Reacties

Trends in tuinmeubels: van wit plastic tot steigerhout : ) — 38 reacties

 1. Oh die klapstoeltjes <3

  We hebben een houten gekocht tien jaar geleden, maar niet zo'n goede kwaliteit jammer genoeg.

  Nu hebben we een plastic geval, heb ik gekregen van iemand die het gekocht had voor een beurs als zelfstandige, maar er geen plaats voor had.
  Ondertussen is daar het tafeltje van kapot.

  Ik wil héél graag deze zomer een nieuwe set, maar met de verbouwingen weet ik niet of dat financieel zal lukken.

  • Houten tuinmeubels vind ik altijd mooi. Ze ogen zo natuurlijk. Balen dat het niet zo'n goede kwaliteit was.

   Wat voor soort nieuwe set zou je graag willen hebben?

 2. Ik vind het ook een maffe ontwikkeling dat tuinen complete huiskamers worden met banken, buitenkeukens en dito douches. Straks heeft iedereen nog een buitentoilet ;-) Wij hebben een tafel en 5 stoelen van metaal, kan zomer en winter buiten blijven. Ik ben er blij mee, ze zitten fijn. Maar wellicht heeftdat ook te maken dat wein huis ook altijd "hoog" zitten aan de eettafel en de bank zelden tot nooit gebruiken.......

  • Ja, dat is vast de volgende stap! Een pittoresk buitentoilet : )
   Je hebt immers ook al fornuizen en aanrechten voor buiten!

   Wat handig dat je tuinmeubilair gewoon buiten kan blijven staan in de winter. Dat scheelt een boel gesjouw.

 3. Hm ik heb een allegaartje, nog een teak houten (overblijvertje van iemand die er een overhield en m weg wilde doen, echt zonde) ik heb wat van die vrolijk gekleurde ijzeren stoeltjes, en ook gebruik ik een deel van mn kampeerstoeltjes in de tuin, die zitten namelijk zo zalig daar wil altijd iedereen wel op zitten :-)

 4. Hihi, nee die klapstoeltjes zaten voor geen meter!
  Wij hebben 2 donkerblauwe plastic stoelen staan maar als er meer nodig zijn dan pakken we de eetkamerstoelen er gewoon bij.

  • Ja, jammer is dat! Want ik vind ze echt enorm leuk. Zo leuk dat de rode in deze post permanent in de keuken staat als zitstoel. De kat en de hond vinden het wel heerlijk liggen. Waarschijnlijk omdat de stof een beetje doorzakt. En het stoeltje staat voor de verwarming.

 5. Tuinmeubels in alle soorten en maten. Wij hebben vorig jaar een IKEA set gekocht. Vier stoelen en een tafel. Lijkt op hout maar is plastic. Zo kunnen we buiten eten en knutselen.

  • Dat vind ik ook een slimme: plastic meubels in houtlook. Zo heb je de voordelen van plastic maar de natuurlijke look van hout. Ik ga eens even kijken op de website van Ikea!

 6. Voor op mijn Amsterdamse balkon vind ik een loungehoekbank zo leuk. Maar...ik ga er geen kopen... Een bankje met twee losse stoelen is namelijk veel praktischer, want verplaatsbaar. We hebben nu een bankje met twee lossen stoelen en gaan eerst maar eens een jaartje bekijken hoe dat bevalt.

  In mijn tuin bij mijn huisje in het bos staat mijn teakhouten tafel met bankje en twee stoelen die ik al een jaar of twintig heb en die nog helemaal top zijn, ondanks dat ze al die jaren buiten staan en ik ze nooit met olie of zo behandel.

  • Dat is best een behoorlijk groot balkon dan denk ik Jolanda, als er een lounge hoekbank op kan! Maar ik denk dat een bankje met twee losse stoelen inderdaad wel praktischer is en meer mogelijkheden biedt. Ik ben nu wel benieuwd naar je balkon!

