WhatsApp minimumleeftijd naar 16

Screen Shot 2018 05 01 at 11.21.24

In verband met de Privacywet die 25 mei ingaat krijg ik voortdurend irritante mailtjes van bedrijven, waarin ze vertellen hoe zij daarmee omgaan.

Daar kunnen die bedrijven niets aan doen. Ze zijn verplicht ze te versturen. Maar hinderlijk en irritant vind ik ze wel. Ook als blogger heb ik er mee te maken.

Niet omdat ik hier stiekem jullie gegevens zit te verzamelen, maar omdat ik de mogelijkheid biedt om te reageren. Dan ben je al het haasje, en moet je een uitgebreide Privacy statement op je blog zetten, die volgens mij geen hond leest.

WhatsApp: pas vanaf 16 jaar

Hoe dan ook, bij WhatsApp kwamen ze met het nieuws dat ze de minimumleeftijd gaan verhogen van 13 naar 16. Allemaal voor de eigen bestwil van pubers. Dat is op zich loffelijk, ware het niet dat WhatsApp behoorlijk onmisbaar is geworden voor de meeste tieners én hun ouders. Zo hebben wij een gezinsapp, en is er voor de middelbare school ook een klasse-app.

Mijn zoon is pas 14 : (

Hoewel mijn zoon pas 14 is, zal hij wat mij betreft WhatsApp dus gewoon blijven gebruiken. Je schijnt daar als ouder toestemming voor te kunnen geven. Hoe, dat kan ik dan helaas weer nergens vinden...

Whatsapp doorstrepen

Wist je dat je teksten in Whatsapp kunt doorstrepen, schuin zetten of juist vet? Dat doe je als volgt:

Voor je het bericht verstuurd druk je op de tekst die je wilt doorstrepen/schuinzetten etc. Dan verschijnen de opties: Selecteer en Selecteer alles. Ik koos 'Selecteer'

whatsapp structuur

Vervolgens kies je Structuur:

whatsapp tekst bewerken

En daarna kies je het tekst effect:

whatsapp doorstrepen

En dan krijg je bijvoorbeeld dit:

whatsapp doorstrepen

Leestips

Wat vind jij van de actie van WhatsApp?

Vergelijkbare berichten

10 reacties

 1. Ik las dat er kinderen in de problemen komen omdat hun ouders geen creditcard hebben en het doorgeven van een foto van ID ook lastig is...Overigens adviseert de Nederlandse overheid nooit ID te fotograferen...tenzij je bepaalde gegevens doorstreept of anders onherkenbaar maakt.

  Microsoft is begonnen met het blokkeren van Microsoft-accounts van kinderen, waardoor het voor kinderen niet mogelijk is gebruik te maken van bijvoorbeeld OneDrive of Outlook, tenzij een ouder officieel bevestigt dat de kinderen toestemming hebben.
  Op het forum van Tweakers klaagt een gebruiker over het feit dat zijn kinderen geen toegang meer hebben tot hun OneDrive-account of zelfs een Steam-account, waarbij er bij Steam moet worden ingelogd met een Outlook-e-mailadres. Een andere gebruiker meldt dat zijn kind niet meer op zijn Outlook-account kan inloggen. Dit betekent dat de kinderen en ouders bijvoorbeeld niet meer bij huiswerk of opgeslagen foto's kunnen.

  1. Als je een kopie van je ID maakt, dan moet je je BSN doorstrepen. Zo kunnen anderen je identiteit niet stelen. ;)

   Ik vind het een beetje overdreven van Microsoft, je bent tegenwoordig, zeker als schoolgaand kind en student afhankelijk van mail.

 2. Onze kinderen krijgen hun eerste mobiel als ze naar de middelbare school gaan. Dus zo rond hun 12de. Dan hebben ze ook meteen whatsapp. Wij hebben ook een gezinsapp. En ze communiceren op die manier met vrienden en klasgenoten.
  Het wordt dus lastig als ze het niet meer mogen.

 3. Ja dat je moet bewijzen dat je meerderjarig bent gaat wel erg ver. Zeker als je per ongelijk een foutieve geboortedatum hebt ingevuld... en dus eigenlijk geen kind bent.

 4. Volwassenen die hier over klagen moeten maar eens de hand in eigen boezem steken. De reden dat het voor kinderen niet leuk en veilig is, waardoor techbedrijven dit soort maatregelen moeten nemen nav wetgeving (!!!) ligt volkomen in jullie eigen gedrag!
  Volwassenen bepalen hoe er online gereageerd wordt: zelden wordt iemand die iets rottigs roept of doet tot de orde geroepen online. Pesten kan gebeuren omdat ouders hun kinderen zonder toezicht online laten. En dan wel klagen dat er zoveel rottigheid op internet is waar kinderen vooral tegen beschermd moeten worden.
  En dan worden ze beschermd, is het ook niet goed, want onhandig voor de volwassenen.
  Achterlijk. Stem dan anders, laat van je horen als er online zaken gebeuren die sociaal niet wenselijk zijn, zit naast je kind zodat ze niet pesten of weten hoe ze iemand moeten blocken die hen pest! Neem dan je verantwoordelijkheid!
  *isboos*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.