ‘we kunnen het wel voor u bestellen’ Ja, duh! Dat kan ik zelf ook wel. Daarvoor kom ik niet naar de winkel. Ik vind dat heel jammer vooral omdat er daardoor steeds meer winkels hun deuren sluiten. Ik probeer dus zo min mogelijk online te kopen. En áls ik iets koop, dan liever via de website van het bedrijf zelf, dus niet via bol.com.

  • Ik snap je helemaal Nicky. Als je naar een winkel gaat, dan heb je er niet zoveel aan dat ze het product voor je bestellen, want dat kun je inderdaad zelf ook wel. Maar steeds vaker is de voorraad online groter dan in de winkel zelf.

 10. een interessant artikel

  ik heb me het altijd afgevraagd hoe ze dit zo snel kunnen doen

  ik koop af en toe bij bol.com en heb er niet over te klagen..

  de pakjes waren wel uitbesteed aan een andere firma, die in die branche gespecialiseerd was

  de leegstand van winkels in onze steden , is natuurlijk een nadeel van het online bestellen

  groeten

 11. Ha Nicole,

  ik heb het artikel destijds ook gelezen.
  Toen schrok ik er wel van hoe het er toe gaat en ook, dat "wij" de klanten zo idioot omgaan met de spullen die we niet meer willen.
  Ik vind dat Bol.com gebruikte waar niet meer moet terugvergoeden.

  En verder... ik liep gistermiddag in het centrum hier en de een na de andere winkel gaat dicht.
  Het gaat er uit zien als een spookstad.
  Dat komt door óns koopgedrag.
  Eigenlijk wil ik niet meer via internet kopen.

  Maar ja...

  Groetjes van Marlou

  .

  • Bij ons in Doetinchem is er ook veel leegstand inderdaad. Maar in het plaatsje Winterswijk gaat het nog goed, want daar komen de Duitsers heel graag. Dat is heel apart.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>