Wat zijn lekkere pepernoten?

Lekkere pepernoten

In eerste instantie kocht bij de Albert Heijn een zak pepernoten van het merk Bolletje. Dat is een A-merk, dus ik dacht: ‘Dan zijn ze vast lekker.’ Bovendien hoefde ik dan niet alsnog naar de Kruidvat voor pepernoten. Ik had namelijk niet zoveel tijd over voor mijn wekelijkse koffieafspraak, en de Kruidvat is een gevaarlijke winkel voor mij. Net als bij de Action kom ik daar nog wel eens uit met impulsaankopen.

Pepernoten van Bolletje vielen me tegen

Maar de pepernoten van Bolletje vielen me nogal tegen. Ze waren lekker knapperig, dat wel. Maar ik vond ze helemaal niet zo kruidig. Dus toen ik ze op had, kocht ik een zak pepernoten bij Kruidvat.

Pepernoten van Kruidvat: hebben ze het recept veranderd?

Maar ook de pepernoten van Kruidvat waren minder kruidig dan ik verwachtte. Terwijl ik die in mijn herinnering erg lekker vond. Nadat ik die pepernoten op had, kocht ik daarom de pepernoten van het huismerk van Albert Heijn.

Pepernoten Albert Heijn: tsja.

Tsja, de pepernoten van Albert Heijn lijken eigenlijk heel erg op de pepernoten van Bolletje en Kruidvat. Met andere woorden: ik had ze liever wat kruidiger gehad.

Conclusie over pepernoten

Nadat ik dus mijn neus heb opgehaald voor drie merken pepernoten, heb ik besloten dat het waarschijnlijk aan mij ligt. Voortaan koop ik dus gewoon pepernoten van Kruidvat, want die zijn het goedkoopst. Qua smaak maakt het weinig uit vind ik.

Prijzen op een rijtje:

Wat zijn jouw favorieten pepernoten?

Similar Posts

29 Comments

 1. Ze zijn er weer de pepernoten, welke zijn lekker?
  Die het meest verslavend zijn, waar je maar door blijft van eten.
  Ik vind ze heerlijk en daarom koop ik ze maar niet, elk pondje gaat door het mondje beweerd men. Hans

 2. Bij de Jumbo had je vorig jaar verse pepernoten van de bakker. Die waren erg lekker. Weet niet of ze die dit jaar ook hebben.

 3. Je zegt pepernoten laat een zak zien van kruidnoten.

  Pepernoten en ik bedoel echte pepernoten koop ik bij een bakker die ze zelf bakt en niet inkoopt. Evt die van AH in een zak met rode randen.
  Kruidnoten ook alleen van een bakker. Alle fabriekskruidnoten komen van 2 fabrieken. Twijfel zelfs of Bolletje zelf bakt. Vandelft is de kruidnotenbakker.

  Al die fabrieksmatige koek zit vol met chemie. Kruidnoten kan je simpel zelf bakken. Veel lekkerder

 4. We zijn wederom aan het testen! Die van Bolletje vinden we te zoet, die van Kruidvat te hard en die van Plus moeten we nog proberen. Ik vind ze ook niet kruidig genoeg, maar ze moeten natuurlijk heel Nederland bedienen.
  Hema, Lidl en Aldi kunnen we ook nog proberen. We zijn grootverbruikers, het liefst tot ver in het voorjaar, net als jij!

 5. Gewoon ‘kaal’ vind ik ze niet zo lekker, maar met een laagje chocola erom vind ik ze heerlijk! Liefst extra puur of wit. Overigens mag ik van mezelf altijd alleen rond 5 december één keer een zak kopen. Dit jaar overtreed ik mijn eigen regels, maar daar blog ik nog wel een keer over ;).

  1. Ik ken alleen kruidnoten met chocola – maken ze ook pepernoten mét? Ik vind dat eindelijk helemaal niet lekker klinken…. (en ik ben zó dol op pepernoten dat ik ze maar niet koop….)

 6. Mag ze nog niet kopen van mijzelf.

  Maar zelf maken geeft een heerlijk resultaat tot wel driemaal. Tijdens het maken, tijdens het bakken en tijdens het eten. Je kan ze net zo kruidig maken als je zelf wil. Waarschuwing: zijn zo op!

 7. Jij verwart kruidnoten met pepernoten! Koop bij een echte bakker ‘ns zelfgebakken pepernoten, heerlijk! Dan eet je nooit meer kruidnoten van welk merk dan ook.

 8. Die van de Action (grote rode zak) vinden wij dit jaar erg lekker! Probeer maar eens, zijn nog goedkoper dan die van Kruidvat ook.

 9. Och, jeetje. Ik eet ze zo weinig dat ik het verschil niet proef. Wij hadden er laatst van de Jumbo en die vond ik prima. Komende week ga ik ze zelf bakken. Ook wel weer eens leuk.

 10. Eens heb ik ze zelf een keer gebakken maar dat was mij toch wel een beetje te veel werk en ik haal ze dus ook soms bij de bakker. Ik schrijf soms want ik kan niet tegen kruiden en eet ze dus niet zoveel. Maar die in pure chocolade koop ik dan soms. En mijn man houdt er al helemaal niet van.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.