Vestje als gilet

vest als gilet

Toen ik studeerde droeg ik graag een gilet over mijn shirt bij een rok.

Nog steeds vind ik het een geweldig kledingstuk. Het biedt extra warmte, en compenseert een t-shirt dat te strak zit.

Gilet 2012

In 2012 kocht ik er nog eentje! Lees maar:

Feitelijk heb ik genoeg kleding in mijn kast hangen, maar heel soms loop ik ergens langs, en bezwijk voor de verleiding. Dat gebeurde me zaterdag bij Duthler. Ik steven daar altijd op het rek ‘Sterk afgeprijsd’ af, en vond daar een mooi gilet. Oorspronkelijke prijs 50 euro, en nu voor 25 euro. Persoonlijk vind ik dat niet zo heel sterk afgeprijsd eigenlijk! Op zo’n minst zou daar nog 75% kassakorting af moeten, voor die echte kick van een koopje.

Maar goed ik paste het, en vond het echt heel erg mooi. Zo mooi dat ik me over de relatief lage korting heen zette. Want zo’n giletje is wel heel makkelijk om een te strakke trui, of duffe trui, op te peppen. Bovendien kan ik dan wellicht langer zonder hemd door het leven, want ik houd niet van hemdjes, maar de kou dwingt mij uiteindelijk elk jaar weer ze te gaan dragen.

Dankzij dit giletje zie ik er plotseling ‘gekleed’ uit!

gilet

Gilet in mijn kast

Helaas schreef ik 10 jaar later dat ik het weinig draag….

Maar hoewel er eentje in mijn kast hangt draag ik die zelden. En dat komt omdat ik lange mouwen nu ook al claustrofobisch vind, en daarom in de herfst en winter altijd vestjes moet dragen.

gilet

Gilet met vest

gilet

En die vestjes hebben knopen. En dan krijg je teveel knopen bij elkaar vind ik.

Gilet kopen

Als ik de mijne zie, dan vind ik het toch wel weer erg leuk. Zo kon het gebeuren dat ik een tijdje terug een spijker versie bestelde bij Bonprix:

20253475 M3evV9tJ

Op de foto is hij mooi getailleerd, maar in de praktijk viel hij wijd. Geen succes dus. En via Facebook probeerde Bonprix mij te verleiden tot deze:

20120527 8k3235hH

Ik zou graag beweren dat ik de verleiding weerstond, maar de waarheid is dat mijn maat was uitverkocht….

Reacties Huisvlijt bezoekers op mijn aankoop in 2012

 • Gaaf! Ik wil een spijkergiletje … (Jedidja)
 • Hartstikke leuk geslaagd! Ik herken je koopjes gevoel bij 70% Ik koop voor de kinderen ook wel eens bij kleertjes.com Dan begin ik ook te kijken bij de korting van 70% Voor mezelf koop ik weinig kleding. (Spaarmoeder)
 • Giletjes zijn ideaal als laagje extra en het zijn ook sfeermakertjes, want een jasje eroverheen, als het nog een beetje frisser is, dan heb je wéér een ander effect…(Puck)
 • Ontzettend leuk koopje, maar inderdaad 75% is pas ècht leuk als koopje :)
 • Het is inderdaad een heel leuk en mooi giletje! (Wen 370)
 • Dat ziet er zeker leuk uit! En dan nog hebben anderen twee keer zoveel voor dat giletje betaald ;-) (Jantine)
 • Erg mooi zeg! (Marielouise)
 • Die is idd erg leuk. Zo kan je weer meer combineren en ziet een simpel shirt of truitje er gelijk heel anders uit. (in rustig vaarwater)
 • Heel erg leuk. En door de lage v-neck heel vrouwelijk en toch zakelijk. Ik heb ook zo een ding en het maakt een outfit inderdaad heel anders!Gr, Julia
 • Het staat je heel goed! (Loonlijstmama)
 • Staat je erg goed! (mevrouw Williams)
 • Leuk hoor! Ik herken wel je drang naar echte koopjes, die beginnen bij mij eigenlijk ook pas vanaf 70 of 75 procent :-) (Lekker leven met minder

Tot slot

Weet je, een vestje dat eigenlijk iets te klein is heeft veel weg van een gilet! Zie bovenste foto. Niettemin, als ik mijn leuke giletje zie denk ik toch:

‘Kan ik me niet even over die lange mouwen heen zetten, zodat ik dat weer aan kan?’

Wat is jouw favoriete soort kledingstuk?

Similar Posts

14 Comments

 1. Het liefst een korte broek, maar ik kan het niet meer maken om nu in de winkel in een korte broek te lopen.

  Love As Always
  Dimario

 2. Dat vestje staat inderdaad heel leuk en net als een gilet. Ik houd zelf van wat lossere kleding. Mijn favoriet voor de winter is mijn rode trui met ballonmouwen.

 3. in de winter draag ik graag fleech truien, lekker warm. In de zomer vestjes of kleedjes. Het hangt bij mij af van seizoen. Een gilet heb ik nog nooit geprobeerd. Dat ga ik eens proberen. In de winter kan je ook een bodywarmer dragen, lekker warm. Lijkt een beetje op een gilet.

 4. Je hebt er ook een mooi lijntje voor. Mijn favoriete kledingstuk is, vrees ik, mijn flanellen pyjama. Maar die draag ik alleen thuis natuurlijk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.