Reacties

Trapbekleding: hoe ziet jouw trap er uit? — 10 reacties

 1. Ik heb een witte trap die ik nog een keer moet schilderen en een gat waar een trap moet komen. Nog niet veel te melden op dat gebied dus ;-) Overigens zou ik de trap altijd schilderen, ik houd niet zo van stoffen bekleding en ook niet van halve maantjes en dat soort dingen. Ja, je ziet er alles op, maar de rest vind ik gewoon niet mooi.

  • Het helpt bij mij denk ik ook niet dat er hier vijf kinderen voortdurend de trap op en af denderen, en vaak vergeten hun schoenen uit te doen....

   Een witte trap vind ik wel mooi, maar niet bij ons.

 2. Wij hebben vloerbedekking op de trap. Dat vonden we destijds de meest veilige optie met twee kleine kinderen. Eronder zit een prachtige meranti houten trap.
  Ik zou niet opnieuw voor vloerbedekking kiezen. Mijn buren hebben linoleum op de trap en randen om niet uit te glijden. Dat vind ik erg mooi.
  De ideeën van jou vind ik ook mooi, maar ik heb liefst een heel rustige inrichting.

 3. mijn trap bevind zich in een tussenfase, net alle halve maantjes in de kleur donkergrijs eraf gehaald omdat ze wel erg vies geworden waren in de loop de jaren. nu bezig om alle restanten van het dubbelzijdig tape waarmee ze vastzaten eraf te halen en pffff dat valt niet mee, dat was goed tape want de maantjes zaten muurvast en toen ik ze er eindelijk af had bleef er nog veel van het tape zitten. voorlopig ziet mijn trap er dus niet uit, maar als ik straks alles eraf gehaald heb en de trap geschuurd heb wil ik hem schilderen in een mooie grijze kleur en omdat ik nu alleen ben gewoon verder zo laten op wat antislip profielen na.

 4. Wij hebben alleen een trap naar de zolder waar we bar weinig komen maar in ons vorige huis hadden we een houten wenteltrap naar de 1E verdieping. De houtkleur was erg mooi en we hebben de treden gelakt met een doorzichtige, stroeve lak zodat het 'slipgevaar' tot
  een minimum beperkt werd. Bij mijn moeder in de badkamer heeft de eigenaar de vloer ook met een stroeve, doorzichtige lak(?)-laag bedekt.
  Traplopers zijn ook redelijk gevaarlijk, zeker bij een trap met een bocht......... als kind ben ik regelmatig te snel naar beneden gekomen :-(

 5. Wat ik handig en leuk vind is een houten trap, die vaak geschilderd is geweest: afschuren en de moeilijk te verwijderen stukken verf laten zitten. Mijn dochter heeft dat in haar huis. Ik dacht dat ze 'm netjes wilde gaan schilderen, maar na een jaar zag ie er nog zo uit en...wat handig is dat. Je hebt nooit het gevoel dat ie vies is en hij ziet er lekker ruig uit!

 6. Onze trap is nu gewoon wit en zou wel wat extra's kunnen gebruiken. Zulke trapstickers zijn wel erg leuk. Al vind ik het idee van Sylvia ook wel heel tof, maar dat is natuurlijk wel heel wat werk om te kijken of hij ook mooi eindigt. Het zou wel heel tof passen in mijn vintage/industriele/Scandinavische interieur.

 7. Ik heb zelf halve maantjes op mijn trap liggen, maar dit vind ik niet zo'n mooie combinatie met de vloertegels die wij nu hebben liggen. Wat grappig om je trap op te pimpen met van die stickers, dat ziet er echt tof uit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder