Reacties

Wat kost een vloerkleed reinigen? Prijsoverzicht! — 48 reacties

 1. Hier wel een vloerkleed. Voelt warmer aan en de woning klinkt minder hol met zware gordijnen en een kleed op de vloer. We wonen vlakbij tapijtstad Genemuiden en ik koop ong eens in de vier a vijf jaar weer een nieuwe. Nieuw kleurtje. De prijs ligt rond de 70 euro. Om het voor mezelf goed te praten denk ik das 5 mooie bossen bloemen. Bloemen koop ik niet heel vaak omdat ik mijn geld dus liever besteed aan iets wat langer meegaat. En bij bloemen weet je ook dat t voor t geld ba twee weken in de container ligt.

 2. Ik heb een Hampen kleed van het Zweedse warenhuis en die leg ik op mijn tuinbank ,schrob 'm schoon met een sopje met wasmiddel en spoel 'm daarna goed uit met water en laat 'm drogen.ik doe dit wel altijd op een warme zomerse dag zodat ie s'avonds droog is.

 3. Ik heb één handgeweven wollen vloerkleed in huis. Een stoommachine ga ik daar nooit overheen laten gaan want dan wordt het veel sneller terug vuil is mijn ervaring met vorige vloerkleden. Het wordt gestofzuigd en een eventuele vlek (we zijn maar met ons twee, dus echt smerig wordt het nooit) ga ik te lijf met water met azijn.

 4. Mijn traploper heb ik zelf schoongemaakt. Over de poort gehangen en met de mattenklopper schoon geklopt. Vervolgens op het tuinpad gelegd en royaal nat gemaakt met lauwwarm water. Daarna op de knieën, wasmiddel erop en meter voor meter voor meter met een harde kokosborstel schuren tot je een flinke schuimlaag krijgt. Toen dat klaar was de loper weer over de poort gehangen en royaal met de tuinslang schoongespoeld. Het drogen deed ik op het gazon.

 5. Wij hebben een antieke pers van 3 bij 4.50. Goed stofzuigen doe ik regelmatig en om het jaar naar buiten en schoonmaken met lauw sopje, werkt prima!

 6. Ik heb zelf een stoomreiniger, gekocht van mijn vakantie geld ongeveer 10jaar geleden. Hij koste mij toen zon 300 euro, best een flink bedrag. Maar als ik bedenk hoeveel geld hij mij al bespaard heeft en gemak opleverde valt dat reuze mee. Ik maak er mijn vloer, gordijnen, kussens, matras, kleden, oven, ramen ,tegels ,bank en sommige kleding stukken mee schoon , ontdooi er mijn vriezer mee.

 7. Geen kleden of vloerkleden hier, wegen allergie van o.g.. Vroeger deed mijn moeder dit hetzelfde als Irene, sopje erover goed insmeren even laten "trekken" en dan met de slang uitspoelen.

 8. Geen kleden hier helaas. Onze hond haart best veel en dan blijf ik aan het schoonmaken en mijn zoontje kruipt en dan zit hij helemaal onder de haren.

  Goed om te weten dat het reinigen niet duur hoeft te zijn!

 9. Kende de ruggables niet, maar ik zal het eens opzoeken, want dit klinkt wel als een ideale oplossing! Hebben jullie het 'hondenkleed' nog ooit gebruikt trouwens? Ben wel benieuwd hoe je de geur er uiteindelijk uit hebt gekregen ;-)

  • Eventjes... Ik werd uiteindelijk niet goed van de lucht. Ruggables zijn echt geweldig vind ik. De onze is al een paar keer gewassen. Daarna ruikt en voelt hij weer helemaal fris.

 10. Wij hebben een goedkoop Ikea-vloerkleed. Ik stofzuig 'm gewoon heel goed. Hij is eigenlijk nog steeds heel netjes (ligt er al drie jaar). We lopen er ook nooit met schoenen op, bedenk ik me nu.

 11. Mijn man en ik hierover bespreken. Wij willen onze vloerkleed schoonmaken maar wij weten niet hoeveel kosten. Handig artikel. Met baking soda heb ik wel al gedaan maar met de sneeuw zijn wij erg benieuwd naar. Wij hebben een paar weken terug van mijn schoonmoeder dus als er sneeuw gaan wij dat proberen

 12. Ik vind die van de baking soda een goede tip. Ik heb een perzische tapijt en ik moet zeggen dat hier geen vocht intrekt. Stofzuigen is echt voldoende. Anders met een vochtige doek erover en klaar. Ik heb wel eens mega goedkope tapijten gehad maar die garen neemt alles op: als gevolg een smerig en niet schoon te krijgen tapijt.

 13. Hmmm, wij hebben twee (ecru) berbers. Echt wol dus. Ooit gooide mini-me per ongeluk een glas port om (yep, rode port). Nadat ik er eerst witte wijn en zout overheen had gemikt gaf een bevriende barkeeper de tip van spa rood (bruisend water) en inderdaad. De vlek is er helemaal uit gegaan. Los daarvan zouden we de kleden eens goed moeten reinigen. Ze worden wel iedere week gestofzuigd maar toch.

  • Dat vind ik het nadeel aan dat soort kleden: ze zijn echt prachtig, maar ik krijg er op een gegeven moment toch een onfris gevoel bij. Ik doe mijn vloerkleden toch graag minstens 1 keer in het jaar in de was.

 14. Wij hebben vloerbedekking en ook dat vereist wel de nodige schoonmaakrituelen. Alleen stofzuigen is op een gegeven moment niet meer voldoende om het echt weer lekker fris te houden.

 15. ik heb er eentje in mijn woonkamer die muf ruikt. Alles heb ik al geprobeerd, zelfs buiten met een hogedrukreiniger in de zomer... het wordt denk ik tijd voor een nieuwe :-)

  • Een Ruggable vloerkleed dus wel Mitchel. Ik vind die echt een briljante uitvinding. Dit weekend heb ik hem nog gewassen omdat onze Trixie er een ongelukje op had gehad....

 16. Wat fijn, deze tips! Wij hebben sinds een jaar een vloerkleed en deze wordt wel vuil (pubers doen hun schoenen niet uit zichzelf uit en ik ben niet altijd thuis om ze er aan te herinneren...). Maar ik krijg de vuile loop er niet zomaar uit. Ik ga het eens proberen met baking soda. Moet je dan het vloerkleed ook nat maken? Of alleen de baking soda er overheen strooien?

  • Dat heeft helaas niet gewerkt... nu maar een tapijtreiniger gehuurd, dat is al een stuk beter gegaan! Ben bang dat ik ‘m sowieso niet meer helemaal schoon ga krijgen...

  • Wat jammer Sandra! Fijn dat de tapijtreiniger wel wat heeft geholpen. Zelf zweer ik tegenwoordig bij Ruggable vloerkleden, want die kunnen in de wasmachine. Echt ideaal!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>