Amaryllis bol overhouden – Mislukt!

Amaryllis overhouden

Een Amaryllis bol overhouden wil zeggen dat je een uitgebloeide Amaryllis niet weggooit als hij is uitgebloeid, maar zorgvuldig bewaart. Met een beetje geluk, en de juiste aanpak, gaat hij dan opnieuw bloeien.

Amaryllis bol overhouden: hoe het begon

Vorig jaar kwam mijn man thuis met een Amaryllis bol van Kruidvat. Het ding zat in een simpele kartonnen doos, maar wist uit te groeien tot een verbijsterend grote en kleurrijke bloem! Ik had dat totaal niet verwacht. Maar na een tijdje verdorde de bloem, en hadden we alleen de groene bladen nog over. Ik wilde hem al weggooien, maar toen hoorde ik dus over een Amaryllis bol overhouden.

Amaryllis bol overhouden: zo doe je dat

Als je Amaryllis is uitgebloeid zet je de, nu saaie plant, op ‘een zo warm mogelijke plaats met veel licht. Houd de grond in de pot een beetje vochtig’. Voor de overige instructies verwijs ik graag naar tuinblogger.nl want ik heb het al fout gedaan bij de eerste 2 stappen…

…. niet

Wij hebben de uitgebloeide amaryllis namelijk liefdeloos in onze koude en donkere kelder gezet, en er niet meer naar om gekeken. Totdat ik hem op een koude ochtend eind december in de kelder tegenkwam als een soort verborgen schat. Ik sjouwde hem mee naar boven, zette hem in de vensterbank in de keuken en zei bemoedigend:

‘Zo, en ga nu maar weer bloeien!’

Samenvattend

Het jij een mooie Amaryllis plant en lijkt het je leuk om dezelfde plant nog een keer te laten bloeien? Dat heet een ‘amaryllis bol overhouden’. De duidelijkste instructies vond ik die van tuinblogger!

Wat heb ik nou geleerd?

Als ik iets wil uitproberen, moet ik éérst de instructies en gebruiksaanwijzing lezen. Niet pas als het experiment mislukt….

Dom

Leestip: Hortensia’s

18 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh