Bloemen haken: De mooiste bloembollen in bloei

Bloemen haken

Ik houd erg van bloemen. Dus ik was blij verrast toen ik ontdekte dat er patronen en boeken zijn over bloemen haken! Op de cover van het boek De mooiste bloembollen in bloei zie je prachtige gehaakte bloemen staan. Als haken één van je hobby’s is, is dit boek zeker de moeite waard!

Omdat ik erg van bonte bloemen houd, en op de basisschool ooit een heuse pannenlap heb gehaakt, nam ik het mee uit de bibliotheek. Want gehaakte bloemen zijn lekker onderhoudsarm. Eenmaal gehaakt heb je er geen omkijken meer naar.

En de cover van het boek was zo lekker fleurig.

Screen Shot 2020 04 17 at 12.41.53
Deze post werd geïnspireerd door dit boek.

Altijd een boeket op tafel!

In het voorwoord van Marjolein staat veelbelovend:

‘Het hele jaar staat er nu een verse bos gehaakte bloemen in mijn huiskamer of op de keukentafel.’

Het klinkt ook zo leuk vind ik: ‘vers gehaakte bloemen’ : )

Toen ik het boek opensloeg werd ik meteen prettig verrast door een drietal gehaakte hyacinten! Eentje heeft zelfs wortels van witte draad! Op bol.com vind je een inkijkexemplaar van dit boek, en kun je de gehaakte bloemen alvast bewonderen.

Bloemen in Bloemen haken

De volgende bloemen vind je in gehaakte vorm terug in het boek van Marjolein! De één nog mooier dan de andere. Het boek is echt een feestje om door te kijken vond ik.

 • Winterakoniet
 • Sneeuwklokjes
 • Krokus
 • Blauw druifje
 • Narcissen
 • Tulpen
 • Hyacint
 • Anemoon

Bloemen haken: hoe moeilijk is dat?

Wat betreft de vaardigheden die je nodig hebt om deze bloemenpracht te haken: Marjolein legt eerst alle basissteken uit. Van vaste tot stokje tot ‘magische ring’. Als jij van jezelf best handig bent, dan denk ik dat je met de uitleg van Marjolein zeker mooie, gehaakte bloemen kunt produceren!

Bloemen haken gratis patronen

Als je bloemen wilt haken is het handig als je een patroon kunt volgen. Hieronder een overzicht van gratis bloemen haken patronen!

|

Onderstaande patronen voor bloemetjes haken heb je in 5 minuten af beloven ze.

|

|

Praktische informatie over bloemen haken

Alle bloemen in het boek Bloemen haken zijn gemaakt met zogenoemd Scheepjes Catona. Dat is blijkbaar een katoengaren. Verder heb je een haaknaald 2,5 nodig. Marjolein verkoopt alle benodigdheden voor gehaakte bloemen in haar webwinkel www.haakbaak.nl. Je kunt daar zelfs kant en klare garenpakketten kopen per bloem, wat natuurlijk wel heel handig is.

Maar als je dat te duur vindt, kun je natuurlijk ook prima garen kopen bij de Wibra, Hema of Zeeman lijkt me.

Bloemen haken is voor 14,50 te koop bij bol.com. Dat vind ik niet duur voor zo’n mooi en praktisch boek.

Nederlandse patronen bloemen haken in boeken

Hieronder een overzicht met boeken waarin je Nederlandse patronen vindt om bloemen te haken.

Vind je het haken van bloemen te moeilijk? Denk dan eens aan granny squares haken of begin eerst met Haken voor beginners.

Dubbele bloemen haken

Je kunt ook dubbele bloemen haken. Dat heeft een heel mooi effect zoals je hieronder kunt zien. In dit filmpje wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dubbele bloemen kunt haken.

Wat kun je doen met al je gehaakte bloemen?

Ben je net als ik, en vind je het fijn als hobby’s nut hebben? Dan hieronder een overzicht van 9 mogelijkheden waarop je gehaakte bloemen kunt gebruiken!

 1. Je kunt ze gebruiken om een paperclip mee te versieren.
 2. Je kunt ze aan een schuifspeldje in je haar doen.
 3. Gehaakte bloemen kun je verzamelen, en op een piepschuim krans vastzetten. Zie ook deurkrans!
 4. Het is zelfs mogelijk om een heus bruidsboeket te maken van gehaakte bloemen.
 5. Gebruikt ze als oorbellen.
 6. Je kunt gehaakte bloemen ook gebruiken als onderzetter. Voortaan zet je een glas limonade dan keurig op een gehaakte bloem.
 7. Gehaakte bloemen kun je vastzetten op een ring.
 8. Verwerk gehaakte bloemen in een haarband.
 9. Gebruik ze voor een vrolijke sleutelhanger

gehaakte bloemen

Conclusie

Het boek Bloemen haken is een lust voor het oog. Zelfs als je zelf geen bloemen kunt haken is het een heerlijk boek om te bekijken. Ik heb tenminste enorm genoten van de prachtige foto’s van gehaakte bloemen. En voor wie wél handig is: met dit boek heb je de kans om enorm leuke cadeautjes te maken. Met andere woorden:

Geef eens een bosje gehaakte bloemen cadeau ; )

Zie ook mijn post over Cactussen haken, want dat kan dus ook! Of ga aan de slag met Amigurumi. Nog meer leuke haakideeën vind je bij Club Geluk. Als je handig bent met haken, kun je hele leuke zelfgemaakte cadeautjes maken!

Wil je liever een echte bloem? Lees dan eens mijn post over de Amaryllis bol van de Kruidvat.

Een andere duurzame bloem is een bloem van LEGO!

Zou jij bloemen kunnen/willen haken?

Similar Posts

33 Comments

 1. Haken is onwijs leuk om te doen :D
  Helaas doe ik het zelf te weinig!

  Wat een leuke bloemen!
  Als je ze steviger maakt met een bijvoorbeeld iets van een pijperagger er in te doen ( of iets anders wat het kidsproof maakt ) heb je echt een mooi boeket dat nooit water nodig heeft en waar je lang van kunt genieten!

 2. Ziet er leuk uit, maar ik ben bang dat mijn haakskills nog lang niet goed genoeg zijn. Het grovere werk gaat mij goed af, maar een bloem haken is nog teveel gepriegel voor mij :-P

 3. Dat ziet er super mooi uit. Hou zelf ook van haken. Heb er nu niet echt veel tijd voor, maar is zo rustgevend om te doen.

 4. Hmm.. Aan de ene kant denk ik “Ja superleuk!”, maar aan de andere kant past dat totaal niet bij mij en heb ik toch wel liever echte bloemen op tafel!

 5. Wat een gezellig en kleurrijk blog.Haken heb ik vroeger veel gedaan maar helaas door de verkromming van ziekte in de vingers is dit mij niet meer gelukt.Ik vond en vind die narcisbloemen heel erg mooi. En ik vermoed gezien de reacties dat men hier vast veel tips uit kan halen om het dan zelf te maken als men dit kan.
  Ik stuur je hierbij ook kleine genietmomentjes toe voor weekend.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.