De mooiste bloembollen in bloei

bloemen hakenDe mooiste bloembollen in bloei. 

Dat is de ondertitel van het boek Bloemen haken!

Omdat ik erg van bonte bloemen houd, en op de basisschool ooit een heuse pannenlap heb gehaakt, nam ik het mee uit de bibliotheek. Want gehaakte bloemen zijn lekker onderhoudsarm. Eenmaal gehaakt heb je er geen omkijken meer naar.

En de cover van het boek was zo lekker fleurig.

Het hele jaar een bos gehaakte bloemen op de tafel!

In het voorwoord van Marjolein staat veelbelovend:

‘Het hele jaar staat er nu een verse bos gehaakte bloemen in mijn huiskamer of op de keukentafel.’

Het klinkt ook zo leuk vind ik: ‘vers gehaakte bloemen’ : )

Toen ik het boek opensloeg werd ik meteen prettig verrast door een drietal gehaakte hyacynten! Eentje heeft zelfs wortels van witte draad! Ik had er al een foto van gemaakt, maar ik mag die helaas niet op mijn blog zetten. Onderaan deze post zie je een foto van de achterkant van het boek waarop je een aantal van de gehaakte bloemen kunt zien.

Bloemen in bloemen haken

De volgende bloemen vind je in gehaakte vorm terug in het boek Bloemen haken! De één nog mooier dan de andere. Het boek is echt een feestje om door te kijken vond ik.

 • Winterakoniet
 • Sneeuwklokjes
 • Krokus
 • Blauw druifje
 • Narcissen
 • Tulpen
 • Hyacint
 • Anemoon

Bloemen haken: hoe moeilijk is dat?

Wat betreft de vaardigheden die je nodig hebt om deze bloemenpracht te haken: Marjolein legt eerst alle basissteken uit. Van vaste tot stokje tot ‘magische ring’. Dus daar hoeft het niet aan te liggen.

Maar mij ging de uitleg van de patronen vervolgens toch ver boven de pet. Nou zegt dat niet zo heel veel, want ik kan amper een fatsoenlijke granny square haken.

Als jij van jezelf best handig bent, dan denk ik dat je met de uitleg van Marjolein zeker mooie, gehaakte bloemen kunt produceren!

Praktische informatie over bloemen haken

Alle bloemen in het boek Bloemen haken zijn gemaakt met zogenoemd Scheepjes Catona. Dat is blijkbaar een katoengaren. Verder heb je een haaknaald 2,5 nodig. Marjolein verkoopt alle benodigdheden voor gehaakte bloemen in haar webwinkel www.haakbaak.nl. Je kunt daar zelfs kant en klare garenpakketten kopen per bloem, wat natuurlijk wel heel handig is.

Maar als je dat te duur vindt, kun je natuurlijk ook prima garen kopen bij de Wibra of Zeeman lijkt me.

Bloemen haken is voor 14,50 te koop bij bol.com. Dat vind ik niet duur voor zo’n mooi en praktisch boek.

Vind je dit te moeilijk? Denk dan eens aan granny squares haken of begin met Haken voor beginners.

Mijn conclusie over bloemen haken

Het boek Bloemen haken is een lust voor het oog. Zelfs al zie ik mezelf niet in staat om de bloemen te haken, ik heb enorm genoten van de prachtige foto’s van gehaakte bloemen. En voor wie wél handig is: met dit boek heb je de kans om enorm leuke cadeautjes te maken. Met andere woorden:

Geef eens een bosje gehaakte bloemen cadeau ; )

bloemen haken

Zie ook mijn post over Cactussen haken, want dat kan dus ook! Nog meer leuke haakideeën vind je bij Club Geluk.

Wil je liever een echte bloem? Lees dan eens mijn post over de Amaryllis bol van de Kruidvat.

Zou jij bloemen kunnen/willen haken?

Reacties op De mooiste bloembollen in bloei

 1. Haken is onwijs leuk om te doen 😀
  Helaas doe ik het zelf te weinig!

  Wat een leuke bloemen!
  Als je ze steviger maakt met een bijvoorbeeld iets van een pijperagger er in te doen ( of iets anders wat het kidsproof maakt ) heb je echt een mooi boeket dat nooit water nodig heeft en waar je lang van kunt genieten!

 2. Ziet er leuk uit, maar ik ben bang dat mijn haakskills nog lang niet goed genoeg zijn. Het grovere werk gaat mij goed af, maar een bloem haken is nog teveel gepriegel voor mij 😛

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.