 7. Op het terras aan de keuken hebben wij een teakhouten tafel met vier stoelen en er staat ook een plastiek zetel bij en op het terras bij het tuinhuis staat een tafel en plastieken zetels verder heb ik ook nog een houten tuinbank en voor het tuinhuis staat de oude plastiek tuinbank van scchoonvader die is al wel 25 jaar oud en is nog prima in orde.

  • Leuk om diverse zitjes te hebben. Dan kun je makkelijk gaan zitten waar de zon schijnt stel ik me zo voor. Of juist waar de zon niet schijnt als het erg heet is.

 8. Wij hebben al 16 jaar de kunststof Hartman stoelen. In het donkerblauw. Wel met een hele grote tafel erbij. De tafel die oorspronkelijk bij de set hoorde vonden we te klein worden. Nu hebben we er 1 die ruim 2x zo groot en ook 2x zo breed is dan de vorige. Handiger met buiten eten. Met 6 personen mag je wel een beetje ruimte hebben... Ik vind al die lounge sets prachtig maar veel te duur. Want inderdaad, kijkend naar ons gezin moet je toch wel een ruime set hebben En er zijn regelmatig vrienden of familieleden bij ons. Die wil je niet op een keukenstoel ernaast zetten toch;) En bij de Hartmanset hebben wij inmiddels 8 standenstoelen en 4 stapelstoelen. Plek genoeg voor iedereen...!

  Jou seventies stoel staat wel erg mooi en uitnodigend in het gras, gezellig joh!!

  • Het voordeel van Hartman is denk ik ook dat de stoelen inklapbaar zijn en dus makkelijk op te bergen, en weer te pakken als er bezoek komt.

   En top dat de set na 16 jaar nog helemaal goed is!

 9. In de tuin hebben we een grote houten tafel en houten stoelen. Die stoelen zijn verstelbaar dus je kunt er ook in luieren. Maar er zijn er al een paar kapot gegaan en gerepareerd. Aan de keukenkant staat een klein model klaptafel met twee klapstoelen. Leuk om 's ochtends koffie te drinken. Daar zit ik het meest eigenlijk.
  Ik hou niet van die tuinbankstellen, ze nemen erg veel ruimte in en ik zit liever rechtop , we eten ook vaak buiten !

  • Zitten die klapstoeltjes wel een beetje prettig? Ik heb aan het eind van de zomer twee witte klapstoeltjes met bijpassend tafeltje gekocht in de uitverkoop. Dat setje staat nu te wachten op mooi weer! Ik vind die setjes er erg leuk uit zien, maar qua zitcomfort moet ik het nog even zien.

 10. Wij hebben onze (2ehands) leren bank op een gegeven moment buiten onder de overkapping gezet omdat we ruimte nodig hadden in de woonkamer (klussen). Hij is nooit meer naar binnen gekomen. Het zit heerlijk zo voor de haard en het leer houd het prima buiten.

 11. Alhoewel ik wicker leuk en onderhoudsarm vind, is de prijs me te duur. Vorig jaar heeft mijn man samen met onze vorige buurman een loungebank gemaakt van blank steigerhout die ik later in de whitewash van de action heb gezet. Precies de maat en vorm die wij wilden en dat voor €80,-. Van 2 oude matrassen en hoeslakens de zitkussens gemaakt en voor de rug leuke kleurige kussens bij de ikea aangeschaft. Totaalprijs van bank, verf en kussens €110,-. We zijn er erg blij mee, genoeg ruimte om met het hele gezin en aanhang buiten te zitten maar ook om heerlijk relaxt, samen met mijn man en de hond, te genieten van de zomeravonden.

 12. Wij hebben toen we 25 jaar getrouwd waren van de kinderen een wit hartmanset
  Gekregen waarvan 2 stoelen inmiddels er niet meer zijn
  Dus nu nog twee stoelen en een tafel.
  En we hebben gele plastic stoelen ook 15 jaar geleden ergens opgespaard bij
  Een supermarkt en daar moest je dan iets bijbetalen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder