Reacties

Amaryllis bol van de Kruidvat: geplant + zo zijn ze nu — 27 reacties

  1. Bij doet het heel goed. Ik heb toen ook bij Kruidvat gekocht. Bleef niet recht staan bij mij op de tafel. Bij bloeien zeker prachtig. Bij jou staat in de pot. Bij mij was het bol met was eraan. Je kent vast wel. Zonder water te geven. Maar ik doe nooit meer. Dan maar zo wat jij hebt. Prachtig bloemen.

  2. Ze zijn mooi! Ik heb geen tips. Die van mij kwam nooit uit, dus die heb ik na een paar maanden weggegooid. Maar ja, ik vind ze wel mooi, dus ik geniet graag mee van die van jou.

  3. Ja hoor, zo gaat hij eruit zien. Als de bloemen uitgebloeid zijn, alles afknippen tot op de bol, de bol droog en vooral DONKER wegleggen op een koele plaats (kelder, berging of zo) en volgend jaar november weer bovenhalen. Dan heb je met een klein beetje geluk tegen kerst opnieuw een nieuwe Amaryllis.

  4. Had er twee gekocht. Toen de ene steel uitgebloeid was zat er al een tweede die nog helemaal dicht zat. Ik wilde de uitgebloeide steel weghalen maar sneed per ongeluk de dichte steel weg. Bah balen. Toch de steel in een vaas gezet en kwam alsnog weer. Heb nu de derde stengel in de ene pot en in de andere de tweede stengel. Ze staan beide weer op t punt dat ze kleur laten zien.

  5. Ik heb geleerd dat ze pas serieus water nodig hebben als de knop zich vormt en tijdens de bloei. Anders blijft de steel vrij kort. Ook ik heb een exemplaar van Kruidvat, omdat er een kartonnen doosje bij de kassa stond voor 1 euro. Het is een kleine bol die enorm verdroogt en zo goed als dood was, maar nu (in wat potgrond) tot grote hoogte stijgt. Ik draai de pot (in de vensterbank) 1 tot 2 keer dag.
    Mijn schoonvader deed uitgebloeide bollen in de lente in de grond in de tuin en haalde ze er in de herfst weer uit. Dan hebben ze kunnen groeien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder