Random reader vervangen door Rabo Scanner

rabo scanner

Ik ben blij verrast met de Rabo Scanner om thuis mijn bankzaken mee te doen!

Want er is veel minder ruimte om dingen fout in te typen. Met de voorganger van de Rabo Scanner, de Random Reader, moest je veel meer codes intypen. Zowel in het apparaatje als op de website van de bank. En reken maar dat ik om de haverklap een fout maakte. En bij de derde fout loop je kans dat je pas geblokkeerd wordt…

Scannen in plaats van typen

Maar nu is het intypen van die vervelende code vervangen door het scannen van een kleurcode. Zie hier onder:

rabo scanner

Je moet je Rabo Scanner simpelweg voor het scherm van de computer houden, ter hoogte van het plaatje, en dan scant hij gewoon. Vervolgens verschijnt er een code op de Rabo Scanner die je invult op de website van de bank. Eerst voelde ik me een beetje belachelijk toen ik daar zo zat met mijn Rabo Scanner voor het beeldscherm. Alsof ik voor de gek werd gehouden, en in zo’n Bananasplitachtig programma zat.

Het deed me denken aan die reclame waarin een wat ouder echtpaar probeert een computer te bedienen. Ze volgen de instructie ‘Plaats de muis in de rechterbovenhoek’ wel heel letterlijk op!

Ik zat daar dus voor gek, dacht ik, maar tot mijn verrassing verscheen prompt de code, en huppekee, ik was al ingelogd!

Een stuk sneller en makkelijker dan normaal. Voor simpele bankzaken gebruik ik trouwens nog steeds liever de Rabobank app. Dat is nog sneller en makkelijker.

Hoe doe jij je bankzaken? En hoe makkelijk is internetbankieren bij jouw bank?

Similar Posts

14 Comments

 1. Dat klinkt erg handig en snel. Ik doe de meeste bankzaken via internet op de laptop omdat deze beter beveiligd is dan de tablet. Ik heb nog de ouderwetse randomreader en wordt inderdaad wel eens gek van al die codes. Maar er is geen bank meer in ons dorp, dus dan is internet toch het makkelijkst.

  1. Ik denk dat je dan binnenkort toch ook wel de scanner krijgt Henny. Zoals ik het begrijp gaat de random reader verdwijnen. En de scanner is echt veel makkelijker : )

 2. Ik doe het hetzelfde als jij. Heb ook Rabo en sinds een tijdje de raboscanner, ben er ook tevreden over. Maar idd de meeste bankzaken doe ik via de app, is nog sneller.

  Wegschuld

  1. Ja, via de app is inderdaad nog makkelijker. Kleine bankzaken doe ik daar mee. Maar als ik echt rekeningen moet betalen log ik toch maar even echt in en doe ik dat via de computer.

 3. Ik bankier via de Rabo en ING. Nadeel van de Rabo vind ik dat ik altijd m’n random reader of scanner (inderdaad iets gemakkelijker dan de reader) moet gebruiken, ook via de App, behalve als ik naar m’n eigen rekeningen overboek. Bij de ING doe ik het ook meestal via de App en krijg ik een sms-je met de beveiligingscode.

  1. Ik wist niet dat je via de Rabobank app toch ook de scanner moet gebruiken! Maar eigenlijk gebruik ik de app ook alleen maar om geld naar mijn spaarrekening te sluizen.

 4. Mijn man heeft nog steeds de random reader. Tijd voor vernieuwing dus haha. Die reclame is echt geweldig. Ikzelf zit bij ING en doe bijna alles via de app.

 5. Wij hebben die scanner sinds een paar maanden ook, maar ikzelf heb hem eigenlijk nog niet gebruikt. Maar het lijkt me wel een heel stuk makkelijker. Ikzelf bankier bij de ABN Amro en dus met de E.dentifier. Deze vond ik wel altijd al handiger dan die van de Rabobank.

 6. Handig lijkt me. Ik heb ‘m nog niet. Nog met de voorganger of inderdaad via de app op de telefoon.

  Mooi (zondagsschool) plaatje heb je achter je beeldscherm hangen!

 7. Ik ben nooit zo van de vernieuwingen, en heb altijd even tijd nodig om me die eigen te maken. Ben ook niet erg handig op de computer, maar die Rabo scanner is voor mij een grote vooruitgang! Heb er niet eens aan hoeven wennen!!!
  Al die codes intikken vind ik toch zo’n naar werk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.