Reacties

Woning kopen: dit moet je weten — 8 reacties

 1. Okay.
  Mannen in pak? Dat kan echt niet meer. Onze hele woningaankoop is door een vrouwelijke makelaar en een vrouwelijke hypotheekmedewerkster gedaan. Het is echt absurd dat dit een 'in de wandelgangen' term is. Echt. Hopeloos ouwerwets.
  Als je een huis koopt, hou er dan rekening mee dat je in principe tegenwoordig beperkt kan financieren en dat dat in de toekomst waarschijnlijk alleen maar minder wordt. Hou rekening met de afschaffing van de hypotheek-aftrek.
  Is het huis wat je op het oog hebt echt in zo'n staat van verwaarlozing dat je moet verbouwen, neem dit dan NIET op in je hypotheek, maar zorg dat je dit zelf kunt financieren. Of doe het gewoon niet.
  Een hypotheek is en blijft een lening. Waar je voor betaald. Het goedkoopste is en blijft je lening afsluiten bij de bank waar je betaal/spaarrekening loopt.
  Kies een betrouwbare adviseur, want man: ze draaien je nog steeds graag een poot uit.

 2. Zelf shoppen voor een lening werkte bij ons beter.
  En wij hadden NIET de goedkoopste lening bij onze eigen bank.
  Ze konden (of wilde?) er niet onder.
  We hebben wel al onze rekeningen naar de bank van de hypotheek verhuisd....

  Slimme zet van de bank denk ik.

  • Waarom zou je dit aan je man overlaten? Het is toch ook jouw toekomst en je wilt toch ook weten welke plannen en risico's je (samen) neemt. Dat kan ik echt niet begrijpen.

  • omdat ik niet alles kunt begrijpen, anders dan in mijn eigen land (Indonesië, eigenlijk weet ik ook niet hoe daar onze ouders regelen dat). Mijn man regelt alles voor huis, water, ketels, gezondheidsverzekering. Eigenlijk moet ik weten voor toekomst als wat niet leuks gebeurd. Mijn man wilt wel mij laten leren hoe het allemaal en ik moet ook eigenlijk willen weten hoe het allemaal. Dus tijd om te leren over alles in onze huis van rekeningen enzo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder