Leuk tijdschrift: 101 woonideeën!

Een buurvrouw gaf mij voor mijn verjaardag het tijdschrift 101 woonideeën cadeau. Ik nam het dankbaar in ontvangst, maar eigenlijk leek het mij een stom tijdschrift. Het leek erg op VTWonen, en dat vind ik nogal cliché en duur.

Maar toen ik het ‘s avonds open sloeg was ik aangenaam verrast: wat een leuk blad zeg! Er is een rubriek waarbij je bij mensen ‘in huis’ kijkt, waarna heel duidelijk wordt aangegeven hoe je die look kunt nabootsen. Nou heb ik dergelijke rubrieken wel vaker gezien, maar hier vond ik de tips veel duidelijker en goedkoper.

Behalve woontips, zijn er ook tips voor ecologisch leven, en helemaal achterin zit een verborgen schat: brieven van lezers met foto’s van hun tips, waarvan ik ook helemaal enthousiast werd.

Ik rende natuurlijk meteen naar de bibliotheek en tot mijn grote vreugde bleek er een hele stapel te liggen. Ik heb flink ingeslagen, en heb dit weekend heerlijk zitten bladeren.

101 Woonideeën is een echte aanrader. Het is net iets laagdrempeliger dan VT Wonen, en gezelliger. Ook leuk als niet al te duur Sinterklaascadeautje vind ik.

Heb jij een favoriet woontijdschrift?
Ben je er lid van, of koop je losse nummers?
Of leen je ze in de bibliotheek?

Similar Posts

11 Comments

 1. Dat klinkt leuk! Alleen heb ik (eigenlijk ;) tijdschriften afgezworen… Wie weet, maak ik een uitzondering of ga idd kijken in de bieb (moet ik deze week toch nog zijn met zoonlief)

 2. Hoi Zena,

  nou ben ik nieuwsgierig: waarom heb je tijdschriften afgezworen? Ik heb ze ook afgezworen, maar alleen als ik ze moet betalen.

  In de bibliotheek mag ik er gerust op jagen.

 3. Ik ben woonbladen fan. Als het aan mij ligt, lees ik Eigen Huis en Interieur, VT, Ariadne en 101 woonideeen. Toevallig leek de vt me deze maand erg leuk en heb ik me al 2x in moeten houden om m te kopen. Vanavond wil ik dus eventjes naar de bieb om m te lezen.

 4. alleen de kids editie van ariadne wil ik wel los kopen, de rest leen ik bij de bieb of ik koop op de vrijmarkt een stapel oude..
  ik vind 101 juist minder leuk dan ariadne eigenlijk..

  groetjes

 5. Ik vind VTWonen ook een (*Beep*)-blad. Zo duur en fantasieloos. Ik vind 101 Wonen leuk, veel Deense en Zweedse interieurs. En ook Elle Wonen vind ik erg leuk: veel minimalistische en moderne interieurs.

 6. VT Wonen… daar word ik vaak zo kriegel van. Een oude afgebladderde stoel met een stuk touw erop en een plaid ‘nonchalant’ over de leuning gedrapeerd op een vergane witte vloer. Hier thuis heet dat gewoon rotzooi.

  Maar ben nu toch wel benieuwd :p

  Bij mensen binnen kijken: https://www.styleroom.se/

  Vind je misschien ook wel leuk :) En goed voor je Zweeds ;)

 7. Even kijken hoe mijn blad heet; Wonen. Ik hou van de stijl Ja ben ook besmet geraakt met Jeanne d”arc Living. Zo gaaf alleen veel dooie beesten erin en daar hou ik niet van.(opgezette dieren en bontkleden) VT wonen hoef ik niet eens gratis. Ik heb sinds een tijdje helemala mijn stijl gevonden; landelijk brocante. O zo knus maar ga er geen duere dingen voor kopen. Koop goedkopen dingen en schilder en schuur ze zelf of de oude meubels moeten eraan geloven en worden wit. Fijne dag Hélène

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.