Reacties

Zeeman trouwjurk commotie: en hoe ging het verder? — 50 reacties

 1. Ik vind het mooi door eenvoud. Geweldig idee van Zeeman en waarom ook niet eigenlijk?!
  De enige manier om doorverkopen op deze schaal te voorkomen is om er meer aan te bieden. Schaarste drijft de prijs omhoog. Geld en sympathie gaan meestal niet samen.

 2. Mooi idee van de Zeeman en ik hoop dat ze dit gaan voortzetten. Ik zou hem absoluut kopen, ik heb me wel eens afgevraagd waar ik een trouwjurk van zou moeten betalen en dan is dit een heel mooi alternatief voor de peperdure jurken.

  En het misbruik is toch te zot voor woorden. Er is maar 1 oplossing, Zeeman, laat er nog meer maken en gooi deze z.s.m. als vast artikel online.

  Overigens is dit alles zeer goede reclame. :) Vind ik leuk.

  • Ik vind het ook een prachtig alternatief tegenover al die dure trouwjurken. En zo zie je dat het ook best voor een lagere prijs kan.

   De trouwjurk is zeker een goede reclame voor de Zeeman. Maar echt verdiend vind ik.

 3. Het is inderdaad een mooie jurk en een mooi gebaar. Jammer dat anderen daar zo'n misbruik van maken. Je mag je best kapot schamen als je voor veel geld zo'n jurk wil verkopen. Waarom gun je iemand niet gewoon een mooie jurk voor een mooie prijs?

 4. Ik heb niets met dit soort massaproducten. Daarbij (oude stempel????) confectie is leuk voor een paar mensen maar de meeste mensen zijn gebaat bij maatwerk en dan vind ik een zelfgemaakte jurk toch mooier. En dat verkopen op marktplaats...daar deed ik dus niet aan mee, om er een te kopen dus

  • Toch is dit niet zo'n enorm massaproduct want er worden er maar 1500 gemaakt.

   Maar als je zelf een trouwjurk kunt naaien is dat natuurlijk wel heel bijzonder. En dan weet je zeker dat de jurk uniek is.

 5. Ik vind het inderdaad absurd dat zulke "koopjes" gelijk op Marktplaats worden aangeboden. Maar zo blijkt het tegenwoordig te werken: toen je een gratis juichpak kon krijgen bij de Jumbo werden deze ook tegen woekerprijzen op Marktplaats aangeboden. Ik heb daar toen op gereageerd in de vorm dat ik het een beetje sneu vond dat volwassen mensen hier een slaatje uit proberen te slaan en ik kreeg niet zo'n aardige reactie terug.
  Persoonlijk hoop ik dat mensen zo verstandig zijn om dan zo'n Zeeman trouwjurk (die eigenlijk best leuk is) niet via Marktplaats gaan kopen en dat de "verkopers"er lekker mee blijven zitten.

  • Ja, dat hoop ik ook Marion. Dat de mensen die de jurk snel hebben opgekocht om door te verkopen er mee blijven zitten. Ongewenst gedrag moet niet beloond worden.

   Dat van dat juichpak wist ik niet. Dat is inderdaad net zoiets.

 6. Er even vanuit gaand dat Zeeman hier weinig tot niets aan verdiend, behalve publiciteit, dan nog denk ik dat de jurk heel goedkoop is ingekocht, en dat iemand daar, waar de jurk gemaakt is, uiteindelijk voor betaald. Dat even voorop.
  En in Nederland hebben we een vrije markt, toch? Dat willen we toch? Dat we aan de ene kant dus zo'n goedkoop, en leuk (want dat is het) kunnen kopen, en dat we dat dus ook weer als particulier mogen doorverkopen. Wat de gek er voor geeft.
  Het mag alleen niet met concertkaartjes. ... En daar houdt iedereen zich aan ... NOT!
  Vind ik het netjes? Ik zou het niet doen. Maar ja, er is altijd wel iemand die ergens een slaatje uit wil slaan. En als je dat jurkje nou echt wil, en er 550 euro voor over hebt.... dan vraag ik me af of je niet liever voor een kwalitatief betere jurk gaat. Sommige mensen hebben meer geld dan hersens.

 7. Ik vind het een prachtige jurk. Jammer dat ik niet ga trouwen. Ik vind het ergens niet kunnen dat mensen deze kopen om daarna weer door te verkopen. Ze moesten het verbieden. Want er zijn mensen die echt geen trouwjurk kunnen betalen en dan is dit een handige oplossing.

  • Als je een klein budget hebt is deze trouwjurk denk ik echt een goede oplossing. Ook omdat ze bij Zeeman dus bewust materialen en een model hebben gebruikt dat de meeste vrouwen wel past.

   Hoogstens kan het niet je stijl zijn.

 8. Met de plannen hier houd ik nauwlettend de webshop in de gaten... het is toch machtig leuk om zo'n mooie jurk voor zo weinig te kunnen kopen. Ik zou hem nog wel wat tweaken hier en daar om hem echt persoonlijk te maken maar ik hoop zeker dat ik volgende week geluk heb!

  • Oh leuk Mona! Ik hoop dat het je lukt om hem te kopen. Laat je nog even weten hoe het gaat?

   En volgens mij kun je deze jurk inderdaad prima nog wat persoonlijker maken.

 9. Leuke jurk inderdaad, ik hou ook van eenvoudig.
  Zo kan ook degene die weinig geld heeft toch een leuke trouwjurk kopen.
  Alleen heel jammer dat dan inderdaad mensen er meerdere inkopen om ze zelf weer veel duurder te verkopen. Maar ja, dat is iets wat gewoon mag. Al moet ik zeggen dat ik er dan nooit zoveel voor zou geven, dan zou ik als ik weinig geld had liever in een mooi ander jurkje gaan. Je hebt ook wel mooie romantische jurkjes in de goedkopere sector, hoeft niet perse bruidsjurk te zijn.

 10. Ik vind het belachelijk dat er mensen zijn die er alleen maar winst op willen maken en de jurk hebben gekocht om 'm vervolgens op MP te zetten.. De jurk vind ik mooi, slimme actie van zeeman :)

 11. ik vind het wel leuk....
  nu zou ik persoonlijk elke jurk die ik leuk vind als trouwjurk gebruiken..
  Snap alleen dat marktplaats gedoe nooit zo, is het nu echt zo erg met ons gesteld dat we overal beter van willen worden?

 12. De Zeeman trouwjurk lijkt veel op de trowjurk die ik droeg op mijn trouwdag :-)
  Zeeman heeft veel publiciteit gekregen met deze actie. En dat de jurk na massaal op Marktplaats wordt aangeboden is nog meer gratis reclame.
  Ze kunnen best zo'n actie vaker doen.

 13. Mooie jurk en heel goed idee van Zeeman. Je kunt er nog een stola of zo overheen dragen. Of de rok versieren met kraaltjes. Ik hoop dat Zeeman vaker zulke dingen zal doen. Waarom zou feestelijke kleding altijd duur moeten zijn ?

 14. Tja, schandalig dat mensen er geld uit proberen te slaan via marktplaats. Maar het kan ook anders. Ik was natuurlijk benieuwd hoe mensen de jurk daar onder de aandacht brengen, dus ik heb even gekeken. Daar viel me deze op:

  "De jurk van Zeeman! In maat 40.

  Te verwachten was dat er een run op zou komen. Heb deze jurk eerst aangeboden voor de aanschafprijs, omdat ik maat 38 wil. Daar werden belachelijke biedingen op gedaan. Zelfs haatmails heb ik ontvangen.

  Daarom bij deze met gesloten knip:
  Gratis aangeboden aan mensen die niet veel geld hebben voor een trouwerij en tòch in een trouwjurk willen trouwen:
  Doe een leuk/creatief/iets waar ik om kan glimlachen tegenvoorstel en dan is de jurk voor jou!

  En dan hoop ik maar dat ik de meest eerlijke persoon eruit kies...

  Of ruilen voor maat 38."

  Zo kan het dus ook!!! Chapeau!

 15. Mooie jurk inderdaad en ja die marktplaatsprijs, de kopers bepalen zelf of ze het waard vinden. Ik vind dat je gek bent als je het tienvoudige ervoor zou betalen maar ja wie ben ik. :-)

 16. Persoonlijk vind het ik het een hartstikke leuke jurk.
  Dat er mensen zijn die het dan weer verkopen voor (te)veel geld vind ik ronduit kansloos, net als met die concertkaartjes etc.. Get a life denk ik dan.. (maar er zijn helaas altijd mensen die het er dan toch voor betalen :().

  Liefs.x

 17. Ik vind het een beetje dubbel. We helpen met zn allen de economie om zeep.
  De lidl die een bloemenwinkel begint, de zeeman die trouwjurken verkoopt, websites die alles tegelijk verkopen.. Geen wonder dat de echte winkels failliet gaan,
  er wordt niet meer aan eerlijke concurrentie gedaan. Kwaliteit is niet belangrijk meer.
  Tuurlijk wil ik ook liever dat alles goedkoper word, maar wanneer er geen banen meer overblijven is de vreugde van korte duur denk ik.
  Vroeger zeiden ze al: schoenmaker, blijf bij je leest..

