Reacties

Hoe kun je je trap weer mooi maken? — 56 reacties

 1. Wij hebben ook een witte trap. Je ziet hier inderdaad echt alles op, dat vind ik nogal vervelend. Zou de trap ook wel willen renoveren, maar opzich ziet het er nog wel prima uit, dus dan vind ik het ook weer zonde er iets aan te doen.

 2. Hier de trap geschilderd, maar je ziet toch de slijt plekken weer komen. Wat at ben ik eigenlijk wel voor die overgetreden, maar hier is het een open en draaiende trap, dus weet niet of dat ook kan. Alleen al even goed schoonmaken doet hier trouwens ook goed hoor, net wat je zegt!

 3. Hier een eikenhouten vloer, moet je wel eens in de zoveel tijd grondig behandelen. Ik zie ook wel eens een soort plastic folie voorbij komen dat voor de trap gebruikt wordt.

 4. Hmmm, wij hebben ook zo'n witte houten (maar open) trap. Lastig hoor. Er zijn in al die jaren best wat delen waar de verf er wat af is. Maar verven vind ik zo'n gedoe. Zeker met een klein kind in huis. En dan 's avonds eerst de even tredes gebruiken en de dag erna de oneven? Niet te doen. Ik wacht het nog maar even af...

 5. Wij hebben twee houten trappen in huis. De trap naar de eerste verdieping hebben de vorige bewoners lila geverfd. Serieus, maar ik vind het wel mooi. Alleen hebben wij ook hier hetzelfde probleem als jullie. Ik zie ook op tegen het schilderen en dat er hier mannen zijn die vergeten welke trede er geschilderd is. Mocht ik het gaan schilderen dan doe ik er daarna een paar lagen parketlak overheen zodat het minder snel beschadigd.
  De trap naar zolder is alleen gelakt en die ziet er nog prima uit. Al wordt die natuurlijk ook minder gebruikt. Mijn vader heeft in de houtbewerking gegezeten en hij merkte al op dat de trap van erg duur hout grmaakt was. Ook deze trap vind ik mooi.
  Kortom ik ben er nog niet uit :-)

 6. Een mooie houten trap...dat hangt er dan wel vanaf van welk hout je trap gemaakt is, en dat is meestal geen mooi eiken. Ik heb zelf een geverfde trap, ja daar ligt stof op, dus dat veeg ik dan weg met een vochtig doekje. Kleine moeite.

 7. 'n Vriend heeft zijn witgeverfd trap vrij ruw geschuurd zodat de trap een "vintage" uiterlijk kreeg en daarna een matte bootlak erover. Past in zijn huis heel goed en met een natte doek erover is de boel weer spic-en-span!

 8. Ik heb ooit een trap in een oud huis en ruime hal hoogglans zwart geschilderd. Prachtig! Maar volgens mij zie je daar nog meer op dan op wit.... Ik bleef afstoffen en schoonmaken!

 9. Goede tip van die nieuwe trapopleggers. Ik ga deze winter ook onze 2 trappen aanpakken en vind dit wel een strak idee. Zie mezelf het niet schuren en schilderen en moest nog op zoek naar wat dan wel, je hebt me een eind op weg geholpen. :)

 10. Zo'n licht geverfde trap is inderdaad binnen de kortste keren weer lelijk. Vies, beschadigd... Ik heb ze gehad en nog steeds. Bij de benedentrap ligt er een loper op, dat is wel mooi maar dubbel onhandig. Loper moet je stofzuigen, de stukjes ernaast moet je dan weer met nat doen, en de loper geef altijd pluizen af op het hout. Boven hebben we van die lelijke stukjes. Ook daar, elke dag stofzuigen eigenlijk voor het beste effect.
  Een trap bekleden is mooi, warm aan je voeten, minder snel vies om te zien, maar als je ooit die vloerbedekking er af wilt heb je een ongelofelijk werk...

  Dus eh. Die opzetstukken dan maar?

 11. Hier twee prachtige vaste trappen van olmenhout naar de eerste- en de zolderverdieping. Daarbij bruine schroten tegen het plafond en bruin behang tegen de muren. Veel te donker dus. Schroten en muren recentelijk wit gemaakt en de trappen crèmekleurig met daar overheen een traploper.

 12. De onderste trap is van blankgelakt mahoniehout. Begin dit jaar heb ik 'm nog eens een laagje blanke lak gegeven. Op waterbasis, dus dat was in een paar uur droog.

  De trap naar zolder is een heel ander verhaal. De plankjes achter de treden moeten vervangen worden en heel de trap moet eigenlijk gebeitst / geverfd worden.De man moet eerst de plankjes doen en dan ga ik bedenken wat het wordt.Eerlijk gezegd zie ik er wel tegenop. Het is toch best een klus.

 13. Wij zijn gelukkig voorlopig nog niet aan traprenovatie toe.. Ik hou persoonlijk niet zo van een trap te bedekken met iets. Dus ik hoop dat de onze het nog lang trekt zo. Af en toe eens opschuren en opnieuw vernissen, en klaar!

 14. Goede tips. Wij hebben een traploper. Houten trap, maar met zo'n stofje erop. Maar er zitten er al een paar los hoor. Op den duur raakt dat ook op! Maar het is handig. Maar zo'n trap ding wat je erover heen zet is nog beter!

 15. Fijne tips geef je. Wij hebben zelf een open trap. Wit van kleur met van die halve manen erop. Wij willen heel graag iets anders omdat het continu vol ligt met stof. Ik vind een trap met een houtpatroon echt super mooi.

 16. Wij hebben ook een houten trap met een soort van creme kleur alleen wij hebben er ook halve manen op van metaal. Dit meer omdat het makkelijk schoon te houden is omdat we twee katten hebben.

  • Die halve maantjes hebben wij dus ook gehad, maar dat hielp bij ons ook niet veel. En dan liepen er kinderen met modderschoenen over halve maantjes, en waren die ook vies!

 17. Wij wonen hier nu zes jaar. In het begin kwam het er financieel niet van om de trap te doen.
  Nu hebben we alles in huis, maar met een baby, peuter en kleuter ontbreekt de tijd. En eh, kleine kinderen uitleggen om en om de treden te gebruiken?
  We hebben niet echt erge haast, laat ik het zo zeggen...

 18. Die optie van die tegels vind ik wel wat! We hebben een nieuwbouwhuis en de trap staat sinds we er wonen in de grondverf; heeft de aannemer gedaan. Maar we hebben 'm dus nooit afgelakt, want vindt man niet nodig. Wordt toch zo weer lelijk gelopen zegt 'ie. Maar die tegels zouden dat moeten voorkomen denk ik, dus ga daar maar eens naar kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder