Random reader vervangen door Rabo Scanner

rabo scanner

Ik ben blij verrast met de Rabo Scanner om thuis mijn bankzaken mee te doen!

Want er is veel minder ruimte om dingen fout in te typen. Met de voorganger van de Rabo Scanner, de Random Reader, moest je veel meer codes intypen. Zowel in het apparaatje als op de website van de bank. En reken maar dat ik om de haverklap een fout maakte. En bij de derde fout loop je kans dat je pas geblokkeerd wordt…

Scannen in plaats van typen

Maar nu is het intypen van die vervelende code vervangen door het scannen van een kleurcode. Zie hier onder:

rabo scanner

Je moet je Rabo Scanner simpelweg voor het scherm van de computer houden, ter hoogte van het plaatje, en dan scant hij gewoon. Vervolgens verschijnt er een code op de Rabo Scanner die je invult op de website van de bank. Eerst voelde ik me een beetje belachelijk toen ik daar zo zat met mijn Rabo Scanner voor het beeldscherm. Alsof ik voor de gek werd gehouden, en in zo’n Bananasplitachtig programma zat.

Het deed me denken aan die reclame waarin een wat ouder echtpaar probeert een computer te bedienen. Ze volgen de instructie ‘Plaats de muis in de rechterbovenhoek’ wel heel letterlijk op!

Ik zat daar dus voor gek, dacht ik, maar tot mijn verrassing verscheen prompt de code, en huppekee, ik was al ingelogd!

Een stuk sneller en makkelijker dan normaal. Voor simpele bankzaken gebruik ik trouwens nog steeds liever de Rabobank app. Dat is nog sneller en makkelijker.

Hoe doe jij je bankzaken? En hoe makkelijk is internetbankieren bij jouw bank?

14 Comments

  1. Cellie Citroen
  2. Truus

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh