Rozenboog zelf maken

rozenboog makenIk ben dol op rozenbogen.

Vooral als ze hun naam eer aan doen, en rozen er uitbundig over heen buitelen. Rozenbogen roepen bij mij associaties op met bloemen, romantiek en mijn kinderen die met hun partner poseren onder onze rozenboog op hun huwelijksdag.

Maar zoals zo vaak in het leven, is de praktijk anders.

Onze rozenbogen zijn niet begroeid met charmante rozen, maar bedekt met dode takken, zodat ze natuurlijker ogen. Bovendien wankelen twee van onze rozenbogen onder de combinatie van roest en de dode takken.

En ze hangen scheef in de grond, alsof ze net een glaasje teveel op hebbeb.

Oplossing zoeken voor het rozenboogprobleem

Al een paar jaar probeerden mijn man en ik een oplossing voor ons rozenboog probleem te vinden. De simpelste methode zou zijn om een nieuwe rozenboog te kopen. Maar dat zorgde voor twee nieuwe problemen:

 • Alle echt mooie, en sterke rozenbogen kosten veel meer dan wij er aan wilden uitgeven.
 • Maar het grootste probleem was dit: de meeste rozenbogen zijn veels te breed voor de ruimte die we er voor hebben.

Met andere woorden: we kwamen tot niets. Wel hadden we veel goede gesprekken over onze rozenbogen, en hoe vervelend het wel niet was, dat ze zo roestten en scheef hingen.

En toen vond mijn man de oplossing!

En toen, op een dag vond mijn man ineens een oplossing. Hij kocht bij de bouwmarkt van die ijzeren dingetjes met onderaan een punt, die je in de grond kunt duwen. In die ijzeren dingen zette hij vervolgens twee stokken.

rozenboog maken

En aan de bovenkant maakte hij een soort puntdakje.

rozenboog

Het is weliswaar geen rozenbóóg, maar hij kan wel dienen voor rozen om er overheen te tuimelen!

Met andere woorden, de oplossing voor het rozenboog probleem, bleek te zijn om er zelf eentje te maken. Een kniesoor zal opmerken dat deze rozenboog feitelijk geen boog is, maar ik ben er blij mee!

Wat vind jij van rozenbogen?

Nog meer dingen zelf maken? Lees dan mijn post over zelf een scrunchie maken!

Similar Posts

40 Comments

 1. als echte tuinierster begrijp ik volkomen dat je geen geld uitgeeft : je werkt met wat je voorhanden hebt. Dat levert in ons moestuinen complex de meest dolle dingen op als ene hekje gemaakt van de achterkant van een kinderbedje..
  Ik vind dit een heel mooie oplossingen. Dit gaat een trend worden : let maar op

 2. Oh hoe leuk! Ik zou zoiets zetten om groentjes tegen te laten klimmen! Ik ben zot van planten maar van zodra er bloemen bij komen kijken, loopt er iets fout bij mij ;-)

 3. Wauw, dit is ZO mooi!? Zou ik zeker ook maken vor in de tuin als die ooit eens afraakt.. Het heeft zo iets dromerigs over zich heen.. Nu is onze tuin helaas nog een bouwwerf.

 4. Oh, ik heb inderdaad precies dezelfde associaties met zo’n rozenboog als dat je omschrijft. Heel erg mooi vind ik ze, maar jammer dat je wel veel geduld moet hebben voordat er eentje ook echt mooi vol in bloei staat. Ik ben niet zo geduldig ;)

 5. Ik vind ze wel mooi maar vaak ook een beetje ouderwets, deze vind ik wel geinig. Ben benieuwd hoe het eruit komt te zien met de rozen eroverheen.

 6. Ik vind het een creatieve oplossing voor een dure rozenboom en ik hoop dat je rozen maar mooi mogen groeien, zodat je van je rozen en je boog veel plezier hebt.

 7. Wat leuk en knap gedaan dat je zelf maakt. Bij mijn schoonzusje staat ook zo`n ding. Heel prachtig met bloeiende bloemen eromheen

 8. Erg leuk !
  Om het steviger te houden misschien nog wat dwarslatjes ertussen timmeren. Anders valt het zaakje misschien een keer om bij wind als de rozen er uiteindelijk boven in hangen en het een beetje topzwaar wordt. Niet om te zanikken hoor, het is erg leuk.

 9. Ik vind hem toch heel aardig gelukt! Ik wil graag zelf een boog maken voor planten met bovenop allemaal vogelhuisjes. Pinterest is vaak top om zo’n ideetjes te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.