Reacties

Amaryllis bol overhouden - Mislukt! — 18 reacties

  1. Vreemd. Wij knippen de bladeren af als de bloemen zijn uitgebloeid en leggen de bol in de kelder. In november halen we hem terug boven en zetten hem tot de helft in potaarde op de radiator van de verwarming. Meestal bloeit hij dan opnieuw al hadden we er dit jaar ook een hadden die niet wou.

  2. Jammer dat het niet gelukt is! Mijn bollen van de bloemist doen het meestal jaren achter elkaar prima. Mijn bloemist betrekt de bollen van deze kwekerij: https://www.amaranth-amaryllis.com/nl/
    Ik ben heel enthousiast over de bollen van deze kwekerij en ik heb tot voor kort alleen die bollen opnieuw in bloei gekregen. Dit jaar ga ik het voor het eerst ook proberen met een andere bol. Ik zie iets wat op een bloemknop lijkt verschijnen, maar misschien fopt de bol mij en is het louter blad ;-)

  3. Ik herinnerde me jouw eerdere blog hierover. Toen ik dus pas zo'n plant kreeg, heb ik hem na het uitkomen nog een poosje bewaard, maar ik zag al dat het niet ging werken. Gisteren vond de plant dus zijn weg naar de prullenbak...

  4. De eerste keer was het bij mij ook mislukt maar toen kreeg ik het van een kennis te horen dat het zo moet: De bol heeft een rustperiode van ongeveer 10 weken nodig. Je kunt de bol dan het best bewaren bij een temperatuur van 13 graden. Ik lag deze in de schuur. De aarde houd je droog. Na de rust haal je de bol uit de pot en verwijder je het oude blad en de oude aarde. En nu deed deze het wel. Zet hem na de rustperiode in verse potgrond. Laat de bol voor circa een derde deel boven de aarde uitsteken. De Amaryllis staat het liefst op een warm plekje van rond de 20 -25 graden. Bescherm de bol wel tegen de felle zon en geef hem genoeg water. De potgrond moet vochtig blijven, maar niet te nat. Maar een ieder heeft vast een andere manier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder