Gordijn hack à l'improviste: hoe gordijn ophangen?

hoe gordijn ophangen

Ook al wonen we inmiddels 10 jaar op het platteland, in de keuken heb ik nog steeds geen gordijnen.

Dat komt omdat ik niets van het uitzicht wil missen.

En onze keukenramen zitten zo in elkaar, dat gordijnen al snel licht wegnemen en het zicht beperken.

Inmiddels overweeg ik daarom rolgordijnen.

Maar goed, deze week had ik acuut behoefte aan een gordijntje in de keuken.

Hieronder lees je hoe ik een gordijn improviseerde.

Gordijn hack à l'improviste: hoe gordijn ophangen zonder rail of roede?

Zo heb ik het aangepakt:

 1. Men neme een lap stof. In mijn geval een tafelkleed van de kringloop.
 2. Twee kleine spijkers. Ik ben dol op spijkers om dingen aan op te hangen, dus ik had er al 2 in het kozijn zitten.
 3. Twee haarelastiekjes!

Bevestig een haarelastiekje aan de twee punten van het 'gordijn'. Vervolgens hang je het gordijn op aan de twee spijkers.

gordijn ophangen

Voila!

Een geïmproviseerd gordijntje.

Handig als je even 'between' gordijnen zit, maar je wilt wel het raam bedekken.

Leestips

Wat hangt er bij jou voor de ramen en waarom juist dat?

Similar Posts

22 Comments

 1. Die laagstaande zon scheen zeker nogal gemeen naar binnen? Ik zou er van die ogen inrammen en het laten zitten. Hier hele lelijke glasgordijnen, de dure zijn te dik en ze kunnen geen van allen tegen kattennagels. Het kan me zoveel niet schelen trouwens ik wil naar buiten kunnen kijken.

 2. Voor een deel van de ramen heb ik heel ouderwets vitrage en overgordijnen opgehangen met rails, rollertjes en haken. Omdat bij de buitendeuren geen mogelijkheid is iets op te hangen, heb ik daar sinds kort folie op het glas. Verder heb ik luxaflex. Goedkope merkloze witte plastic luxaflexjes, die nog wel licht doorlaten als je de felheid van de zon wil temperen. Zoals de naam al zegt, kun je daarmee de toevoer van licht makkelijk regelen. Even draaien en je hebt een beetje meer of een beetje minder.

  Nadeel is wel, dat ze door de zon verkleuren. Maar je kunt er jarenlang mee doen, voordat ze echt niet meer toonbaar zijn.

 3. Briljante oplossing voor het raampje in mijn voordeur. In de zomer komt daar een gemeen felle zon door naar binnen, maar door het gekke, kleine formaat zijn daar geen gordijnen voor te vinden. En aangezien ik toch alleen maar bij een hittegolf dat raam bedekt wil hebben...

 4. Oef ik zou toch maar even naar de Ikea of zo gaan .Sorry sorry dat ik dit zeg maar dit is toch echt heel lelijk en daar wil je toch niet tegen aan kijken ! Hier gewoon luxaflex en kanten vitrage van de [ juist ] Ikea ,Gewoon een mooi rolgordijn ervoor hangen zou ik zeggen .

 5. Ik heb twee mooie jurken die ik amper nog aandoe als gordijnen voor de keukendeur-ramen. Overdag hangen die aan de kapstok, dan kijk ik fijn naar buiten. Als het donker wordt hang ik ze met hun klerenhangers aan de hendel van het bovenlicht. Dan ben ik dat zwarte gat kwijt en ik kan nog es van m'n fraaie jurken genieten. Jouw oplossing is natuurlijk ook prima :-) Creatief!

 6. Toen jaloezieën in het kleine slaapkamertje het begaven, heb ik ongeveer hetzelfde geïmproviseerd. Ik kocht een papieren tafelkleed, knipte het op maat en plakte het met papieren tape bovenaan aan het kozijn. En onderaan rol ik het op naar behoeven en zet het vast met haarclipjes. Mijn zoon noemt het een 'bush fix'.

 7. Wij hebben gewoon gordijnen voor het raam. Wat dikker, zodat het goed de kou tegenhoudt.

  Love as always
  Dimario

 8. Het is een manier om een gordijn voor het raam te hangen.
  Openen is wat lastiger, maar goed als men er tevreden mee is wie ben ik dan om het anders te willen. Hans

 9. Goed gedaan! Goedkoop en praktisch!
  Ik heb vreselijk lelijke rolgordijnen die al in dit huurhuisje hingen. Ik ben eerlijk gezegd te lui en te gierig om ze te vervangen! Ik heb ze overdag helemaal omhoog dus zie ze niet en in de winter wanneer het langer donker is stoor ik mij er inmiddels niet eens meer aan!

 10. Handige tip. Zo wil ik tijdens warme dagen een doek voor de keukenraam in ons bijhokje. Het verduistert dan en dan blijft het heerlijk koel. Kan ik mooi op deze manier doen!

 11. Zo'n oplossing noem ik altijd McGyveren. Ik heb overal plisségordijnen hangen. Van Ikea. Heel goedkoop, mooi, simpel op te hangen en ze isoleren als een malle. Ik ben er erg tevreden over. Hoppvalls heten ze. Zeker de moeite waard om eens naar te kijken. Die kun je gewoon open én dicht doen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.