Buitenkleden

Gepost August 12, 2014 in Interieur / 19 Comments

Wat binnen leuk staat, kan buiten natuurlijk ook: buitenkleden! En dan bedoel ik niet picknick kleden, maar heuse ‘tapijten’. Die je echt gebruikt als een soort vloerkleed. Maar dan buiten.

Ik denk dat het onderdeel is van die trend om meubels die er uit zien als woonkamer meubels buiten neer te zetten.

Goedkope buitenkleden bij de Hema en Xenos

Ik zie ze onder andere bij de Hema, V&D en Xenos. Ze zijn gemaakt van plastic en meestal in fleurige kleuren. Door het materiaal kun je ze het hele jaar buiten laten liggen. Op bijvoorbeeld je balkon, of terras.

plastic vloerkleed
Plastic vloerkleed Hema

Omdat ze van plastic zijn ze ook handig in bijvoorbeeld kinderkamers, waar nog wel eens geknoeid wordt. Want zo’n plastic buitenkleed veeg je zo even af.

Op de foto vind ik deze erg mooi, maar ik heb er eentje uitgerold in de winkel en ik vond de uiteindes best een beetje ongelijk. Ook lag hij niet mooi plat. Hoewel dat misschien wel beter wordt als het een tijdje ligt.

Duurdere buitenkleden uit Zweden

Bij de Hema of Xenos heb je dus al een buitenkleed voor zo’n 15 euro. Maar ze zijn er ook met prijskaartjes van boven de 100 euro. Deze kost bijvoorbeeld 158,-.

buitenkleed pappelina

Het merk Pappelina uit Zweden maakt de wat duurdere buitenkleden. Zij weven plastic met stoffen. En deze kun je ook in de was doen op 30 graden. Dat hoef je met die van de Hema en Xenos niet te proberen!

Buitenkleden geven je tuin een nieuwe look

Ik vind die buitenkleden wel gezellig, maar zou zelf niet zo goed weten waar ik er eentje moet neerleggen. Als ik hem op het gras leg, gaat het gras natuurlijk dood. Maar als je een tuin hebt met tegels lijkt het me wel leuk! Of op een balkon.

Heb jij een buitenkleed?


19 responses to “Buitenkleden

 1. Tuurlijk heb ik ook een buitenkleed, het staat echt prachtig, is goed wat betreft nat worden en weer mooi opdrogen. Ik noem het mijn grastapijt 😀
  Moet t wel soms wat maaien.

 2. inrustigvaarwater

  Leuk bedacht. Zo blijft de kassa nog een beetje rinkelen.
  Nee, ik zou hieraan geen stuiver uitgeven, zie daar helemaal het nut niet van in.

 3. Grietje

  Nou daar geef ik dus echt mijn geld niet uit.
  Het zal best leuk staan, maar een paar stoelen met een vrolijk kussen erop fleurt je tuin ook leuk op. Daar hoeft voor mij geen vloerkleed bij.
  En in kinderkamers is laminaat praktischer als zo’n kleedje. Je zal zien daar knoeien ze precies naast. 😉

 4. "Hanneke"

  Ze zien er best aardig uit, maar ik ga ECHT geen € 15 uitgeven aan iets wat er alleen maar aardig uitziet, en verder volstrekt overbodig is…..

 5. Ik had nog nooit van het fenomeen buitenkleden gehoord maar ik geloof dat ik het wel leuk vind. Vooral dat dure ding uit Zweden vind ik prachtig 🙂

 6. Petra

  Een lange buitenloper voor het aanrecht. Hartstikke leuk, en zo schoon te maken. Ik ga ervoor 🙂

  Groet Petra

  Je hoeft tenslotte niet overall het nut van in te zien.

 7. goh, ik had nog nooit gehoord van buitenkleden!
  Ik deel je enthousiasme wel hoor, wie wil zo’n mooi kleed nou niet?! De buitenkeukens zijn toch ook zo in? Daar past een kleed heel goed bij.
  Het is dat ik geen overdekt buitenterras heb, maar daar zou ik ‘m wel willen hebben. Of op het balkon, maar die heb ik ook niet.
  Ben net een week in Zweden geweest en daar zit iedereen op de veranda dus kan me wel voorstellen dat er een Zweedse fabrikant daar een praktische oplossing voor bedenkt.

 8. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het lijkt mij wel gezellig staan! Ik wil er niet teveel geld aan uitgeven, als ze een zomer meedoen, vind ik het prima. Brengt mij weer op ideetjes, bedankt!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.