  • Dat heb ik inderdaad wel bij het onderwijs en zo: schoenmaker blij bij je leest.

   Maar de Zeeman verkoopt al kleding, dus daar vind ik een trouwjurk wel bij passen. Ik denk ook niet dat bruidswinkels last zullen hebben van deze ene Zeeman trouwjurk.

   Ik wist trouwens niet dat de Lidl een bloemenwinkel begon!

 18. Ik zou niet zo snel zo'n bruidsjurk kopen, als ik trouw moet het echt All THE way zijn, maar ik ga niet trouwen. Vind het wel een coole actie van zeeman, maar het is te verwachten dat mensen het door verkopen... Ik zou m dan zeker niet kopen, eigenlijk zou je dat op marktplaats dan moeten boycotten. Dan houden ze er wel mee op.

 19. Briljant! Niet eens zelf te maken voor dat geld (hoop niet dat er arme kindertjes uit ontwikkelingslanden aan hebben genaaid?)

  Ik zou hem wel kopen. Al was het maar als statement tegen al die uitbuiters die in de wedding-bussiness veel te veel geld vragen voor alles.

  Als ie past en lekker zit he, dat natuurlijk wel :-)

  • Daar zeg je me wat Daantje. Trouwjurken passen ineen echte bruidswinkel is inderdaad wel een bijzondere gebeurtenis. Mijn jongste zus gaat er zelfs voor naar Londen. Dat mis je inderdaad wel als je online koopt.

 20. Ik vind hem ook mooi. En sja dat snel inkopen en duur verkopen, daar kom je ben ik bang niet onderuit. Is ook altijd met die designer-collecties van H&M. Of vorige week, was een concert waar Dochterlief graag naartoe wilde. Binnen 30 minuten uitverkocht en een paar uur later inderdaad voor idiote prijzen op marktplaats. Maar ik dwaal af, ik vind het een mooie jurk en fijn dat een trouwjurk ook toegankelijk wordt gemaakt voor dames die het niet zo breed hebben!

  • Het is dus een algemeen fenomeen dat mensen iets opkopen en dan duurder verkopen op marktplaats. Over die designer collecties van H&M heb ik inderdaad wel eens gelezen. Een intrigerend fenomeen eigenlijk, dat doorverkopen...

  • Ja gek he, weet je wat ik gisteren las op het nieuws: dat die bestekzegels van de Albert Heijn enorm duur verkocht worden op Marktplaats. Dat was werkelijk waar niet in me opgekomen om deze te verkopen, ik heb laatst nog een paar volle kaarten weggeven aan mensen in mijn omgeving die ze sparen. Ach, je hebt zakelijk instinct of je hebt het niet ;)

  • Oh die bestekzegels ook al! Ik weiger ze meestal of bied ze aan aan de persoon achter mij. Wat apart dat daar ook al een markt voor is zeg.

   Ik wist het alleen van die treinkaartjes van de Blokker/Hema/Kruidvat. En daarvan dacht ik in mijn onschuld dat die mensen dat kaartje echt over hadden.

   Maar nu vermoed ik dus dat daar ook wel professionele verkopers tussen zitten.

   Ik mis het zakelijk instinct duidelijk ook.

 21. De eenvoud van de jurk... ik vind heb prachtig!
  Als ik nog zou moeten trouwen had ik zeker een poging gedaan om deze jurk te bemachtigen.

  De mensen die heb hebben gekocht voor "de handel" vind ik niet prachtig, ik vindt het belachelijk voor wat voor een bedragen ze nu her en der te koop staan.

 22. Ik vind het een mooie stijlvolle japon.
  Zou hem kopen voor mijn etalage pop.
  Voor die prijs.

  Dat doorverkopen met woekerprijzen is niet mijn stijl.

  Uitlenen zou een optie kunnen zijn.

 23. waarom een dure trouwjurk. Dit is toch een leuke prijs.
  Een buurmeisje ging trouwen en had echt heel weinig te besteden. Haar moeder kocht een plaatje van een jurk voor heel weinig in een tweede hands zaak in een meer duurdere wijk. roet
  vind ik dit geweldig van Zeeman.
  Groet, Wilma

 24. Ik vond het echt een super actie en mooie jurk (nu heb ik deze niet in het echt kunnen zien want hij was al uitverkocht). Zelf wil ik low budget trouwen dus zo´n bruidsjurk mogen ze dit jaar er ook nog wel uitdoen! Mijn bruidssieraden heb ik namelijk ook al!;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder