Wat kost een vloerkleed reinigen? Prijsoverzicht!

Wat kost een vloerkleed reinigen?
Jaja! Wie doet dat deze meneer na?!

Je tapijt laten reinigen.

Wat kost zoiets?

Ooit kregen mijn man en ik het Oosterse tapijt van mijn schoonouders. Het rook naar hond.

Na zoveel jaren gebruik had ik sterk de behoefte om het eerst schoon te maken voordat we het in onze woonkamer legden. Ik probeerde van alles, en ging uiteindelijk naar een stomerij.

‘Wat kost een vloerkleed reinigen?’

vroeg ik. Waarop de beste man me aankeek, en zei dat ik beter gewoon een nieuwe vloerkleed kon kopen.

Tsja.

Sindsdien heb ik het fenomeen van een Ruggable ontdekt. Die gooi je simpelweg in de wasmachine!

Maar er zijn ook andere manieren om een vloerkleed te reinigen, want elke keer een nieuw vloerkleed kopen is ook zo wat! En niet bepaald duurzaam. Daarom hieronder een overzicht van manieren om een vloerkleed schoon te maken. Deze tips werken of je nou rechthoekige, vierkante of ronde vloerkleden hebt : )

N.B. Controleer altijd wel eerst het materiaal van je vloerkleed, voordat je het schoonmaakt. Wol maak je anders schoon dan een synthetisch vloerkleed.

Wat kost een vloerkleed reinigen? Tips en tricks voor een schoon kleed!

 1. Begin met flink stofzuigen. Toen ik mijn tante Marietje ooit om advies vroeg over mijn vloerkleed, verwachtte ik een heel bijzondere, authentieke tip. Maar ze keek me aan alsof ik gek was en zei: ‘Je moet het gewoon goed stofzuigen!’ Eerlijk gezegd was ik teleurgesteld. Wat een moderne tip…
 2. Als stofzuigen onvoldoende is, kun je het kleed old school met de mattenklopper uitkloppen.
 3. Een simpele en goedkope manier om je vloerkleed te reinigen is met behulp van zuiveringszout ook bekend als baking soda. Je sprenkelt zuiveringszout over je morsige vloerkleed, en laat dat een nachtje liggen. De volgende dag zuig je het kleed schoon. De baking soda absorbeert vuil en vieze geurtjes. Een pakje baking soda heb je al voor 1,74 bij Albert Heijn.
 4. Een tip uit de categorie Oma’s tips is wachten tot er een flinke laag sneeuw ligt en daar je vloerkleed in leggen. Het idee is dat de kleuren van het vloerkleed zo weer helder worden. Doe dit uiteraard alleen bij frisse, witte sneeuw. Sneeuw is gratis : )
 5. Nog een goedkope huis, tuin en keukentruc is je vloerkleed schoonmaken met een mengsel van azijn en lauwwarm water. Meng 1 deel azijn op 10 delen water. Breng je azijnmengsel met een spons aan op je vieze vloerkleed. Een fles azijn kost 0,45 cent bij Albert Heijn.
 6. Koop een Ruggable kleed. Als dat vies wordt gooi je het gewoon in de wasmachine. Beter, goedkoper en makkelijker wordt het niet. Dit kost alleen scheutje wasmiddel.
 7. Werken de huis, tuin en keukentips niet genoeg? Voor maar 15,60 huur je bij onder andere Karwei een heuse stoomreiniger voor je tapijt. Hiervoor mag je hem 4 uur duren.
 8. Hebben bovenstaande tips allemaal niet genoeg geholpen? Dan is er als laatste redmiddel nog de stomerij. Daar betaal je in de regel per vierkante meter. De prijzen variëren per stomerij. Maar denk aan minstens 16,95 per vierkante meter. Dat moet je rekenen op 101,-. Als je je vloerkleed bij de Action kocht voor een paar tientjes, is dat inderdaad niet lonend.

Vloerkleed reinigen kosten: overzicht van de prijzen:

Hieronder een handig overzicht van de vloerkleed reinigen kosten!

 • Sneeuw: GRATIS
 • Met azijn: 0,45 cent
 • Met baking soda: 1,74
 • Stoomreiniger: 15,60
 • Stomerij: afhankelijk van de grootte van je vloerkleed en de prijs van de stomerij al gauw ruim 100,-

Wollen vloerkleed reinigen

Een wollen vloerkleed reinigen is altijd een verhaal apart. Iedereen die wel eens een wollen truitje of vestje heeft meegewassen met de rest van de kleding op 40 graden weet dat je met wol voorzichtig moet zijn!

Het goede nieuws is dat wol de reputatie dat het zichzelf schoonhoudt.

Maar als je vlekken hebt in je wollen vloerkleed is dat een schrale troost vind ik. Die vlekken zitten er toch heus in. Dan dient zich toch het gedoe van een wollen vloerkleed reinigen aan. Wil je het zelf proberen, dan gelden eigenlijk dezelfde schoonmaak methodes als bij een ‘gewoon’ vloerkleed.

Wat kost een wollen vloerkleed reinigen?

Een wollen vloerkleed reinigen kost toch al gauw tussen de 15 en 24 euro per vierkante meter vloerkleed. Hoe viezer je kleed, hoe duurder het stomen.

Tapijt laten reinigen samenvattend

Vloerkleden kunnen vies worden. Zeker als je kinderen en huisdieren in huis hebt. In eerste instantie kan een flinke stofzuigbeurt helpen, maar er kan een moment komen dat je het kleed wilt wassen en schoonmaken.

In deze post las je hoe je dat zou kunnen doen, en hoeveel een vloerkleed reinigen kan kosten. Het goede nieuws is dat het niet duur hoeft te zijn.

Maar je tapijt laten reinigen door een bedrijf is helaas doorgaans wel prijzig.

Mijn ultieme tip is simpel: koop gewoon een Ruggable kleed.

Lees ook Vloerkleed schoonmaken.

Heb jij vloerkleden in huis? Hoe houd jij ze schoon?

Similar Posts

48 Comments

 1. Hier wel een vloerkleed. Voelt warmer aan en de woning klinkt minder hol met zware gordijnen en een kleed op de vloer. We wonen vlakbij tapijtstad Genemuiden en ik koop ong eens in de vier a vijf jaar weer een nieuwe. Nieuw kleurtje. De prijs ligt rond de 70 euro. Om het voor mezelf goed te praten denk ik das 5 mooie bossen bloemen. Bloemen koop ik niet heel vaak omdat ik mijn geld dus liever besteed aan iets wat langer meegaat. En bij bloemen weet je ook dat t voor t geld ba twee weken in de container ligt.

 2. Ik heb een Hampen kleed van het Zweedse warenhuis en die leg ik op mijn tuinbank ,schrob ‘m schoon met een sopje met wasmiddel en spoel ‘m daarna goed uit met water en laat ‘m drogen.ik doe dit wel altijd op een warme zomerse dag zodat ie s’avonds droog is.

 3. Al deze dingen geprobeerd maar vlekken van (blauwe) druiven en duivenpoep keren telkens terug.
  Jammer, het was een mooi tapijtje. Bonaparte.

 4. Baking soda werkt enorm goed om vieze geuren uit je vloerkleed te krijgen! Goede tips! Van een Ruggable had ik nog nooit gehoord, klinkt goed!

 5. Ik heb één handgeweven wollen vloerkleed in huis. Een stoommachine ga ik daar nooit overheen laten gaan want dan wordt het veel sneller terug vuil is mijn ervaring met vorige vloerkleden. Het wordt gestofzuigd en een eventuele vlek (we zijn maar met ons twee, dus echt smerig wordt het nooit) ga ik te lijf met water met azijn.

 6. Mijn traploper heb ik zelf schoongemaakt. Over de poort gehangen en met de mattenklopper schoon geklopt. Vervolgens op het tuinpad gelegd en royaal nat gemaakt met lauwwarm water. Daarna op de knieën, wasmiddel erop en meter voor meter voor meter met een harde kokosborstel schuren tot je een flinke schuimlaag krijgt. Toen dat klaar was de loper weer over de poort gehangen en royaal met de tuinslang schoongespoeld. Het drogen deed ik op het gazon.

 7. Wij hebben een antieke pers van 3 bij 4.50. Goed stofzuigen doe ik regelmatig en om het jaar naar buiten en schoonmaken met lauw sopje, werkt prima!

 8. Ik heb zelf een stoomreiniger, gekocht van mijn vakantie geld ongeveer 10jaar geleden. Hij koste mij toen zon 300 euro, best een flink bedrag. Maar als ik bedenk hoeveel geld hij mij al bespaard heeft en gemak opleverde valt dat reuze mee. Ik maak er mijn vloer, gordijnen, kussens, matras, kleden, oven, ramen ,tegels ,bank en sommige kleding stukken mee schoon , ontdooi er mijn vriezer mee.

 9. Geen kleden of vloerkleden hier, wegen allergie van o.g.. Vroeger deed mijn moeder dit hetzelfde als Irene, sopje erover goed insmeren even laten “trekken” en dan met de slang uitspoelen.

 10. Geen kleden hier helaas. Onze hond haart best veel en dan blijf ik aan het schoonmaken en mijn zoontje kruipt en dan zit hij helemaal onder de haren.

  Goed om te weten dat het reinigen niet duur hoeft te zijn!

 11. Je kan het duidelijk zo duur maken als je zelf wil, goede tips, hier geen kleden, maar anders zou ik hem zeker vaak stofzuigen, met onze kat in huis.

 12. Kende de ruggables niet, maar ik zal het eens opzoeken, want dit klinkt wel als een ideale oplossing! Hebben jullie het ‘hondenkleed’ nog ooit gebruikt trouwens? Ben wel benieuwd hoe je de geur er uiteindelijk uit hebt gekregen ;-)

  1. Eventjes… Ik werd uiteindelijk niet goed van de lucht. Ruggables zijn echt geweldig vind ik. De onze is al een paar keer gewassen. Daarna ruikt en voelt hij weer helemaal fris.

 13. Wij hebben een goedkoop Ikea-vloerkleed. Ik stofzuig ‘m gewoon heel goed. Hij is eigenlijk nog steeds heel netjes (ligt er al drie jaar). We lopen er ook nooit met schoenen op, bedenk ik me nu.

 14. Mijn man en ik hierover bespreken. Wij willen onze vloerkleed schoonmaken maar wij weten niet hoeveel kosten. Handig artikel. Met baking soda heb ik wel al gedaan maar met de sneeuw zijn wij erg benieuwd naar. Wij hebben een paar weken terug van mijn schoonmoeder dus als er sneeuw gaan wij dat proberen

 15. Ik vind die van de baking soda een goede tip. Ik heb een perzische tapijt en ik moet zeggen dat hier geen vocht intrekt. Stofzuigen is echt voldoende. Anders met een vochtige doek erover en klaar. Ik heb wel eens mega goedkope tapijten gehad maar die garen neemt alles op: als gevolg een smerig en niet schoon te krijgen tapijt.

 16. Hmmm, wij hebben twee (ecru) berbers. Echt wol dus. Ooit gooide mini-me per ongeluk een glas port om (yep, rode port). Nadat ik er eerst witte wijn en zout overheen had gemikt gaf een bevriende barkeeper de tip van spa rood (bruisend water) en inderdaad. De vlek is er helemaal uit gegaan. Los daarvan zouden we de kleden eens goed moeten reinigen. Ze worden wel iedere week gestofzuigd maar toch.

  1. Dat vind ik het nadeel aan dat soort kleden: ze zijn echt prachtig, maar ik krijg er op een gegeven moment toch een onfris gevoel bij. Ik doe mijn vloerkleden toch graag minstens 1 keer in het jaar in de was.

 17. Wij hebben vloerbedekking en ook dat vereist wel de nodige schoonmaakrituelen. Alleen stofzuigen is op een gegeven moment niet meer voldoende om het echt weer lekker fris te houden.

 18. ik heb er eentje in mijn woonkamer die muf ruikt. Alles heb ik al geprobeerd, zelfs buiten met een hogedrukreiniger in de zomer… het wordt denk ik tijd voor een nieuwe :-)

 19. Wij hebben geen vloerkleed, maar het lijkt mij bijna een onmogelijke opgave om er één te wassen. Groot, past bijna niet in de wasmachine en dat soort dingen 😂

  1. Een Ruggable vloerkleed dus wel Mitchel. Ik vind die echt een briljante uitvinding. Dit weekend heb ik hem nog gewassen omdat onze Trixie er een ongelukje op had gehad….

 20. Ik kende inderdaad de tip van baking soda en je kleed op de kop in verse sneeuw leggen. Nooit zelf uitgeprobeerd overigens.

 21. Wat fijn, deze tips! Wij hebben sinds een jaar een vloerkleed en deze wordt wel vuil (pubers doen hun schoenen niet uit zichzelf uit en ik ben niet altijd thuis om ze er aan te herinneren…). Maar ik krijg de vuile loop er niet zomaar uit. Ik ga het eens proberen met baking soda. Moet je dan het vloerkleed ook nat maken? Of alleen de baking soda er overheen strooien?

  1. Dat heeft helaas niet gewerkt… nu maar een tapijtreiniger gehuurd, dat is al een stuk beter gegaan! Ben bang dat ik ‘m sowieso niet meer helemaal schoon ga krijgen…

  2. Wat jammer Sandra! Fijn dat de tapijtreiniger wel wat heeft geholpen. Zelf zweer ik tegenwoordig bij Ruggable vloerkleden, want die kunnen in de wasmachine. Echt ideaal!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.