Reacties

WhatsApp minimumleeftijd naar 16 — 10 reacties

 1. Ik las dat er kinderen in de problemen komen omdat hun ouders geen creditcard hebben en het doorgeven van een foto van ID ook lastig is...Overigens adviseert de Nederlandse overheid nooit ID te fotograferen...tenzij je bepaalde gegevens doorstreept of anders onherkenbaar maakt.

  Microsoft is begonnen met het blokkeren van Microsoft-accounts van kinderen, waardoor het voor kinderen niet mogelijk is gebruik te maken van bijvoorbeeld OneDrive of Outlook, tenzij een ouder officieel bevestigt dat de kinderen toestemming hebben.
  Op het forum van Tweakers klaagt een gebruiker over het feit dat zijn kinderen geen toegang meer hebben tot hun OneDrive-account of zelfs een Steam-account, waarbij er bij Steam moet worden ingelogd met een Outlook-e-mailadres. Een andere gebruiker meldt dat zijn kind niet meer op zijn Outlook-account kan inloggen. Dit betekent dat de kinderen en ouders bijvoorbeeld niet meer bij huiswerk of opgeslagen foto's kunnen.

  • Als je een kopie van je ID maakt, dan moet je je BSN doorstrepen. Zo kunnen anderen je identiteit niet stelen. ;)

   Ik vind het een beetje overdreven van Microsoft, je bent tegenwoordig, zeker als schoolgaand kind en student afhankelijk van mail.

 2. Onze kinderen krijgen hun eerste mobiel als ze naar de middelbare school gaan. Dus zo rond hun 12de. Dan hebben ze ook meteen whatsapp. Wij hebben ook een gezinsapp. En ze communiceren op die manier met vrienden en klasgenoten.
  Het wordt dus lastig als ze het niet meer mogen.

 3. Ja dat je moet bewijzen dat je meerderjarig bent gaat wel erg ver. Zeker als je per ongelijk een foutieve geboortedatum hebt ingevuld... en dus eigenlijk geen kind bent.

 4. Volwassenen die hier over klagen moeten maar eens de hand in eigen boezem steken. De reden dat het voor kinderen niet leuk en veilig is, waardoor techbedrijven dit soort maatregelen moeten nemen nav wetgeving (!!!) ligt volkomen in jullie eigen gedrag!
  Volwassenen bepalen hoe er online gereageerd wordt: zelden wordt iemand die iets rottigs roept of doet tot de orde geroepen online. Pesten kan gebeuren omdat ouders hun kinderen zonder toezicht online laten. En dan wel klagen dat er zoveel rottigheid op internet is waar kinderen vooral tegen beschermd moeten worden.
  En dan worden ze beschermd, is het ook niet goed, want onhandig voor de volwassenen.
  Achterlijk. Stem dan anders, laat van je horen als er online zaken gebeuren die sociaal niet wenselijk zijn, zit naast je kind zodat ze niet pesten of weten hoe ze iemand moeten blocken die hen pest! Neem dan je verantwoordelijkheid!
  *isboos*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder